ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η απόφαση για την έφεση δικαίωσε τις θέσεις μας και πλέον όσοι εμπλέκονται από το ΔΣ (και ΕΕ) της ΕΜΕ συνιστούν πρόβλημα στην ομαλή και νόμιμη λειτουργία της ΕΜΕ


Αθήνα 5/4/2015

Σε ενάμιση μήνα εκδόθηκε και δικαίωσε τις θέσεις των Γιάννη Κερασαρίδη και της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου η απόφαση του Εφετείου με αριθμό 1326/31-3-2015 για την έφεση που κατέθεσε το μονοπαραταξιακό ΔΣ της ΕΜΕ (2013-2015) κατά του Γιάννη Κερασαρίδη και της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου.

Η απόφαση του Εφετείου με αριθμό 1326/31-3-2015 ήρθε σε γνώση του εκπροσώπου της «Κίνησης για την Αλλαγή της ΕΜΕ» (Γιάννη Κερασαρίδη) και του εκλεγμένου μέλους στην Εξελεγκτική Επιτροπή (Αγγελικής Χρονοπούλου) στις 2/4/2015 και απορρίπτει την έφεση, που κατέθεσε το απελθόν ΔΣ της ΕΜΕ, ως ανυποστήρικτη και τους δικάζει να καταβάλουν τα δικαστικά έξοδα (των Γιάννη Κερασαρίδη και Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου) που τα ορίζει στα 500 ευρώ.

Συνακόλουθα μετά την έκδοση της απόφασης του Εφετείου υπέρ των θέσεων μας, όπως διατυπώθηκαν στην αγωγή[1] μας, «αθροίζεται» η άρνηση του απελθόντος ΔΣ να στοιχηθεί με τη νομιμότητα και επιλέγοντας μετά την πρωτόδικη απόφαση, που επίσης δικαίωσε τις θέσεις μας, να καταθέσει έφεση καθιστά έκνομες τις εκλογές στις 15/3/2015 και επειδή πραγματοποιήθηκαν από μη νόμιμη διοίκηση.

Οπότε και επειδή μετά την απόφαση του Εφετείου ισχύει (από 3/12/2013) η απόφαση του Πρωτοδικείου (6341/2013[2]) αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα μια «στατιστική» επεξεργασία των πραγματικών δεδομένων για να αποδοθεί σε καθέναν από μας η «αξία» της εμπλοκής του στον δικαστικό αγώνα που θα μπορούσε να έχει λήξει από τις 3/12/2014 που εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση ΑΛΛΑ τα μέλη του μονοπαραταξιακού ΔΣ τη διετία 2013-2015 μετήλθαν (με ευθύνη της ΔΠΜ) κάθε πρόσφορο νομικό μέσο για να «αγοράσουν» χρόνο, γνωρίζοντας μάλιστα ότι στο Εφετείο δεν δικαιώνεται η άδικη και μη σύννομη καταστροφή της ψήφου του 25% περίπου των ψηφισάντων που αποδείχτηκε το αντικειμενικά πρόσφορο μέσο για την εκλογή μονοπαραταξιακού ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής στις εκλογές του 2013.
Γνωρίζει, λοιπόν, καλώς η μαθηματική κοινότητα, πλην(!!!) της «Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών» (ΔΠΜ)[3], ότι το (απελθόν) ΔΣ της ΕΜΕ αντί να αποδεχθεί την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, απόφαση σταθμό για τη διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΜΕ, αποφάσισε να «ποινικοποιήσει» τη διαδικασία και στις 7/1/2014 μέσω του δικηγόρου τους κ. Ε. Βαξεβάνη κατέθεσαν έφεση, ως μη όφειλαν... για να «αγοράσουν» χρόνο θητείας!!!
Προτρέπουμε, λοιπόν, τη ΔΠΜ, με βάση τα πραγματικά περιστατικά, πριν εξαπολύσει, την επόμενη φορά, δημόσια αναφορές – λίβελο για «δικομανείς πρακτικές», «φωτογραφίζοντας» μέλη της ΕΜΕ που δημόσια υποστηρίζουν και υπογράφουν τις επιστημονικές και πολιτικές απόψεις τους, για μια ΕΜΕ ανοιχτή, μαζική με διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία χωρίς αποκλεισμούς των μελών της, να κοιτάξει τη δική της «καμπούρα», επειδή τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι μόνο το απελθόν ΔΣ της ΕΜΕ ακολούθησε, μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης (3/12/2014), «δικομανείς πρακτικές» σε βάρος δύο μελών της ΕΜΕ...
Οπότε και να αποφύγει στο μέλλον «αξιολογικές» αναφορές όπως η καταληκτική παράγραφος του κειμένου[4] της που είναι προφανώς “πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα”!
Επειδή, με τέτοια “συλλογικής σκέψης” συνονθυλεύματα στο ατεκμηρίωτο και ανυπόστατο κείμενο της, «λουφάζουν» πίσω από την υπογράφουσα ΔΠΜ μέλη της, γνωστά στη μαθηματική κοινότητα, αν και μη κατονομαζόμενα.

Όπως έγκαιρα αναδείξαμε το ΔΣ της ΕΜΕ ολοκλήρωσε τη διετή θητεία του το 2015 «υπόδικο». Και ενώ κατέθεσε έφεση, δεκατρείς μήνες μετά, στις 19-2-15, διαπιστώνουμε ότι δεν κατέθεσε προτάσεις στο Εφετείο ούτε και παρέστη στη σχετική διαδικασία ο δικηγόρος τους[5]...
Μάλιστα ακόμη(!!!) δεν έχουν δημοσιοποιηθεί (έξοδα 2013, έξοδα 2014, έξοδα 1ου τριμήνου 2015!!!) τα οικονομικά στοιχεία σχετικά με τις τρεις (03) δίκες: αυτήν της αγωγής, των ασφαλιστικών και της έφεσης (αμοιβές δικηγόρων με ή χωρίς(;) απόδειξη, παράβολα, άλλα έξοδα κλπ) έξοδα που πλήρωσε η ΕΜΕ παρά τα γλίσχρα οικονομικά της. Ενώ μετά την απόφαση της έφεσης επιβάλλεται να επιστρέψουν, έστω και εκ των υστέρων, τα χρήματα στο Ταμείο της ΕΜΕ καταβάλλοντας από την τσέπη τους τα ποσά που απαιτήθηκαν.

Στη συνέχεια για να έχουμε όλοι μια τάξη «μεγέθους» της εμπλοκής των μελών του νυν ΔΣ (και της ΕΕ) στις δικαστικές, χρονοβόρες και κοστοβόρες επιλογές του απελθόντος ΔΣ παρουσιάζουμε  συγκριτικά τα αναρτημένα στοιχεία στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ[6]:

Σειρά[7]
Επώνυμο
όνομα
ΔΣ 2015-17
ΔΣ 2013-15
1
ΤΥΡΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Γενικός Γραμματέας
Β΄ αντιπρόεδρος
2
ΦΕΛΛΟΥΡΗΣ
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
Α΄ αντιπρόεδρος
Εξελεγκτική μέλος
3
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πρόεδρος του ΔΣ
Μάρτυρας του ΔΣ στη δίκη της αγωγής και στη δίκη για τα ασφαλιστικά[8]  
4
ΚΑΛΑΒΑΣΗΣ
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Β΄αντιπρόεδρος
Εξελεγκτική μέλος
5
ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Μέλος
Α΄ αντιπρόεδρος
7
ΔΡΟΥΤΣΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ειδικός Γραμματέας
“10 ανησυχούντες” [9]
8
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ
Μέλος
Αν. Ταμίας
9
ΜΠΑΚΑΛΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Ταμίας
Ειδικός Γραμματέας





1(ΕΕ)
ΔΗΜΑΚΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εξελεγκτική μέλος
Πρόεδρος του ΔΣ


Η απόφαση για την έφεση, λοιπόν, αφενός δικαίωσε τις θέσεις των Γιάννη Κερασαρίδη και Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου και όσων στάθηκαν δίπλα μας με λόγια και έργα (και με τη  ψήφο τους) κατά τη διάρκεια αυτών των 18 μηνών.
Αφετέρου «αθροίζουμε», στη ΔΠΜ, τη «διανομή» των θέσεων εξουσίας στο ΔΣ, στις 20/3/2015, αφού δια του συμβούλου της που πλειοψήφησε (και νυν Γ.Γ.) μεθοδεύτηκε η συγκρότηση ΔΣ σε ημερομηνία που απέκλειε τη συμμετοχή στη συνεδρίαση (στις 20/3/2015) του εκπροσώπου της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και συνολικά τριών (03) από τα εκλεγμένα μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»!!!
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα διαδραματίστηκαν και αναλυτικά παραθέσαμε στο κείμενό μας με τίτλο: Με μεθοδευμένη συνεδρίαση, στις 20/3/2015, στις θέσεις εξουσίας στο ΔΣ της ΕΜΕ μόνο μέλη της ΔΠΜ!!! "Καλή" αρχή... (26/3/2015)[10], για την ενημέρωσή σας,
η ΔΠΜ κατέστρωσε και υλοποίησε (σε 4 φάσεις) τη μεθοδευμένη συνεδρίαση που κατέληξε (στις 20/3/2015) στην εκλογή μόνο των μελών της στις θέσεις εξουσίας του ΔΣ.
Στο ίδιο κείμενο επεσήμανα ότι: η πλειοψηφούσα παράταξη στο ΔΣ (μέλη της ΔΠΜ) σκοπεύει να ενεργεί σαν πλειοψηφική διοίκηση παραβαίνοντας το Καταστατικό, εμποδίζοντας την επικοινωνία μεταξύ των μελών του ΔΣ (και των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής) και κυρίως ανακοινώνοντας μια συνεδρίαση (20/3/2015) για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ χωρίς να φροντίσει να πληρούνται τα νόμιμα εχέγγυα προς τούτο.
Επειδή:
Η πρόσκληση δεν στάλθηκε τουλάχιστον 6 μέρες πριν τη συνεδρίαση και δεν συνοδεύεται από τα απαραίτητα στοιχεία των προς συζήτηση θεμάτων της ημερησίας διατάξεως.
Όπως έγκαιρα ενημερώσαμε τον κ. Τυρλή Ι. απαιτείται i. να συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης από το απερχόμενο ΔΣ (όπου ο κ. Τυρλής Ι. ήταν  β΄ αντιπρόεδρος) και παραλαβής από το νέο ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή ii. επιπλέον να συνταχθεί έκθεση πραγματικής κατάστασης του ταμείου (από 1/1/2015) με δεδομένο ότι ο ισολογισμός/απολογισμός αναφέρεται μέχρι 31/12/2014 και ήδη εκπνέει το 1ο τρίμηνο του 2015.
Τα στοιχεία αυτά όφειλαν να συνοδεύουν την πρόσκληση για να είναι ενημερωμένα και τα 15 μέλη του ΔΣ (και τα 3 μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής) για την πραγματική κατάσταση της ΕΜΕ, τη διαχειριστική ευθύνη της οποίας αναλαμβάνουν για την τρέχουσα διετία.

Σήμερα μετά την απόφαση της έφεσης αυτά τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι όσοι εμπλέκονται[11] από το ΔΣ (και ΕΕ) της ΕΜΕ συνιστούν πλέον πρόβλημα στην ομαλή και νόμιμη λειτουργία της ΕΜΕ

Θα επανέλθουμε, λοιπόν, μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ στις 6/4/2015, συνεδρίαση που από τα πράγματα θα πρέπει πρώτα να πάρει μέτρα αποκατάστασης της νομιμότητας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανέξοδα ιδεολογήματα, αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις.
Οπότε αν η απάντηση της πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ είναι: ποια μέτρα; Ποια νομιμότητα; Τότε ας λάβουν υπόψη τους ότι αν και αυτή τη φορά επιλέξουν «δικομανείς πρακτικές» δεν θα είναι ασφαλείς πίσω από την υπογράφουσα ΔΠΜ, γιατί οι ευθύνες για στρεβλή και μη νόμιμη λειτουργία της ΕΜΕ είναι προσωπικές και μη μεταβιβάσιμες.

Και αυτό δεν είναι απειλή, όπως βολικά, αυτάρεσκα και αναπόδεικτα διαδίδουν σε γραπτό (αναρτημένο[12]) κείμενό τους, είναι έγκαιρη ενημέρωση και υπόσχεση.

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου
Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής (2015-2017)


[1] Βλ. το πλήρες κείμενο της αγωγής που υπέβαλαν οι Γιάννης Κερασαρίδης και Αγγελική Χρονοπούλου στο «Συμβολή στη διαφανή λειτουργία της ΕΜΕ: Η αγωγή κατά της ΓΣ της 3-3-2013 και των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της ΕΜΕ (10-3-2013) της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/08/3-3-2013-10-3-2013_31.html 31/8/2013 στο κείμενο δημοσιεύεται στην ενότητα Β. Η αγωγή κατά της ΓΣ της 3-3-2013 και των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της ΕΜΕ (10-3-2013))
[2] Βλ. αναλυτικά: Μια απόφαση δικαστηρίου [6341/2013] σταθμός, για τη διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΜΕ, βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσο αφορά τη διοίκηση της ΕΜΕ των Γιάννη Κερασαρίδη  και  Αγγελικής Χρονοπούλου http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html 5/12/2013
[3] Αν κρίνουμε από πρόσφατο λίβελό της ΔΠΜ μη κατονομαζόμενου συγγραφέα (http://www.alfavita.gr/arthron/δημοκρατική-πρωτοβουλία-μαθηματικών-για-την-αποκατάσταση-της-αλήθειας 30/3/2015) η υπογράφουσα ΔΠΜ παραβλέπει ότι άκαιρα, και χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο, και με γενικευτική αναφορά στο Καταστατικό της ΕΜΕ και όχι σε συγκεκριμένα άρθρα του δεν «νομιμοποιείται» να ανακοινώνει ότι κατά τη συγκρότηση του σώματος (στις 20/3/2015) τηρήθηκαν απόλυτα οι τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες!!!

Επισημαίνουμε ότι οι αναλυτικές αναφορές στο ενυπόγραφο κείμενό μου που προηγήθηκε: «Με μεθοδευμένη συνεδρίαση, στις 20/3/2015, στις θέσεις εξουσίας στο ΔΣ της ΕΜΕ μόνο μέλη της ΔΠΜ!!! "Καλή" αρχή...» (αναρτήθηκε 28/3/2015) http://www.alfavita.gr/arthron/με-μεθοδευμένη-συνεδρίαση-στις-2032015-στις-θέσεις-εξουσίας-στο-δσ-της-εμε-μόνο-μέλη-της-δπμ
αποδεικνύουν την αλήθεια του πράγματος, δηλαδή τι ακριβώς διημείφθη και ποιο είναι το διακύβευμα κατά τη συγκρότηση του ΔΣ στις 20/3/2015. Και συνάμα αποδεικνύουν ότι η «αλήθεια» της ΔΠΜ διαφέρει από την αλήθεια...
[4] Βλ. στον πρόσφατο λίβελο μη κατονομαζόμενου συγγραφέα με υπογράφουσα τη ΔΠΜ (http://www.alfavita.gr/arthron/δημοκρατική-πρωτοβουλία-μαθηματικών-για-την-αποκατάσταση-της-αλήθειας 30/3/2015)
[5] Βλ. αναλυτικά στο κείμενό μας: Το ΔΣ της ΕΜΕ ολοκλήρωσε τη διετή θητεία του «υπόδικο» αφού κατέθεσε έφεση ΑΛΛΑ ο δικηγόρος τους δεν παρέστη στο Εφετείο!!! της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html 6/3/2015
[6] ΔΣ και Εξελεγκτική Επιτροπή 2015-2017 http://www.hms.gr/node/2 ΚΑΙ ΔΣ και Εξελεγκτική Επιτροπή 2013-2015 http://www.hms.gr/node/937
[7] Σειρά κατάταξης  για το ΔΣ (και ΕΕ), δηλαδή 1 σημαίνει 1ος σε ψήφους κ.ο.κ.
[8] Βλ. αναλυτικές αναφορές στο blog «Μαθηματικά Τετράδια: «Νομικές ακροβασίες από τη διοίκηση της ΕΜΕ (στο δικαστήριο στις 21-3-2014) με στόχο να διατηρήσουν τις “καρέκλες” του ΔΣ μέχρι τη λήξη της θητείας» (αναρτήθηκε 10/6/2014) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2014/06/21-3-2014.html
[9] Βλ. αναλυτικές αναφορές στο blog «Μαθηματικά Τετράδια: «Η γραπτή παρέμβαση των 10 ανησυχούντων υπέρ της διοίκησης της ΕΜΕ στο δικαστήριο στις 21-3-2014: μια καινοφανής, αντιδημοκρατική, όπως αποδείχθηκε, τακτική…» (αναρτήθηκε 24/6/2014) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2014/06/10-21-3-2014.html
[10] Βλ. στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» (1η ανάρτηση 26/3/2015) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/03/07-2032015.html
[11] Στον παραπάνω πίνακα έχουν επισημανθεί με κόκκινη γραμματοσειρά.
[12] Βλ. πρόσφατο λίβελο της ΔΠΜ μη κατονομαζόμενου συγγραφέα  ό.π. http://www.alfavita.gr/arthron/δημοκρατική-πρωτοβουλία-μαθηματικών-για-την-αποκατάσταση-της-αλήθειας 30/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.