ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Το ΔΣ της ΕΜΕ ολοκλήρωσε τη διετή θητεία του «υπόδικο» αφού κατέθεσε έφεση ΑΛΛΑ ο δικηγόρος τους δεν παρέστη στο Εφετείο!!!


Αγγελική Χ. Χρονοπούλου[1]

Όπως είναι ήδη γνωστό στη μαθηματική κοινότητα δικαιωθήκαμε με την απόφαση 6341/2013[2] με την οποία κερδίσαμε την πρωτόδικη δίκη για την αγωγή που υποβάλαμε (ο Γιάννης Κερασαρίδης και η Αγγελική Χρονοπούλου), με αποκλειστική ευθύνη του μονοπαραταξιακού ΔΣ, που ενέσκηψε στην ΕΜΕ με τις εκλογές του 2013, και αφού καταστράφηκαν 233 επιστολικές ψήφοι, δηλαδή η ψήφος του ¼ περίπου των ψηφισάντων, αγωγή που εκδικάστηκε στις 17-10-2013.
Το ΔΣ της ΕΜΕ αντί να αποδεχθεί την απόφαση του δικαστηρίου, σταθμό για τη διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΜΕ, αποφάσισε να «ποινικοποιήσει» τη διαδικασία και στις 7/1/2014 μέσω του δικηγόρου τους κ. Ε. Βαξεβάνη κατέθεσαν έφεση, ως μη όφειλαν... και για λόγους εντυπώσεων(!!!) όπως στη συνέχεια αποδείχτηκε πέραν κάθε αμφιβολίας.
Στις 19-2-15, δεκατρείς μήνες μετά, διαπιστώσαμε ότι το ΔΣ της ΕΜΕ δεν κατέθεσε προτάσεις στο Εφετείο ούτε και παρέστη στη σχετική διαδικασία ο δικηγόρος τους.

Για το γεγονός αυτό καταθέτουμε κάποιες σκέψεις με βάση το μήνυμα που δίνει η άρνησή τους να παρουσιαστούν στο Εφετείο.

Αρχικά αυτή η άρνηση σηματοδοτεί 1) ότι η έφεση υποβλήθηκε από το ΔΣ της ΕΜΕ, κατά δύο μελών τής ΕΜΕ (το Γιάννη Κερασαρίδη και την Αγγελική Χρονοπούλου) για λόγους εντυπώσεων!!! 2) η έφεση επιβάρυνε οικονομικά την ΕΜΕ επίσης για λόγους εντυπώσεων(!!!) και κυρίως για να λειτουργήσει σαν αφορμή να μην παραιτηθούν από το ΔΣ, ώστε να οδηγηθούμε αμέσως σε νέες εκλογές, μετά την πρωτόδικη απόφαση που μας δικαίωσε. Μάλιστα καλού κακού είχαν «φροντίσει» να καθυστερήσουν να καταθέσουν την αίτηση έγκρισης τροποποίησης του καταστατικού για 11(!!!) μήνες[3].
Έγκαιρα (5/12/2013) σε κείμενο μας επισημάναμε με τη φωνή της λογικής ότι: «Η διοίκηση της ΕΜΕ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή εξαιτίας του γεγονότος πως δικαιώθηκαν πλήρως οι θέσεις μας (του Κερασαρίδη, της  Χρονοπούλου και πάρα πολλών άλλων ενεργών μελών) για διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας στη λειτουργία της ΕΜΕ του επιστημονικού μας Σωματείου, προς χάρη όλων των μελών του και χωρίς αποκλεισμούς»[4].
Και καταλήγαμε: «Ο νόμος προβλέπει ένα εύλογο διάστημα 30 ημερών εντός του οποίου, η Διοίκηση της ΕΜΕ έχει, ως είθισται, την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να επιλέξουν τη μοναδική λύση που θα οδηγήσει στο να αξιολογηθούν θετικά από τη μαθηματική κοινότητα, γιατί είμαστε οι τελευταίοι που επιθυμούμε να οδηγήσουμε την ΕΜΕ σε πολυέξοδες δικαστικές περιπέτειες»[5].

Ένα χρόνο, μετά από το "επίτευγμά" τους να καταθέσουν έφεση και ενώ το ΔΣ της ΕΜΕ γνωρίζει ότι στο Εφετείο δεν δικαιώνεται η άδικη και μη σύννομη καταστροφή της ψήφου του 25% περίπου των ψηφισάντων  που αποδείχτηκε το αντικειμενικά πρόσφορο μέσο για την εκλογή μονοπαραταξιακού ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής στις εκλογές του 2013,
τα πραγματικά γεγονότα διαμορφώνονται, σε διάστημα ενός χρόνου(!!!) με αποκλειστική ευθύνη τους και επιλογή τους ως εξής:
στις 7/1/2014 μέσω του δικηγόρου τους κ. Ε. Βαξεβάνη κατέθεσαν έφεση ΑΛΛΑ 11 μήνες μετά δεν εμφανίστηκαν στη δικάσιμη στις 20/11/2014 (ούτε καν οι δικηγόροι τους, στο μεταξύ στην εκδίκαση των ασφαλιστικών[6] παρουσιάστηκε και 2ος δικηγόρος ο κ. Δ. Σωτηρόπουλος) όπου λόγο της απεργίας διαρκείας των δικηγόρων ζητήσαμε αναβολή και κατανοώντας τους πραγματικούς λόγους που επικαλεστήκαμε δηλαδή ότι το ζήτημα είναι ΕΠΕΙΓΟΝ επειδή επίκεινται εκλογές στις 15/3/2015 και δεν μπορεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα η δίκη στο Εφετείο αναγνωρίζοντας, λοιπόν, το δίκαιο του αιτήματός μας η δικαστής μάς έδωσε δικάσιμο στις 19/2/2015.

Ενημερώθηκαν οι δικηγόροι της ΕΜΕ ως είθισται ΑΛΛΑ αυτή τη φορά «κερδίσαμε» τον «αγώνα» από τα... αποδυτήρια. Ο δικηγόρος τους δεν(!!!) παρουσιάστηκε στις 19/2/2015 για να καταθέσει προτάσεις!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα «αυτή την εντολή είχε από τους εντολείς του»!...
Είναι προφανές, ότι το ΔΣ της ΕΜΕ προτίμησε το «μικρότερο κακό» δηλαδή να οδηγηθεί στις εκλογές για το ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή στις 15/3/2015 σαν «υπόδικοι» παρά να δικαστούν και να δικαιωθούμε όπως στην πρωτόδικη απόφαση.
Πέρα από το δεοντολογικό ζήτημα, όμως, τίθεται και ζήτημα γιατί κατασπαταλήθηκαν τόσα χρήματα για δικηγόρους, για να μην εμφανιστούν τελικά στο Εφετείο και να το ξανάπαμε από την «αρχή»;;; Γιατί ξοδεύτηκαν 1.500 ευρώ τουλάχιστον; Πόσα ακριβώς από τα γλίσχρα έσοδα της ΕΜΕ πήγανε στο βρόντο, για να μην παραστεί ο δικηγόρος τους στο Εφετείο και να καταστεί και το νέο ΔΣ οιωνεί «υπόδικο»;;;

Το ΔΣ της ΕΜΕ υποβάλλοντας έφεση εξασφάλισε καταρχήν την αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλόμενης απόφασης του Πρωτοδικείου η οποία μας δικαίωσε.
Στην συνέχεια «αγόρασε χρόνο» θητείας, σε μια έξαρση αδιαφάνειας και αντιδημοκρατικότητας, –για να «κλείσει» τη διετία– με την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, ΚΑΙ όταν έφθασε η ώρα να εκδικαστεί η έφεση, την «έκαναν»... βάζοντας όπισθεν ολοταχώς ΚΑΙ έτσι «κερδίσαμε» από τα... αποδυτήρια...
Έτσι οι υποψήφιοι της ΔΠΜ για το ΔΣ κατέστησαν εξ ορισμού «υπόλογοι» για την καταστροφή του ¼ των ψήφων για να εκλεγούν το μονοπαραταξιακό ΔΣ (και η Εξελεγκτική Επιτροπή) στις εκλογές του 2013.
Αξιοσημείωτο είναι ότι δε σεβάστηκαν τη δικαιοσύνη εφόσον η έφεση κατατέθηκε και χειρίστηκε μόνο σαν μεθόδευση για να παριστάνουν ότι κάτι κάνουν και στην τελική κατασπατάλησαν χρήματα της ΕΜΕ σε δικηγόρο (δικηγόρους;) και η κατάθεση έφεσης κατέληξε, όπως τους «αρμόζει», σε νομικό τερτίπι!

Για το ποιος είναι ο λόγος που ενήργησαν με αυτό τον τρόπο δεν έχουμε αποδείξεις αλλά και δεν μας χρειάζονται... Οι ενδείξεις αρκούν. Γιατί κάθε εχέφρων πολίτης που αισθάνεται ότι αδικείται πληρώνει το δικηγόρο για να πάει στο δικαστήριο και να δικαιωθεί. Αυτά ισχύουν στα υγιή Σωματεία και σε άλλες «χώρες» και «χώρους» που λειτουργούν με διαφάνεια.
Στη «ωραία χώρα» της ΔΠΜ, όμως, πληρώνει η ΕΜΕ το δικηγόρο (τους δικηγόρους;) για να μην παρίστανται στα δικαστήρια ΑΡΑ τα μέλη του ΔΣ δεν αναζητούν και δεν διεκδικούν το δίκιο τους... Επιλέγουν να παραμείνουν «υπόδικοι» και υπό «εποπτεία» ακριβώς γιατί ξέρουν πως δεν έχουν δίκιο!!!
Είναι γεγονός ότι «κερδίσαμε» και μάλιστα χωρίς να «κατέβουν» οι εκκαλούντες (το ΔΣ της ΕΜΕ) στο «γήπεδο» και ενώ ο δικηγόρος τους μετά από εντολή τους παραβίασε το  fair play... και δεν «ξηγήθηκε» ντρόμπρα καθιερώνοντας νέο ήθος στην επικοινωνία μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών!!!
Μπράβο στο ΔΣ της ΕΜΕ που «συμβάλλει» με τις αλχημείες(!!!) και τις μεθοδεύσεις του... στο να καθιερωθούν νέα ήθη και στο χώρο των δικηγόρων.
Πάντα τέτοια...

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Επειδή τη λύση θα την δώσετε με την ψήφο σας στις εκλογές, στην ΕΜΕ, στις 15/3/2015, έχετε μια επιλογή νίκης για διαφάνεια και για ένα Σωματείο μαζικό ανοιχτό σε όλους/όλες τους/τις μαθηματικούς χωρίς στεγανά και χωρίς αποκλεισμούς.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία χρειάζεται τη συνειδητή σας ψήφο που διασφαλίζει τη διαφάνεια και αποδυναμώνει τη μεθόδευση της ΔΠΜ για εναλλαγή ελεγκτών/ελεγχόμενων που δεν δηλώνει δημοκρατική λειτουργία, δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΜΕ και στην τελική πουθενά στη γη οι ελεγκτές δεν εναλλάσσονται σε ρόλους ελεγχόμενων κυκλικά, συστηματικά και σε βάθος χρόνου!!!
για αυτό είναι σημαντική η συνειδητή ψήφος σας στις εκλογές της ΕΜΕ στις 15/3/2015 ψηφίζοντας για το ΔΣ και
την
Εξελεγκτική Επιτροπή τους υποψηφίους της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».

6/3/2015


[1] Η Αγγελική Χ. Χρονοπούλου είναι υποψήφια για την Εξελεγκτική Επιτροπή, με συνειδητή επιλογή, στις εκλογές στην ΕΜΕ, για το ΔΣ και ΕΕ, στις 15/3/2015
[2] Βλ. αναλυτικές αναφορές στο blog «Μαθηματικά Τετράδια: «Μια απόφαση δικαστηρίου σταθμός, για τη διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΜΕ, βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσο αφορά τη διοίκηση της ΕΜΕ» (αναρτήθηκε 5/12/2013) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html
[3] Βλ. αναλυτικές αναφορές στο blog «Μαθηματικά Τετράδια: «Κατατέθηκε (επιτέλους) το Καταστατικό της ΕΜΕ για έγκριση: με 11 μήνες καθυστέρηση!» (αναρτήθηκε 18/12/2013)
[4] Βλ. αναλυτικές αναφορές στο blog «Μαθηματικά Τετράδια: «Μια απόφαση δικαστηρίου σταθμός, για τη διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΜΕ, βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσο αφορά τη διοίκηση της ΕΜΕ» (αναρτήθηκε 5/12/2013) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html
[5] Βλ. αναλυτικές αναφορές στο blog «Μαθηματικά Τετράδια: «Μια απόφαση δικαστηρίου σταθμός, για τη διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΜΕ, βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσο αφορά τη διοίκηση της ΕΜΕ» (αναρτήθηκε 5/12/2013) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html
[6] Βλ. αναλυτικές αναφορές στο blog «Μαθηματικά Τετράδια: «Νομικές ακροβασίες από τη διοίκηση της ΕΜΕ (στο δικαστήριο στις 21-3-2014) με στόχο να διατηρήσουν τις “καρέκλες” του ΔΣ μέχρι τη λήξη της θητείας» (αναρτήθηκε 10/6/2014) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/search?updated-max=2014-12-30T10:41:00%2B02:00&max-results=7&reverse-paginate=true Και
«Η γραπτή παρέμβαση των 10 ανησυχούντων υπέρ της διοίκησης της ΕΜΕ στο δικαστήριο στις 21-3-2014: μια καινοφανής, αντιδημοκρατική, όπως αποδείχθηκε, τακτική…» (αναρτήθηκε 24/6/2014) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2014/06/10-21-3-2014.html


Σας προτείνουμε να διαβάσετε: 


εκλογές ΕΜΕ 15/3/2015: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΝΙΚΗΣ της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕ»

2015, εκλογές στην ΕΜΕ: Ποιο είναι το διακύβευμα για την εκλογή της Εξελεγκτικής Επιτροπής;
http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/02/2015.html (13/2/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.