ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Μια “ιστορία” αντιδεοντολογικής πρακτικής προς χάρη μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας... (γ΄ μέρος)

Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Μια “ιστορία” αντιδεοντολογικής πρακτικής προς χάρη μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας... στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» (γ΄ μέρος)

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Εισαγωγικά
Η “ιστορία” αντιδεοντολογικής πρακτικής καταγράφεται σε στάδια με τη αντίστροφη χρονολογική σειρά από το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο στο πιο παλιό.
Έτσι στο τέλος αυτού του κειμένου που αναρτήθηκε στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» θα διαβάσετε τα πραγματικά περιστατικά στο αρχικό κείμενο μου (παρακάτω σελ. 14-19) με τίτλο: “Μια παρέμβαση για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Σε αυτό το  κείμενο-αίτημά μου επί της ουσίας  δεν έλαβα απάντηση από την αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» στις 1/3/2017 (4.01 μμ)

Η χρονολογική σειρά των κειμένων καθορίστηκε από το πιο πρόσφατο (2/3/2017) στο πιο παλιό (1/3/17) και ακολουθούν στη συνέχεια με την εξής σειρά (σε τίτλους):

Α. Η απάντηση της Α. Χ. Χρονοπούλου (2/3/2017, 10.20 πμ)
Β. Η απάντηση (1/3/2017, 4.01 μμ) υποψήφιου της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»
Γ. Το αίτημα της Α. Χ. Χρονοπούλου, που αποκάλυψε μεθοδεύσεις που εκθέτουν την αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» (1/3/2017, 2.19 μμ)


Α. Η απάντηση της Α. Χ. Χρονοπούλου (2/3/2017, 10.20 πμ)

Η απάντηση που έλαβα (1/3/2017, 4.01 μμ) και δημοσιεύεται ακριβώς αποκάτω ΔΕΝ υπογράφεται από την αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή» ούτε στάλθηκε από το  e mail της (όπως αυτό ανακοινώνεται στο ιστολόγιο της, που, όπως, υποστηρίζεται στην απάντηση δεν(!!!) είναι «ενημερωτική ιστοσελίδα»).
Επίσης η απάντηση δεν προέρχεται από τους δύο συγγραφείς του άρθρου.
Επίσης, ο χρόνος των 2 περίπου ωρών που μεσολάβησε από τη στιγμή (2.19 μμ) που απέστειλα το “αίτημα για ανάρτηση γιατί λογοκρίθηκε δημοσιευμένο σχόλιό μου του 2016” μέχρι τις 4.01 μμ που μου στάλθηκε η απορριπτική(!!!) απάντηση δεν κρίνεται αρκετός για να είναι αυτή αποτέλεσμα “συλλογικής” απόφασης...

Παρά ταύτα επειδή η απάντηση προέρχεται (από το e mail) υποψήφιου της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”, δεν αναφέρω το όνομα του γιατί δεν είναι ο εκλογικός εκπρόσωπός της, ΟΜΩΣ επειδή συνιστά δείγμα γραφής χρειάζεται να απαντήσω για να αναδείξω με την ευκαιρία την αντιδεοντολογική πρακτική προς χάρη μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας... τριών (03) υποψηφίων(!!!) της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».

Απαντώ, λοιπόν, για συντομία, φράση προς φράση...

1. Ναι πρόσεξα πως «το άρθρο τοποθετείται στην κατηγορία "Άρθρα" και είναι πλήρες».
Επιπλέον πρόσεξα ότι πρόκειται για 2η δημοσίευση χωρίς αναφορά στην  πρώτη δημοσίευση στην ιστοσελίδα alfavita.gr
Το γεγονός αυτό δηλώνει αυτο-λογοκλοπή γεγονός επιστημονικά και ακαδημαϊκά απαράδεκτο.


2. Γράφεται: «Το ιστολόγιό μας δεν είναι ενημερωτική σελίδα οπότε η μη δημοσίευση κάποιου κειμένου δεν είναι απόκρυψη».
Ναι το κατάλαβα, ότι το ιστολόγιο σας δηλώνεται πως δεν είναι ενημερωτική σελίδα ΤΟΤΕ, με δυο λόγια είναι μια προεκλογική διαδικτυακή... σημαία ευκαιρίας της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».
Ναι, φυσικά ακόμη και τότε δεν είστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσετε κάθε κείμενο!!!
Ελπίζω, μάλιστα,  να καταλάβατε ότι δεν σας ζήτησα να δημοσιεύσετε κάθε κείμενό μου...


3. Γράφεται: «Αυτό ιδιαζόντως ισχύει για κείμενο που αναρτήθηκε από την συγγραφέα του [την Αγγελική Χρονοπούλου] ως απάντηση στο εν λόγω άρθρο [των Μαυρέλη και Σιούλα], όπως η ιστοσελίδα alphavita δίνει τη δυνατότητα».
Ναι, το κατάλαβα πως το άρθρο που δημοσιεύσατε (στο ιστολόγιό σας που, όπως εσείς δηλώνεται, δεν είναι ενημερωτική σελίδα) των Μαυρέλη και Σιούλα (συνυποψήφιοί σας στην αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 25/3/2016 στις 08.08 πμ και επειδή η ιστοσελίδα alfavita.gr δίνει τη δυνατότητα δημοσιεύθηκε σε αυτήν το σχόλιό μου όχι απαντητικό, όπως σας βολεύει για να το αποκρύψετε, ΑΛΛΑ συμπληρωματικό... γιατί ως έχει το άρθρο των Μαυρέλη και Σιούλα  ΔΕΝ περιγράφει την τότε πραγματικότητα ΑΛΛΑ την κατασκευάζει...

Άρα, είναι ρητά παρελκόμενο του άρθρου των Μαυρέλη και Σιούλα το σχόλιό μου αυτό[1] και η απόκρυψη αυτού του γεγονότος συνιστά λογοκρισία, από/και με ευθύνη της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», στο ιστολόγιό σας που δεν είναι, όπως εσείς δηλώνεται, ενημερωτική σελίδα...

Η ιστοσελίδα είναι η δημοφιλής, έγκυρη και με μεγάλη διάχυση, ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς –και όχι μόνο, alfavita.gr και όχι κάποια «ιστοσελίδα alphavita[!!!]», όπως την αναγράφεται, στο όριο της... δυσφήμισης, στην απάντησή σας...
Βασική απαράβατη αρχή είναι πως για κάθε ιστοσελίδα που φιλοξενεί ανακοινώσεις της παράταξης που είσαστε υποψήφιοι και προσωπικές σας ανακοινώσεις άρθρα κλπ γράφεται, τουλάχιστον, σωστά το όνομά της σε κάθε ευκαιρία...


4. Γράφεται: «Αν είχαμε πάρει από μια σελίδα ένα άρθρο και το αναδημοσιεύαμε αποφεύγοντας να αναρτήσουμε κάποιο συμπλήρωμα του, θα μπορούσε να σταθεί μια κριτική».

Ναι, αυτό ακριβώς κατάλαβα από την παρακάτω απάντησή σας (1/3/2017 4.01 μμ) ότι οι συγγραφείς είναι γνωστοί σας... Άρα παραβλέψατε αντιδεοντολογικά (και οι τρεις σας) την πρώτη δημοσίευση στην ιστοσελίδα alfavita.gr, την οποία ούτε την… ξέρετε ούτε την “απαντήσατε… Άρα δεν παραπέμψατε σε αυτήν!!!
Έτσι μεθοδευμένα με αυτή την αντιδεοντολογική πρακτική προς χάρη μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας... στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» ξεφορτωθήκατε εσκεμμένα το σχόλιό μου… που δημοσιεύθηκε[2] στην alfavita.gr
Τόσο καλά… ΑΛΛΑ τι κρίμα, τόσο αντιδεοντολογικά…

5. Και… κλειδώνει η αποψιλωμένη “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” την αντιδεοντολογική πρακτική της επικαλούμενη, διά του υποψηφίου της, τα “καλά και συμφέροντα” των συγγραφέων…
Δηλαδή το “δικαίωμα” χρήσης του άρθρου τους μία, δύο και τρεις φορές κοκ χωρίς να παραπέμπουν στην πρώτη δημοσίευση και μάλιστα σε μια δημοφιλή, έγκυρη και με μεγάλη διάχυση, ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς –και όχι μόνο, ιστοσελίδα όπως είναι η alfavita.gr…

Κατά την άποψή μου, εκτιμώ πως δεν άξιζε στην alfavita.gr αυτή η αντιδεοντολογική συμπεριφορά απέναντί της από τους δύο συγγραφείς του άρθρου και τον “αυτόκλητο” υποστηρικτή της... καινοφανούς θέσης πως είναι δικαίωμα των συγγραφέων να αποκρύβουν την πρώτη δημοσίευση του άρθρου τους...
Όταν γράφεται, πως: «Όμως οι συγγραφείς ενός άρθρου έχουν την κυριότητά του και το δικαίωμα αναπαραγωγής του, εκτός να πρόκειται για αμειβόμενη υπηρεσία προς κάποιον εκδότη».

Και επανέρχομαι για να σας διαβεβαιώσω πως γνωρίζω καλά, και από “πρώτο χέρι, αφού έχω φιλοξενηθεί πάρα πολλές φορές, πως η alfavita.gr δεν παρέχει αμειβόμενη υπηρεσία στους συγγραφείς των άρθρων που αναρτά.
Άρα, δεν κατανοώ γιατί το επισημαίνεται;;;
Μήπως επειδή διατηρείτε οι τρεις σας προσωπικά κάποιες αμφιβολίες προς τούτο;

Αυτά τα απλά “μαθηματικά” είναι γνωστό πως τα γνωρίζει και ο υποψήφιος για το ΔΣ που μου έστειλε την παρακάτω απάντηση. Οπότε και διερωτώμαι προς τι εμφανίζεται “ανίδεος” με την αναφορά σε αμειβόμενη υπηρεσία προς κάποιον εκδότη”;
Η προφανής απάντηση είναι πως έκριναν αναγκαίο μεθοδευμένα μέσω μιας  αντιδεοντολογικής πρακτικής προς χάρη μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας... στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» να ξεφορτωθούν εσκεμμένα το σχόλιό μου… που δημοσιεύθηκε[3] στην alfavita.gr ΚΑΙ όταν διαμαρτυρήθηκα με την επιστολή μου (βλ. παρακάτω σελ. 14-19) βρέθηκαν στην “γωνία” και “απάντησαν” με ένα σύντομο(!!!) κείμενο άλλα αντ΄ άλλων...


Για να ολοκληρώσω την απάντησή μου θα παραθέσω, συνοπτικά πλην κατατοπιστικά, μια σύντομη προσέγγιση της λογοκλοπής και αυτο-λογοκλοπής… 
Επισημαίνω πως στο ψηφοδέλτιο της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” συμμετέχουν 3 πανεπιστημιακοί και ένας σχολικός σύμβουλος (μεταξύ αυτών δεν είναι ο υποψήφιος που μου απάντησε) οι οποίοι θεωρώ ότι μπορούσαν, αν είχαν ερωτηθεί, να τους εξηγήσουν αυτά που παραθέτω στη συνέχεια…
Τα στοιχεία που παραθέτω, για το θέμα αυτό, έχουν αντληθεί από υλικό που συγκέντρωσα στο πλαίσιο της διδακτορικής μου διατριβής.



Περί λογοκλοπής και αυτο-λογοκλοπής… (μια σύντομη προσέγγιση)

Για να σας διευκολύνω να καταλάβετε το ατόπημά σας σε δεοντολογικό και επιστημονικό επίπεδο και ενώ είστε και οι τρεις υποψήφιοι για το ΔΣ επιστημονικού σωματείου... Παραθέτω ενδεικτικά σχετική βιβλιογραφία για το μείζον αυτό θέμα.

“Avoiding Plagiarism” in Harvard Guide to Using Sources. A Publication of the Harvard College Writing Program http://isites.harvard.edu/icb/icb.do?keyword=k70847&tabgroupid=icb.tabgroup106849 (ημερ. ανάκτησης 1/3/2017)
 “Harvard Guide to Using Sources: What Constitutes Plagiarism?” in Harvard Guide to Using Sources. A Publication of the Harvard College Writing Program http://isites.harvard.edu/icb/icb.do?keyword=k70847&pageid=icb.page342054 (ημερ. 2ης ανάκτησης 23/4/2015)
 “Self-Plagiarism Is it Really Plagiarism” in Plagiarism Blog Posted by Robert Creutz on Dec 1, 2010 http://www.ithenticate.com/plagiarism-detection-blog/bid/52948/Self-Plagiarism-Is-it-Really-Plagiarism#.VTk8-ihdQqY (ημερ. 2ης ανάκτησης 24/4/2015)

Επισημαίνω, μάλιστα, ότι ακόμη και η επαναχρησιμοποίηση μιας πρότασης ή παραγράφου από δικό σας προηγούμενο άρθρο σας μπορεί να αποτελέσει αυτο-λογοκλοπή, αν δεν παραπέμπεται στην πηγή δηλαδή στην 1η δημοσίευση.
Η αυτο-λογοκλοπή είναι επίσης γνωστή ως «επαναχρησιμοποίηση», «απάτη, ανακύκλωση» ή «εις διπλούν δημοσίευση», και συντελείται από ένα συγγραφέα όταν δεν περιλαμβάνει παραπομπή στο αρχικό περιεχόμενο.
Τόσο με την έννοια της ηθικής (όσο και νομικά) η αυτο-λογοκλοπή εκτείνεται σε αρκετούς κλάδους και επαγγέλματα, αλλά είναι πιο εμφανής στο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Και στην ελληνική βιβλιογραφία αναφέρομαι στο βιβλίο μου (με συν-συγγραφέα) -από το οποίο με την ευκαιρία θα δωρίσω στην ΕΜΕ δύο αντίτυπα για να είναι (στη Γραμματεία της ΕΜΕ) στη διάθεση των ενδιαφερομένων:
Κυρίδης Αργύρης, Χρονοπούλου Αγγελική (2008) Περί Επιστημονικής Δεοντολογίας και Πρακτικής. Βιβλιοθήκη Κοινωνικής Επιστήμης και Κοινωνικής Πολιτικής. Αθήνα: Βιβλιολογείον – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Gutenberg. (ISBN 978-960-01-1238-2)

Για να σας διευκολύνω προτείνω αρχικά να διαβάσετε ενδεικτικά τις σελ. 161-166 (περί αυτο- λογοκλοπής) 82-84, 121-152 (περί λογοκλοπής)


Τους έδειξα το φεγγάρι και αυτοί κοιτούσαν το δάχτυλο...

Ολοκληρώνοντας την απάντησή μου, και αν διαβάσετε το υλικό που ακολουθεί, ελπίζω πως θα συμφωνήσουμε πως επί της ουσίας  δεν έλαβα απάντηση από την αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» στο αίτημά μου "για ανάρτηση γιατί λογοκρίθηκε δημοσιευμένο σχόλιό μου του 2016" παρά μόνο μια γενικόλογη, ατεκμηρίωτη και... λογοτεχνικής υφής απάντηση που υποβίβαζε το θέμα σε ένα τυπογραφικό λάθος αντί ΕΜΕ έγραψαν ΕΛΜΕ!!!

Τόσο απλά, τόσο ανέξοδα, τόσο παραπλανητικά... Και έσπευσαν βέβαια να το διορθώσουν ΑΛΛΑ τι κρίμα το διαδίκτυο έχει μνήμη... και παραμένει ακόμη το λάθος!!! Όχι, αυτή τη φορά δεν θα υποδείξω που βρίσκεται...
Απλά θα επισημάνω την προχειρότητα με την οποία απευθύνεται η αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» στη μαθηματική κοινότητα...

Επισημαίνω επίσης πως τόσο η απάντηση όσο και η απόρριψη τους αιτήματός μου, μου απέδειξε πως ακόμη μια φορά προσπάθησα να δείξω το φεγγάρι στην «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και αυτοί κοιτούσαν το δάχτυλο...

Πάντως από την πλευρά μου θα γράψω την... τιμωρία μου 100 φορές...
η προστακτική αορίστου του ρήματος ενεργώ είναι ενεργήστε και όχι ενεργείστε...
η προστακτική αορίστου του ρήματος ενεργώ είναι ενεργήστε και όχι ενεργείστε...
.................................................................................
η προστακτική αορίστου του ρήματος ενεργώ είναι ενεργήστε και όχι ενεργείστε
η προστακτική αορίστου του ρήματος ενεργώ είναι ενεργήστε και όχι ενεργείστε ......

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου (2/3/2017 10.20 πμ)



Β. Η απάντηση (1/3/2017, 4.01 μμ) υποψήφιου της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»

On Mar 1, 2017, at 4:01 PM, (…) wrote:
Αγγελική, ευχαριστώ για τη διόρθωση.
Αν πρόσεξες, το άρθρο τοποθετείται στην κατηγορία "Άρθρα" και είναι πλήρες.  
Το ιστολόγιό μας δεν είναι ενημερωτική σελίδα οπότε η μη δημοσίευση κάποιου κειμένου δεν είναι απόκρυψη. Αυτό ιδιαζόντως ισχύει για κείμενο που αναρτήθηκε από την συγγραφέα του ως απάντηση στο εν λόγω άρθρο, όπως η ιστοσελίδα alphavita δίνει τη δυνατότητα. [η έμφαση με κόκκινο δόθηκε από μας]
Αν είχαμε πάρει από μια σελίδα ένα άρθρο και το αναδημοσιεύαμε αποφεύγοντας να αναρτήσουμε κάποιο συμπλήρωμα του, θα μπορούσε να σταθεί μια κριτική.
Όμως οι συγγραφείς ενός άρθρου έχουν την κυριότητά του και το δικαίωμα αναπαραγωγής του, εκτός να πρόκειται για αμειβόμενη υπηρεσία προς κάποιον εκδότη.

ΥΓ. Σε ανταπόδοση της υπηρεσίας που μας προσέφερες εντοπίζοντας το τυπογραφικό λάθος του τίτλου, να σε πληροφορήσω ότι η προστακτική αορίστου του ρήματος ενεργώ είναι ενεργήστε και όχι ενεργείστε.

-----Original Message-----
From: Σύγχρονη Εκπαίδευση [mailto:sygekp@ath.forthnet.gr]
Sent: Wednesday, March 01, 2017 2:19 PM
(...)
Subject: Από Αγγελική Χ. Χρονοπούλου_αίτημα για ανάρτηση γιατί λογοκρίθηκε δημοσιευμένο σχόλιό μου του 2016

Παρακαλώ δείτε και διαβάστε το συνημμένο [και ακολουθεί στη συνέχεια σελ. 14-19] και ενεργείστε ανάλογα.
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου

Στο επισημασμένο με κόκκινο e mail έστειλα ως επισυναπτόμενο το κείμενο που ακολουθεί. 


Γ. Το αίτημα της Α. Χ. Χρονοπούλου, που αποκάλυψε μεθοδεύσεις που εκθέτουν την αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» (1/3/2017, 2.19 μμ)

Μια παρέμβαση για την αποκατάσταση της αλήθειας.
της Α. Χ. Χρονοπούλου

Καλημέρα με έκπληξη διάβασα στην αρχική σας σελίδα του blog της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» ότι θα ενημερώσετε τη μαθηματική κοινότητα για “την περσινή ΓΣ της ΕΛΜΕ”!!!
Παραταύτα ακολούθησα το link ΚΑΙ διαπίστωσα ότι ο ακριβής τίτλος ήταν “H περσινή Γ.Σ. της ΕΜΕ”!!! (προσβάσιμο στη διεύθυνση https://emeallagi.wordpress.com/2017/02/27/η-περσινή-γσ-της-ελμε/ )

Και ακολουθούν τα εξής:  
«Η περσινή ΓΣ της ΕΛΜΕ

Κι όμως δεν είναι ανεπίκαιρο ένα άρθρο που γράφτηκε για την περσινή ΓΣ της Εταιρείας, αφού μας προετοιμάζει για το τι μπορεί να συμβεί στην προσεχή εκλογοαπολογιστική ΓΣ. Ευχόμαστε οι συνθήκες εφέτος να είναι διαφορετικές.
H περσινή Γ.Σ. της ΕΜΕ
                       των Μάκη Μαυρέλη, Γιάννη Σιούλα»

Ελπίζω πως ξέρετε ότι είναι άλλο ΕΛΜΕ και άλλο ΕΜΕ!!!!

Η απάντηση πως η προχειρότητα δεν είναι και για… “θάνατο”  δεν μας καθησυχάζει καθόλου… Επειδή στο κείμενο που αναδημοσιεύεται δεν τηρείται τη δεοντολογία εφόσον αποκρύπτεται ότι το κείμενο δημοσιεύθηκε στην alfavita.gr(!!!) στις 25/3/2016 (08.08 πμ) http://www.alfavita.gr/arthron/i-geniki-syneleysi-tis-ellinikis-mathimatikis-etaireias-eme
Παραβιάζοντας, όμως, τη δεοντολογία, που επιβάλλει αναφορά στην πηγή…  παραχαράξατε την ιστορία και απόδειξη προς τούτο είναι πως στο link της alfavita.gr περιλαμβάνει στο τέλος του κειμένου (ως είθισται) το σχόλιό μου που έχει ως εξής:

Στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση της ΓΣ έχω μια συμπλήρωση και μια πρόταση: Τα νούμερα που ακούστηκαν για το χρέος δεν λέγονταν στον "αέρα" την "ιστορία" του και τα σημαινόμενά του Η εκτίμηση για 90.000 προήλθε από ορκωτό λογιστή (που ως μέλος της Ε.Ε. χρησιμοποίησα ως εμπειρογνώμονα) Και επισημαίνω ότι δεν ψηφίστηκε από την "Κίνηση" η πρόταση μου στη ΓΣ για να διορίσει ορκωτό λογιστή το ΔΣ!!!! Και η πρότασή μου. Καταλήγετε πως "στην ΕΜΕ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα." Και πράγματι δεν πρόκειται να λυθεί γιατί τα αποκόμματα της "Κίνησης" έπνιξαν και εξαφάνισαν όλη την 30ετή ιστορία της Με πρόσφατη εξαφάνιση τις δίκες (2013-2015) μέχρι το Εφετείο και βέβαια όσα ανέδειξα (ως μέλος της Ε.Ε.) το 2015 για κακοδιοίκηση και ζημιά μέχρι διαφθορά....
Οπότε με τους 6 εκλεγμένους με το ψηφοδέλτιο της "Κίνησης" ως συνεργαζόμενους στο ΔΣ, μια και το 9-6 είναι εικονική πραγματικότητα, από που περιμένετε ως μέλη της "Κίνησης" να αλλάξουν τα πράγματα;;; Ας αναλάβετε λοιπόν δράση.... μια λύση σας την πρότεινα ήδη και είναι η εξής: Εκτιμώ, λοιπόν πως μετά τη συνεδρίαση στις 18/3/16 ο μόνος δρόμος που σας απομένει (για τους 6 εκλεγμένους της “Κίνησης” στο ΔΣ) είτε η “Κίνηση’ εξακολουθεί να υφίσταται είτε έχει “αποθάνει” -όπως ανέξοδα διαδίδεται υποβιβάζοντας έναν συλλογικό σε διάρκεια 30 ετών αγώνα σε προσωπικές “ντουφεκιές” στο “γάμο του Καραγκιόζη”, ντουφεκιές που πλέον δεν ξεγελούν κανέναν αλλά τουναντίον πολύ διασκεδάζουν τη ΔΠΜ!
Με δυο λόγια το μόνο που σας απομένει είναι να παραιτηθείτε από το ΔΣ ΧΩΡΙΣ να αντικατασταθείτε ώστε να αποκαλύψετε στη μαθηματική κοινότητα ότι η ΕΜΕ διοικείται από τους 9 χωρίς τη συνενοχή σας και κάνοντας ταυτόχρονα στροφή προς το μαθηματικό κόσμο για να κατακτήσετε θέσεις αγώνα μέσα στη βάση.
Αν χρειάζεστε επιχείρημα γιατί να τους ξεμπροστιάσετε αφήνοντάς τους μετά τις παραιτήσεις σας να νέμονται την εξουσία οι 9 σαν πλειοψηφία και μόνο και όχι σαν ΔΣ διαβάστε την έκθεση της μειοψηφίας της Ε.Ε. http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html»


Για υπενθύμιση αναφέρω εδώ ότι η «έκθεση (της μειοψηφίας) της ΕΕ της ΕΜΕ» (της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου, μέλους της ΕΕ που παραιτήθηκε στις 8/3/2016) μοιράστηκε σε έντυπη μορφή στους συμμετέχοντες στη ΓΣ (6/3/16) και σε ηλεκτρονική μορφή το πλήρες κείμενο στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” (ημερ. ανάρτησης 7/3/16) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html
Επίσης επισημαίνω  πως η «έκθεση (της μειοψηφίας) της ΕΕ της ΕΜΕ» (για το 2015) μετά από μεθοδεύσεις “των 18“ του ΔΣ και της ΕΕ δεν έχει αναρτηθεί (μέχρι και σήμερα) στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ... (παρά το ότι υπέβαλα και νέο επικαιροποιημένο αίτημα προς τούτο με αρ. πρωτ. 109/6-2-2017)


Προσφέρεται, λοιπόν, πολύ κακή υπηρεσία στην ΕΜΕ, στην μαθηματική κοινότητα και στην παράταξή σας την «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» όταν αποκρύπτεται στοιχεία γιατί δεν σας βολεύουν… Όσο για μένα προσωπικά “συνήθισα” πια να με παραποιούν…

Παρακαλώ, λοιπόν, να αναρτήσετε i. και το σχόλιο που ανάρτησα στην alfavita.gr στην ίδια θέση με το κείμενό σας γιατί είναι παρελκόμενό του και το ότι τα διαχωρίσατε είναι λογοκρισία και υποδηλώνει δημοκρατικές “συλλογικές" λειτουργίες στην περιοχή του... φαιού. Και
ii. Να αναρτήσετε και αυτό το κείμενό μου.


Στο μέλλον μάλιστα πρέπει να προσέχετε και να μην εκτίθεστε λογοκρίνοντας εφόσον έχετε στην παράταξή σας 3 εκλεγμένα μέλη του ΔΣ το 2015-2017  (το ένα παραιτήθηκε στη λήξη του έτους) και άλλοι 4 ήταν υποψήφιοι και στις εκλογές του 2015-2017. Οπότε γνωρίζουν (οφείλουν να γνωρίζουν) τα πράγματα και γνωρίζουν πως είμαι ακριβής σε όσα αναγράφω στο σχόλιο που ανάρτησα στην alfavita.gr  και το οποίο λογοκρίνατε.

Άρα δεν ήταν καλή η “συλλογική΄’ επιλογή να αναλάβει την ενημέρωση και διαχείριση του blog της παράταξής σας ανενημέρωτο μέλος σας που “τόχει” με το γράψιμο αλλά κατά πως φαίνεται δεν τόχει με την τήρηση της δεοντολογίας, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ενώ… κουράζεται να ενημερώνεται με το να διαβάζει μεγάλα κείμενα…

Σας ευχαριστώ
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου (1/3/2017, 13.45)



[1] Όπως δημοσιεύθηκε στην alfavita.gr(!!!) ως σχόλιο στο κείμενο των Μαυρέλη και Σιούλα (που αναρτήθηκε 25/3/2016, 08.08 πμ) http://www.alfavita.gr/arthron/i-geniki-syneleysi-tis-ellinikis-mathimatikis-etaireias-eme
[2] Όπως δημοσιεύθηκε στην alfavita.gr(!!!) ως σχόλιο στο κείμενο των Μαυρέλη και Σιούλα (που αναρτήθηκε 25/3/2016, 08.08 πμ) http://www.alfavita.gr/arthron/i-geniki-syneleysi-tis-ellinikis-mathimatikis-etaireias-eme

[3] Όπως δημοσιεύθηκε στην alfavita.gr(!!!) ως σχόλιο στο κείμενο των Μαυρέλη και Σιούλα (που αναρτήθηκε 25/3/2016, 08.08 πμ) http://www.alfavita.gr/arthron/i-geniki-syneleysi-tis-ellinikis-mathimatikis-etaireias-eme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.