ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Αναφορές εφ’ όλης της… ύλης για τις 4 παρατάξεις “Γιατί αυτή τη φορά θα ψηφίσω λευκό” (ε΄ μέρος)

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Περιεχόμενα
Τι προηγήθηκε των εκλογών στην ΕΜΕ 2017; Θητεία 2015-2017 του ΔΣ της ΕΜΕ
Τι πραγματικά συνέβη;
Εισαγωγικές κριτικές παρατηρήσεις για τις διακηρύξεις των 4 παρατάξεων
Άλλα στις διακηρύξεις άλλα στην “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”, διάσταση λόγων και έργων… Η περίπτωση της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»
Σημεία που υπολείπεται ο ξύλινος λόγος των παρατάξεων στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης…
Πώς η ΔΠΚΜ "έσωσε" την ΕΜΕ(;) διαιωνίζοντας το καθεστώς αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικότητας και απομαζικοποίησης...
Όταν παραχαράσσεται η ιστορία... Το παράδειγμα του εκλογικού εκπροσώπου της ΔΠΚΜ
Δεσμεύσεις στις διακηρύξεις των 3 παρατάξεων μη επιβεβαιούμενες από την μέχρι τώρα δράση τους... (στο ΔΣ 2015-2017)
Επιλογικά


Καλότυχοι εκείνοι που δε γνώρισαν τον εαυτό τους ανδρείοι εκείνοι που αποσιώπησαν την αθωότητά τους / μα ευλογημένοι αυτοί που τα δώσανε όλα κι ύστερα κοίταξαν έν’ άστρο σαν τη μόνη ανταπόδοση.
“Βιολέτες για μια εποχή” Τάσος Λειβαδίτης


Τι προηγήθηκε των εκλογών στην ΕΜΕ 2017; Θητεία 2015-2017 του ΔΣ της ΕΜΕ

Πώς άρχισε η ιστορία... Μια φορά και έναν καιρό...
Με μεθοδευμένη συνεδρίαση, στις 20/3/2015, στις θέσεις εξουσίας στο ΔΣ της ΕΜΕ μόνο μέλη της ΔΠΜ!!! "Καλή" αρχή...” (αναρτήθηκε 26/3/2015) στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”.[1]
Και υπενθυμιστικά δείτε (στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ) τη σύνθεση του ΔΣ 20/3/2015[2] με μόνο τα μέλη της ΔΠΜ σε όλες τις θέσεις εξουσίας!!!

Η κατάσταση αναστράφηκε με επιμονή και αγώνα που περιγράφεται διεξοδικά στο κείμενό μας με τίτλο: “Αρχικός απολογισμός των πρώτων 75 ημερών: Ενσωμάτωση και καλή συνεργασία με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ(;) ή εδώ και τώρα ξήλωμα συνειδητά των καθεστωτικών δομών για να ανασάνει η ΕΜΕ;” (αναρτήθηκε 23/5/2015) στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”.[3]

Στο κείμενο περιγράφονται τα πρώτα στάδια ενσωμάτωσης των “6” με “πρωτόκλητο” τον εκλογικό εκπρόσωπο της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” που συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση του ΔΣ σαν πρωτόκλητος, τη συνεδρίαση στις 20/3/2015, και παρά την απόφαση της ενιαίας «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».
 Συνεδρίαση που η ΔΠΜ Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στις 15/3/2015, μεθόδευσε την πραξικοπηματική συγκρότηση του ΔΣ, με τη συνεδρίασή του στις 20/3/2015 και εν τη απουσία των 4 εκλεγμένων μελών της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” με αποτέλεσμα στις 7 θέσεις εξουσίας (που προβλέπει το Καταστατικό) να “εγκατασταθούν” τα 7 εκλεγμένα μέλη της ΔΠΜ! από τα 8 παρόντα μέλη  της στη συνεδρίαση του ΔΣ με παρόντα σε πρώτη ”συνεργασία” και 2 από τα εκλεγμένα[4]  μέλη της [ενιαίας] «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ». [η έμφαση με bold δόθηκε από μας]

Στη συνέχεια στη συνεδρίαση του ΔΣ 8/5/2015, οι θέσεις εξουσίας στο ΔΣ “μοιράστηκαν” αναλογικά και στους “6” που εκλέχτηκαν, με το ψηφοδέλτιο της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”, το 2015 στο ΔΣ της ΕΜΕ για το 2015-2017…
Οι παραπάνω αναφορές εκτός από την αξία ντοκουμέντου καθίστανται απαραίτητες από τη στιγμή που η ΔΠΜ παρουσιάζει τη δική της εκδοχή του... παραμυθιού. «Συμβολή της παράταξης στην ομαλή λειτουργία του ΔΣ κατά την τελευταία διετία
Την πρόσφατη διετία το ΔΣ της ΕΜΕ γνώρισε μια πρωτόγνωρη εσωτερική αμφισβήτηση από τα μέλη που εκπροσωπούσαν την παράταξη που είχε μειοψηφήσει. Συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρίαση ζήτησαν την παραίτηση και των 9 μελών της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας! (…)»[5].
Η αναφορά Συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρίαση ζήτησαν την παραίτηση και των 9 μελών της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας! Είναι αναληθής.
Το γεγονός αυτό προσωπικά δεν με εκπλήσσει εφόσον συγκαταλέγεται στα αναμενόμενα από τη ΔΠΜ.
Όμως, με εξέπληξε το γεγονός ότι καμιά παράταξη από τις 3 δεν αποκατέστησε την αλήθεια εφόσον τα παραπάνω κείμενα στα οποία παραπέμπω είναι δημοσιευμένα στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» (ό.π.).

Τι πραγματικά συνέβη;
Στις 20/3/2015, όπως προανέφερα, η ΔΠΜ , μεθόδευσε την πραξικοπηματική συγκρότηση του ΔΣ, με τη συνεδρίασή του στις 20/3/2015 (…)».
Τα έγγραφα που είχαν διακινηθεί και πρωτοκολληθεί από εμένα ως εκλεγμένο μέλος της ΕΕ με το ψηφοδέλτιο της ενιαίας «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» ζητούσαν τη νομιμότητα και πέραν τούτου ουδέν. Τα τρία έγγραφα που αναρτώ, για να φρεσκάρω τη μνήμη σας έχουν αριθμό πρωτοκόλλου 15274/18-3-2015, 15277/20-3-2015 και 15299/4-4-2015... (ανακτήστε τα εδώ)

Τώρα αν η ΔΠΜ έχει στοιχεία πως της ζητήθηκε να «παραιτηθεί» να κατονομάσει τον αιτούντα και να δημοσιοποιήσει το έγγραφό του!!!
Γιατί «ξεχνάει» πως μετά τη συνεδρίαση στις 20/3/2015 και ενώ είχαν μεθοδευμένα καταλάβει τις όλες θέσεις εξουσίας στο ΔΣ (τα μέλη της ΔΠΜ) αφού εκμεταλλεύτηκαν τη γνωστή και δικαιολογημένη απουσία των 4 εκλεγμένων μελών της ενιαίας «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και με τον “αέρα” της πρώτης ενσωμάτωσης των κ.κ. Κουνιά και Παπαϊωάννου ΜΕΤΑ από αυτά τα… τερατώδη και κυρίως αντιδημοκρατικά απαιτήθηκε  από εμένα και άλλα μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν από τις θέσεις εξουσίας και να γίνει αναλογικά αναδιανομή των θέσεων στο ΔΣ.
Και έτσι έγινε στη συνεδρίαση στις 8/5/2015[6].

Και διερωτώμαι, καλά η ΔΠΜ θυμάται ό,τι τη βολεύει... Οι λοιποί δεν θυμούνται τα παραπάνω και όταν συζητήθηκαν στην ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και όταν τους κοινοποιήθηκαν πρωτοκολλημένα και εγγράφως στα μέλη του ΔΣ;
Τι κρίμα να διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου... οι “6” του ΔΣ που τώρα έχουν “σκορπίσει” σε 3 παρατάξεις...
Το γεγονός, μάλιστα, ότι διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου εγγυάται” πως όσοι εκλεγούν από τις 3 παρατάξεις θα ξεπουλήσουν... κατά τα ειωθότα το 2015-2017...
Και μην βιαστείτε να μου απαντήσετε στα λόγια... Δεν χρειάζεται. Θα περιμένω (περιμένουμε), μετά τα αποτελέσματα και την εκλογή του νέου ΔΣ και ΕΕ της ΕΜΕ, την έμπρακτη απάντησή σας...

Εισαγωγικές κριτικές παρατηρήσεις για τις διακηρύξεις των 4 παρατάξεων
Αρχικά και “απολογιστικά” από τη μελέτη και την ανάλυση των διακηρύξεων[7] καθίσταται φανερό πως οι “διακηρύξεις” ...ευημερούν, οι παρατάξεις πολλαπλασιάζονται, και χάνεται η ουσία...
Από την πλευρά τους οι τρεις “κινήσεις” κατεβάζουν ονόματα 54(!!!) υποψηφίων για το ΔΣ και την ΕΕ της ΕΜΕ (σε σύνολο 72+4 υποψηφίων) για να σηματοδοτήσουν το χώρο.

Οι τρεις “κινήσεις”/παρατάξεις βάζουν το... φερετζέ και επειδή αρκετοί μαθηματικοί ασπάζονται την άποψη ότι ότι δεν θα πρέπει με τίποτα να εισέλθει η πολιτική στην Επιστήμη και δη στα Μαθηματικά[8].
Με την ευκαιρία θα ξεκαθαρίσω ότι αυτή η θέση είναι μια βαθιά πολιτική συντηρητική άποψη που ακολουθούν οι “απολιτίκ” οι οποίοι και παραβλέπουν πως είτε ασχοληθείς με την πολιτική είτε όχι αυτή, δηλαδή η πολιτική, ασχολείται με σένα!!! Άρα υποχρέωσή μας είναι να είμαστε “πολιτικά ζώα” και όχι να… στρουθοκαμηλίζουμε(!!!) αναπαράγοντας “απολιτίκ” συντηρητικά στερεότυπα…

Σημειώσαμε (22/2/17)[9] σε πρόσφατο κείμενό μας ότι: Παρατηρούμε, όμως, ότι και οι 4 παρατάξεις στις διακηρύξεις τους δεν κάνουν καμιά(!!!) αναφορά στην Εξελεγκτική Επιτροπή ούτε άμεση ούτε έμμεση!!!
         Ενώ από την (έντυπη) «Ενημέρωση» από το ΔΣ (Φεβρουάριος 2017), τεύχος 76[10], απουσιάζει(!!!), με ευθύνη των “18” του ΔΣ και της ΕΕ, η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2016.
Με αποτέλεσμα η επιστολική ψήφος να αγνοεί την πλειοψηφική έκθεση της ΕΕ του 2016...  Ποιος έχει συμφέρον και τι είδους συμφέρον προς τούτο;

Στην επικαιροποιημένη “μαθηματική σκηνή” των εκλογών 2017 στην ΕΜΕ (19/3/2017), όλοι διαπραγματεύονται μια νέα καρέκλα με το γνωστό τρόπο των άσφαιρων πυρών… Και ενώ οι λεονταρισμοί και οι τσαμπουκάδες και οι ανακολουθίες είναι το προσφιλές άθλημα”... στη ΔΠΜ, όμως, πρέπει να της “αναγνωρίσουμε” ότι κατάφερε να συσπειρώσει όλες τις παρατάξεις στο κουκούλωμα ταυτίζοντας, με ευθύνη των “6” εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” την περίοδο 2015-2017, την ύπαρξή της με τη επιβίωση της ΕΜΕ, με όποιο μέσο, κουκουλώνοντας οτιδήποτε προκάλεσε στην ΕΜΕ η υπερ 30ετής “μονοκρατορία” της.  Από το 2015 μάλιστα δίνει την ψευδαίσθηση ότι μοιράζεται την εξουσία με την ενιαία “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” αποκρύβοντας βέβαια ότι την “μοιράζονται” με στόχο το κουκούλωμα και τη διατήρηση της “καρέκλας”…[11]

Και για να μην… ξεχνιόμαστε..., η ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» δηλαδή οι “6” που “σκόρπισαν” σε 3 παρατάξεις, διαχειρίστηκε την κρίση στην ΕΜΕ, δεν υψώθηκε πάνω από αυτήν!!!! Και αυτή την επιλογή της δίκην... ρετσινιάς θα την φέρει στο διηνεκές η επονομαζόμενη “αριστερά” στην ΕΜΕ...

Συγκεκριμένα βήματα, λοιπόν, χρειαζόμαστε, έστω και μικρά, προς τη συνάντηση με την κοινωνία, και με τομές και ρήξεις να επιδιώξουμε την ανασύνθεση της δυνατότητας της ανατροπής.
Για αυτό και συνεχίζουμε...

Άλλα στις διακηρύξεις άλλα στην “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”, διάσταση λόγων και έργων… Η περίπτωση της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»

Επισημαίνω, συμπληρωματικά, ότι η πρότασή μου για ορκωτό λογιστή δεν υποστηρίχτηκε, ούτε από την αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» η οποία, σαν αυτοκριτική, δηλώνει στη διακήρυξή της ότι:
Η δυσκολία της παράταξής μας έγκειται στο ότι δεν θέλουμε να σταθούν τα οικονομικά προβλήματα αιτία διάλυσης της εταιρίας[12].
Με δυο λόγια, ανέδειξαν σε μείζον ένα βολικό ιδεολόγημα, και ως εκ τούτου αναληθές, ότι ο ορισμός ορκωτού λογιστή θα σημάνει αυτόματα διάλυση της ΕΜΕ!!!
Ενώ το κουκούλωμα, θα επιτρέψει θα βάλουν το δάκτυλο πιο βαθιά στο μέλι;;;…
Από μένα, κατανοητή αυτή η θέση…

Την ίδια στιγμή στην ενότητα «Ανακοινώσεις» με τίτλο: Όταν βαφτίζεται το κρέας ψάρι[13] δηλώνεται: τη στιγμή που κανείς από τα νυν μέλη της Κίνησης δεν ανέλαβε πόστο στην ΕΜΕ ούτε είχε προβολή μέσω των εντύπων της εταιρείας, κάτι που συνέβη με δύο από τους υπογράφοντες τη διακήρυξη [της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών]”.

Και επειδή οι 3 παρατάξεις που... ίδρυσαν οι 6 του ΔΣ που κώφευσαν, συναίνεσαν και συγκάλυψαν παραβιάζοντας διακηρυκτικές μας αρχές, της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”, με το ψηφοδέλτιο της οποίας εκλέχτηκαν..., αρνούνται λίγο πολύ τις ευθύνες τους και την εμπλοκή τους, για να βοηθήσω να αποκατασταθεί η... μνήμη τους παραθέτω στη συνέχεια ενδεικτικά αποφάσεις του ΔΣ όπου καταγράφεται ποιος πήρε θεσμικές θέσεις από τους “6”του ΔΣ, το 2015-2017[14].

Αρχικά αναφέρω ότι στην ΕΜΕ όσον αφορά τα περιοδικά ισχύει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» αφού Το ΔΣ (…) Επίσης συγκρότησε επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. (...), Ι. Κερασαρίδη και Β. Βισκαδουράκη για να μελετήσουν την αναγκαιότητα  συγχώνευσης των δύο περιοδικών [Μαθηματική Επιθεώρηση και  Ευκλείδης Γ][15]. (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. 19/06/2015[16])

Συγκριτικά, ας αναλύσουμε ως δείγμα γραφής τι ζήτησε και έλαβε από το ΔΣ τη διετία  της θητείας του (2015-2017) στο ΔΣ ο εκλογικός εκπρόσωπος της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» κ. Στρατής Κουνιάς.

Σύμφωνα με τις «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. 19/06/2015»[17] ο εκλογικός εκπρόσωπος της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» κ. Στρατής Κουνιάς (και μέλος του ΔΣ)  ζήτησε από το ΔΣ και αυτό ενέκρινε την πρόταση για τη σύσταση νέας Συντακτικής Επιτροπής του Δελτίου [Bulletin of the Greek Mathematical Society] και όρισε τον κ. Στρατή Κουνιά υπεύθυνο από το Δ.Σ. για το περιοδικό”.

Μετά 8 μήνες (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ   Δ.Σ.  12/02/2016[18]) επανήλθε ο εκλογικός εκπρόσωπος της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» κ. Στρατής Κουνιάς (και μέλος του ΔΣ) και ζήτησε από το ΔΣ και αυτό αποφάσισε την μετονομασία του «Bulletin of the Greek Mathematical Society» σε «Bulletin of the Hellenic Mathematical Society»”.

Ένα μήνα μετά  (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ   Δ.Σ.   18/03/2016[19]) επανήλθε, για 3η φορά, ο εκλογικός εκπρόσωπος της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» κ. Στρατής Κουνιάς (και μέλος του ΔΣ) και ζήτησε από το ΔΣ και αυτό ενέκρινε την επικαιροποιημένη πρόταση για τις επιτροπές του Bulletin of the Hellenic Mathematical Society και αποφάσισε την μετονομασία του «Bulletin of the Greek Mathematical Society» σε «Bulletin of the Hellenic Mathematical Society»”.

Επισημαίνω πως η επικαιροποιημένη πρόταση προήλθε μετά από επιλεγμένες ατομικές προσκλήσεις και χωρίς να απευθύνει δημόσια πρόσκληση από την ιστοσελίδα της ΕΜΕ σε μέλη ή μη μέλη της να πλαισιώσουν τόσο τη Συντακτική Επιτροπή όσο και να εμπλακούν στις διαδικασίες κρίσης, δημοσίευσης κλπ των άρθρων.
Να υποθέσουμε πως η αποψιλωμένη “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” καμαρώνει για αυτή την αδιαφανή και αντιδημοκρατική τακτική του εκλογικού εκπροσώπου της, κατά τη θητεία του το 2015-2017;

Το Σεπτέμβρη του 2016 (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 23/9/2016[20]) επανήλθε, για 4η φορά, ο εκλογικός εκπρόσωπος της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» κ. Στρατής Κουνιάς (και μέλος του ΔΣ) και ζήτησε από το ΔΣ και αυτό Το Δ.Σ. αποφάσισε την έκδοση έκτακτου τεύχους του «Bulletin of HMS» με τις εργασίες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο MICOM 2015”.

Η απόφαση σηματοδοτεί πως εξασφάλισε και την έγκριση των κονδυλίων που θα κοστίσει η έντυπη αυτή έκδοση… και ενώ οι υπάλληλοι παραμένουν για 8 μήνες απλήρωτοι…
Και για όσους ακόμη είτε δεν κατάλαβαν, είτε δεν “κατάλαβαν” ποιο είναι το “κέρδος”… Οι παραπάνω αποφάσεις του ΔΣ σηματοδοτούν πως ο εκλογικός εκπρόσωπος της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» κ. Στρατής Κουνιάς (και μέλος του ΔΣ) επιχείρησε και κατάφερε να ελέγξει την επιστημονική αγορά” (δηλαδή τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, κρίσεις άρθρων κλπ κλπ) όσο αυτή αναλογεί στο «Bulletin of HMS» και στην ΕΜΕ.

Ενισχυτικά στην εκτίμησή μου αυτή αναφέρω από τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ   Δ.Σ.   21/12/2015[21]) τη 2. Το Δ.Σ. της ΕΜΕ αποφάσισε μετά από εισήγηση του κ. Σ. Κουνιά να μην προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου του κ. (…).
Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί ότι ο ο εκλογικός εκπρόσωπος της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» κ. Στρατής Κουνιάς (και μέλος του ΔΣ) άσκησε προνομιακό έλεγχο στο ποιος δημοσιεύει και ποιος δεν δημοσιεύει σε ένα από τα επιστημονικά περιοδικά της ΕΜΕ, χωρίς έλεγχο από την ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 41) ούτε από το ΔΣ ΚΑΙ χωρίς να απευθύνει δημόσια πρόσκληση από την ιστοσελίδα της ΕΜΕ σε μέλη ή μη μέλη της να πλαισιώσουν τόσο τη Συντακτική Επιτροπή όσο και να εμπλακούν στις διαδικασίες κρίσης, δημοσίευσης κλπ των άρθρων.

Κατανοητό;

Επομένως η  αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», να φροντίσει να μην δηλώνει πως κανείς από τα νυν μέλη της Κίνησης δεν ανέλαβε πόστο στην ΕΜΕ ούτε είχε προβολή μέσω των εντύπων της εταιρείας (...)αν επιθυμεί τα λεγόμενα της να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επισημαίνω μάλιστα ότι και έτερος υποψήφιος της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ   Δ.Σ.   15/04/2016[22]) συμμετείχε και ενώ ήταν μέλος του ΔΣ σε επιτροπή που “Το Δ.Σ της ΕΜΕ αποφάσισε αντί της αποστολής πρόσκληση ενδιαφέροντος, η επιτροπή αποτελούμενη από τους (...), Ι. Κερασαρίδη, (...), Γ. Κομπότη και Β. Βισκαδουράκη, να μελετήσει το θέμα σχετικά με προτάσεις – βελτιώσεις και παρατηρήσεις για τα σχολικά βιβλία”.

Για την τύχη της επιτροπής δεν μας ενημέρωσε η ΕΕ στην έκθεσή της το 2016!!!

Και για όσους ακόμη είτε δεν κατάλαβαν, είτε δεν “κατάλαβαν” τι “παίζει”…
Η παραπάνω απόφαση  του ΔΣ δηλώνει πως 3 υποψήφιοι των 3 αποκομμάτων της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” (οι δύο εκλογικοί εκπρόσωποι παρατάξεων) συμφώνησαν αντί αποστολής πρόσκλησης ενδιαφέροντος η επιτροπή τους να μελετήσει το θέμα σχετικά με προτάσεις – βελτιώσεις και παρατηρήσεις για τα σχολικά βιβλία.
Με δυο λόγια οι κ.κ. Ι. Κερασαρίδης, Γ. Κομπότης και Β. Βισκαδουράκης[23], συμμετείχαν σε μια κλειστή επιτροπή συνεργαζόμενοι και συναινούντες αλλήλων...
 Να υποθέσουμε πώς και για αυτή την κλειστότητα καμαρώνουν οι 3 παρατάξεις που παίρνουν μέρος στις εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ;

Όσο για την  αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», να φροντίσει να μην δηλώνει πως κανείς από τα νυν μέλη της Κίνησης δεν ανέλαβε πόστο στην ΕΜΕ ούτε είχε προβολή μέσω των εντύπων της εταιρείας (...)αν επιθυμεί τα λεγόμενα της να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε απόσταση έτη φωτός από την πραγματικότητα και η αναφορά του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη υποψήφιου της  “Μαθηματικής Άνοιξης” όταν επαίρεται διαβεβαιώνοντας πως οι υποψήφιοι της “Μαθηματικής Άνοιξης” είναι οι μοναδικοί που είναι ανεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στην ΕΜΕ[24] και μάλιστα όταν συμμετέχοντας στο ΔΣ το 2015-2017 τα συγκάλυψαν όλα![25]

Σημεία που υπολείπεται ο ξύλινος λόγος των παρατάξεων στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης…

Οι 4 παρατάξεις δι εκπροσώπων ή πρωτοκλασάτων υποψηφίων διευκρινίζουν, στα λόγια, παντοιοτρόπως και ανέξοδα ζητήματα “κορυφαία” για την παράταξή τους.

1ο: Η αποψιλωμένη “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” αξιοποίησε απαλλοτριώνοντας “κληρονομιά” και κυκλοφόρησε τη “Μαθηματική Φωνή” (νο. 18) με νέο “θίασο”...

Τα στοιχεία στα οποία και ευθέως στη συνέχεια αναφέρομαι είναι, για την αποψιλωμένη “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”, “λεπτομέρειες” και δεοντολογικά “κολλήματα”… και βέβαια δηλώνουν προχειρότητα.

Αποδεικτικά επισημαίνω ως μέγιστο δείγμα προχειρότητας πως στην 8η σελίδα της εφημερίδας, δεν περιλαμβάνεται το βιογραφικό υποψηφίου αντεπιστέλλοντος μέλους (Πάτρα)!!!
Έσπευσαν φυσικά να “διορθώσουν” τα... αδιόρθωτα ανακοινώνοντας το βιογραφικό τού εν λόγω υποψηφίου στο ιστολόγιο τους (που όπως υποστηρίζεται[26] δεν(!!!) είναι «ενημερωτική ιστοσελίδα») Άρα, και δεν περιμένουν να το διαβάσει κάποιος για να ενημερωθεί. Πολύ δε περισσότερο δεν περιμένουν να το διαβάσουν όσοι θα διαβάσουν τα 17 βιογραφικά στην εφημερίδα, οι οποίοι καλά-καλά δεν θα εντοπίσουν ποιο βιογραφικό λείπει!!!
Τελικά η προχειρότητα προκαλεί επιπτώσεις που δεν ανασκευάζονται εξίσου πρόχειρα…

Επιπλέον παρατηρήσαμε ότι στην εφημερίδα “Μαθηματική Φωνή” στην οποία διατήρησαν τον ίδιο τίτλο (χωρίς να τους ανήκει!!!) και ψευδεπίγραφα αφού για προφανείς λόγους “συνέχειας’ απέφυγαν να αρχίσουν νέα αρίθμηση με την ένδειξη νέα περίοδος… Δηλαδή δεοντολογικά έπρεπε, το λιγότερο, να αναγράψουν “Φύλλο 1 (18) Β΄ περίοδος”!!! Αυτά….
Επιπλέον παρατηρήσαμε πως έχει δύο άρθρα εκτενή ενυπόγραφα (δηλωτικά της νέας τάξης πραγμάτων) από τον ίδιο υποψήφιο, που καταλαμβάνουν χώρο 3,5(!!!) σελίδων σε σύνολο 8 σελίδων!!!  Τόσος “ιμπεριαλισμός”…

2ο: Όσο για την “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών”, τόση σιγουριά για τις θέσεις τους ώστε να επιδιώκουν να τις γνωρίζουν και να τους ψηφίσουν μόνο οι “δικοί’ τους εμένα προσωπικά με ενοχλεί... μου χαλάει την “αισθητική”, απάδει στη διαφάνεια…
Και για να είμαι και “δικηγόρος του διαβόλου” θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αυτή η τακτική αν οι “εκπρόσωποι” τους στο ΔΣ το 2015-2017 δεν είχαν συνεργαστεί, δεν είχαν συναινέσει, δεν είχαν (συγ)καλύψει τα νώτα της ΔΠΜ της 30ετούς περιόδου “Εξαρχάκου-Δημάκου”.

Συνοψίζω, όταν έχεις κατακτήσει το “βραβείο” (για το 2015-2017) του “καλύτερου Ταμία ever  που δεν είναι ΔΠΜίτης” αλλά μέλος της Πανεπιστημονικής, όταν έχεις συναινετικά απολύσει χωρίς ακόμη(!!!) να ενημερώσεις τη μαθηματική κοινότητα την από 35ετίας λογίστρια «τιμητικά», δεν δικαιούσαι να κάνεις προεκλογική εκστρατεία “πόρτα-πόρτα”  και χωρίς να αρθρώσεις δημόσιο λόγο…

Επίσης καθ’ υποτροπήν, δεν μπορεί να είσαι ο πρώτος Β’ αντιπρόεδρος  στην ιστορία της ΕΜΕ με αρμοδιότητες (συνεδρίαση 8/5/2015) που δεν είσαι ΔΠΜίτης αλλά μέλος της “Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών”  και να μην αρθρώνεις δημόσιο λόγο απολογητικό και ενημερωτικό ενώ έχεις παραβιάσει τις διακηρυκτικές αξίες που πρωτίστως έγραψες (και επιπλέον προσυπέγραψες) στις εκλογές του 2015-2017...
“Κατανοώ” ότι η δημόσια έκθεση γνωρίζουν πως θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και θα συρρικνώσει την... εκλογική τους βάση ΑΛΛΑ αυτό το ενδεχόμενο δεν “δικαιολογεί” να εξελίσσεται ήδη η επιστολική ψήφος και πλην της διακήρυξής τους, να μην έχουν κατέβει ακόμη στην… αρένα 18 νοματαίοι να αρθρώσουν λόγο δημόσιο!!!

Προσωπικά το χαρακτηρίζω ευτελισμό όχι μόνο όσον αφορά την εκλογική διαδικασία αλλά κυρίως μιας ιστορικής παράταξης της Πανεπιστημονικής  που επιχειρεί να γράψει ιστορία.

3ο: Αναπάντητη άφησαν και οι 3 παρατάξεις (ΔΠΚΜ[27], ΚΑΕΜΕ[28], ΜΑ[29]) την “εμπρηστική” αναφορά στη διακήρυξη της ΔΠΜ[30] για την επιτυχή “συνεργασία” των “15” σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους  (2015-2017).
Η ΔΠΜ, λοιπόν, στη διακήρυξή της “αποτιμά” τη διετή περίοδο συνεργασίας, συναίνεσης και αποδεδειγμένα συγκάλυψης  με τους “6  του ΔΣ, που σήμερα έχουν σκορπιστείσε 3(!!!) παρατάξεις, με τη φράση “Χάρη στο ήθος και την εμπειρία του Προέδρου του ΔΣ και των μελών της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας υιοθετήθηκε μια υπεύθυνη, ήπια και κατά το δυνατόν ανεκτική στάση για να ολοκληρωθεί η θητεία του ΔΣ.[31] .

Συγχαίρουμε τους “6” της ενιαίας «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»  γιατί πραγματοποίησαν  τα πιο τολμηρά όνειρα της ΔΠΜ, η οποία υιοθέτησε υπεύθυνη, ήπια και ανεκτική στάση(!!!) ΚΑΙ κανείς από τους 18Χ3 υποψήφιους και καμιά από τις 3 παρατάξεις δεν απάντησε!!! Αλλά το αποδέχτηκε ως αλήθεια!!!

Από την πλευρά μου θα προσθέσω μόνο την παρακάτω πρόταση: Η “υπεύθυνη, ήπια και ανεκτική στάση” δεν θα έφθανε ΑΝ οι “6” δεν παραβίαζαν κάθε διακηρυκτική αρχή τους τις οποίες “δεσμεύτηκαν”  στις εκλογές το 2015  ότι θα τηρήσουν ΚΑΙ ΔΕΝ το έπραξαν!!!.
Επίσης αν όσοι τους ψήφισαν το 2015 ασκούσαν τα δικαιώματά τους τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την ΕΜΕ...

4ο: Και αφού η ΔΠΜ “κατοχύρωσε” την υπεύθυνη, ήπια και ανεκτική στάση!!! Στάση συγκάλυψης για να μην ξεχνιόμαστε... αποθρασύνεται και ψεύδεται... Όταν δηλώνει και φυσικά το παρουσιάζει σαν πραγματικό γεγονός ότι:
Την πρόσφατη διετία [2015-2017] το ΔΣ της ΕΜΕ γνώρισε μια πρωτόγνωρη εσωτερική αμφισβήτηση από τα μέλη που εκπροσωπούσαν την παράταξη που είχε μειοψηφήσει. Συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρίαση ζήτησαν την παραίτηση και των 9 μελών της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας!

Αναλύοντας την “αποτίμηση” της ΔΠΜ θα αναφερθούμε σε κάποια σημεία που αναδεικνύουν πως το “γαϊτανάκι” των ευθυνών στους άλλους συνεχίζεται με επιτυχία ανάμεσα στις παρατάξεις και μέσω εκκωφαντικής τους… σιωπής...


1η παρατήρηση:
Η αναφορά σε “μια πρωτόγνωρη εσωτερική αμφισβήτηση από τα μέλη που εκπροσωπούσαν την παράταξη που είχε μειοψηφήσει”, διαγράφει με σχετική ακρίβεια το κλίμα που επικράτησε στο ΔΣ.

Με μια ουσιαστική διόρθωση-προσθήκη. Το κλίμα αυτό διαμορφώθηκε για να διευκολύνει τη ΔΠΜ και όχι να τη “ζορίσει”...
Αποδεικτικά προς τούτο αναφέρω (παραπάνω) τις αποφάσεις του ΔΣ που αναδεικνύουν ότι την ίδια στιγμή που κατά τη ΔΠΜ υπήρχε “μια πρωτόγνωρη εσωτερική αμφισβήτηση” η πλειοψηφία (της ΔΠΜ) μοίραζε οφίτσια στη μειοψηφία που “αντιστεκόταν”[32]...

2η παρατήρηση:
Η ΔΠΜ είναι σχετικά ακριβής όταν αναφέρεται σε “εσωτερική αμφισβήτηση” η οποία είτε είναι πρωτόγνωρη είτε όχι, δεν είναι ουσιαστική…
Χρησιμοποιείται μόνο ως λεοντή και για την ενίσχυση της  “καρέκλας” των “6”.

Αποδεικτικά προς τούτο ουδείς από τους  “αντιστεκόμενους”, στη διάρκεια της θητείας τους 2015-2017, δεν βγήκε δημόσια να αναρτήσει ούτε ένα κείμενο!!!
Ουδείς δημοσιοποίησε οτιδήποτε συζητήθηκε ή ποια θέση υποστήριξε σε οποιαδήποτε συνεδρίαση του ΔΣ!!!
Με “κορυφαίο” γεγονός πως δεν απάντησε ούτε καν ο εκπρόσωπος της παράταξης “Μαθηματικής Άνοιξης” κ. Β. Βισκαδουράκης (Αν. ΓΓ) , ο οποίος φαίνεται πως δεν το έκρινε προς το συμφέρον(!!!) της παράταξης, όταν ζητήθηκε δημόσια ενημέρωση από τα μέλη του ΔΣ με ανάρτηση[33] υποψηφίου της “Μαθηματικής Άνοιξης” στο face book της παράταξης!!!

Στην ανάρτησή του ο υποψήφιος της “Μαθηματικής Άνοιξης” προτρέπει «(…) το κάθε μέλος του Δ.Σ. ας ενημερώσει (αν το θεωρεί σκόπιμο) για την στάση του στην συνεδρίαση [του ΔΣ στις 13/2/2017]. (…)»[34].
Κανένας, όμως, από τους “6” ανάμεσά τους οι “3” και εκλογικοί εκπρόσωποι των 3 παρατάξεων δεν θεώρησαν σκόπιμο να ενημερώσουν τη μαθηματική κοινότητα  για την στάση τους στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 13/2/2017, παρά την ευθεία πρόσκληση του υποψηφίου της “Μαθηματικής Άνοιξης”…”

3η παρατήρηση:
Άλλο μέλος του ΔΣ (ο Β΄ αντιπρόεδρος) εκ συστήματος καταγράφει “αντιρρήσεις” στα πρακτικά του ΔΣ… Αλλά μέχρι εκεί…
Δεν τις ανακοινώνει παραέξω να ενημερωθούμε και οι υπόλοιποι… τα μέλη της ΕΜΕ που είμαστε απέξω και στην “απέξω”.
Μάλιστα καλώς γνωρίζει πως αγώνες μέσα στα... όργανα(!!!) όταν τα όργανα είναι ναρκοθετημένα ΤΟΤΕ αυτοί οι αγώνες, χωρίς δημόσιο λόγο, είναι ενσωμάτωση, αποδοχή και άλλοθι.

Αποδέχεται, λοιπόν, αν και έχει θεσμικά την αρμοδιότητα για βέτο, να μην αναρτώνται (τη διετία 2015-2017) στις αποφάσεις του ΔΣ, στην ιστοσελίδα,  η μειοψηφούσα άποψη επώνυμα...
Κρίμα, γιατί το ΚΚΕ έχει ιστορία σε αγώνες στο δρόμο και στο “πεδίο”...  αγώνες που τη διετία (2015-2017) απεμπόλησαν τα δύο μέλη του ΔΣ (Β’ αντιπρόεδρος και Ταμίας κ.κ. Κερασαρίδης και Παπαϊωάννου αντίστοιχα)  – και υποψήφιοι της ΔΠΚΜ (ο ένας και εκλογικός εκπρόσωπος)  και κατά τα φαινόμενα συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να απεμπολούν σε περίπτωση επανεκλογής τους...

Επισημαίνω πως το έτερο μέλος του ΔΣ και υποψήφιος της ίδιας παράταξης (ΔΠΚΜ) διαχειρίστηκε τα οικονομικά της ΕΜΕ αδιαφανώς και χωρίς να ενημερώσει την ΕΕ, και τη μαθηματική κοινότητα...

Διπλό “μπράβο” στην Πανεπιστημονική για την “αγωνιστική” τακτική  που ακολούθησαν, το 2015-2017, τα δύο μέλη της –υποψήφιοι εκ νέου για το ΔΣ!!!


Πώς η ΔΠΚΜ "έσωσε" την ΕΜΕ(;) διαιωνίζοντας το καθεστώς αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικότητας και απομαζικοποίησης...

Τις παραπάνω εκτιμήσεις μου επιβεβαιώνουν όταν αναγνωρίζουν στη διακήρυξη της ΔΠΚΜ τη δράση τους στο ΔΣ ως επίτευγμα στη συγκάλυψη.
Αποδεικτικά παραθέτω από τη διακήρυξή τους τις σχετικές αναφορές[35].

«2015-2017, η πάλαι ποτέ κραταιά, «ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕ», καταλαμβάνει 6 θέσεις στο ΔΣ και 1 στην ΕΕ. Οι 3 από τους 6 ανήκουν στην «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ»
οι εκπρόσωποι της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» έπρεπε ν’ απαντήσουν σε τρεις προκλήσεις:
α) να κάνουν ό,τι είναι δυνατό, για να κρατήσουν στη ζωή τον μεγάλο ασθενή, δηλ. την ΕΜΕ    (...)       Ε΄. στο...δια ταύτα
Εμείς, της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ»:  (...)
Την ώρα που εμείς αναλαμβάναμε ευθύνες, που δεν μας αναλογούσαν, με μοναδικό σκοπό να αποτρέψουμε να "φύγει" ο μεγάλος ασθενής (η ΕΜΕ), οι άλλοι αποδυόντουσαν σε αγώνα ατομικής προβολής».

Στο παραπάνω αυτούσιο απόσπασμα[36] όσα επισημάναμε με bold και υπογράμμιση συνιστούν πλήρη δημόσια ομολογία ότι στην πλάτη” της ΔΠΚΜ “σώθηκε” η ΕΜΕ(!!!) με προσωπικές ευθύνες των “3” εκλεγμένων μελών της «Πανεπιστημονικής» το 2015, για τη διαιώνιση της κατάστασης ανομίας, αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικότητας και απομαζικοποίησης της ΕΜΕ και βέβαια την αύξηση του χρέους της ΕΜΕ.
 Οι “3” του ΔΣ που εκλέχτηκαν το 2015 έχοντας υπογράψει και οι “3” (εκτός από τη διακήρυξη της ενιαίας «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ») και τη διακήρυξη της Πανεπιστημονικής είναι:
ο κ. Στρατής Κουνιάς (ο ένας εκ των τριών που υπέγραψαν το 2015 τη διακήρυξη της Πανεπιστημονικής) και σήμερα εκλογικός εκπρόσωπος της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΜΕ  (κ. Κερασαρίδης από 8/5/2015 μέχρι και σήμερα) και το 3ο μέλος της «Πανεπιστημονικής» το 2015 (κ. Α. Παπαϊωάννου) στο “τιμόνι” του Ταμείου.
Μόνο μετά την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων (συνεδρίαση του ΔΣ 20/1/2017) η μαθηματική κοινότητα πληροφορήθηκε πως ο κ. Στρατής Κουνιάς “μετοίκησε” στην αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».

Στην ερώτηση και πώς... έσωσαν την ΕΜΕ; Η απάντηση της ΔΠΚΜ είναι: «να κάνουν ό,τι είναι δυνατό».
Έτσι μπράβο πες το μας να “ησυχάσουμε”… τώρα που καμαρώνετε πως “σώσατε” την ΕΜΕ...

Για αυτό βέβαια χρειάστηκε να παραβιάσουν κάθε διακηρυκτική τους αρχή...  Λεπτομέρειες...
Επίσης χρειάστηκε να παραβλέψουν όλα όσα εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου έθεσα υπόψη του ΔΣ, κατά τη διάρκεια της μονοετούς θητείας μου στην ΕΕ το 2015. Ενδεικτικά αναρτώ, για να φρεσκάρω τη μνήμη σας το ιστορικό των αιτήσεων που υπέβαλλα μόνο για τα οικονομικά στοιχεία αλλά οικονομικά στοιχεία δεν έλαβα... (ανακτήστε το εδώ)
Επίσης χρειάστηκε να παραβλέψουν όσα αναφέρονται στην έκθεση της μειοψηφίας του 2015 της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου κλπ κλπ

Και όλα όσα είναι δημοσιευμένα στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» (ό.π.).

Χρειάστηκε το χρέος που, σύμφωνα με τα στοιχεία, το ΔΣ το “παρέλαβε” στις 46.798,34 ευρώ (1/1/14 - 31/12/2014 απολογισμός δραστηριότητας)  στοιχεία από ΓΣ 8/3/15, εκλογές ΔΣ διετίας 2015-2017 στις 10/3/2015.
Να το αυξήσει 220% στη διετία (2015-2017) και να το παραδώσει στα 103.213,71 ευρώ (1/1/16 - 31/12/2016 απολογισμός δραστηριότητας ΔΣ διετίας 2015-2017 και ΕΕ (χωρίς συμμετοχή Α. Χ. Χρονοπούλου από 8/3/2016) που στάλθηκε με  e mail  στο ΔΣ στις 4/2/2017
Και μετά από παρέμβασή μου στο ΔΣ χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο, το ποσόν διορθώθηκε αυτόματα!!! στα 39.723,13 ευρώ (1/1/16 - 31/12/2016) ενώ το πραγματικό χρέος ο Ταμίας (και υποψήφιος της ΔΠΚΜ) το προσδιόρισε (ενώπιον και του λογιστή), στη διερευνητική συνεδρίαση της ΕΕ στις 8/2/2017 που κατέληξε άγονη, στις 53.000!!!

Έτσι ακριβώς “έσωσε” την ΕΜΕ η ΔΠΚΜ...  ενώ η αποτίμηση της σωτηρίαςείναι εύκολη και απλή υπόθεση… για τη ΔΠΜ η οποία και υλοποίησε το σκοπό της να νομιμοποιήσει την αδιαφανή, αντιδημοκρατική και απομαζικοποιημένη διοίκησή της για 30 χρόνια που μας κατάντησε χρεώστες με υπέρογκο χρέος που και αυτή τη φορά δεν κατεγράφη στην πραγματική του διάσταση αλλά μέσω ισοσκελισμένου ισολογισμού!!!
Τόσο καλά... Τόσο... νόμιμα.
Κατανοητό;;;

Άλλωστε το « ό,τι είναι δυνατό»[37] περιλαμβάνει τα πάντα...
Αναλυτικά η ΔΠΚΜ απαριθμεί τα επιτεύγματά της ως εξής:

«2015-2017 (...) οι εκπρόσωποι της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» έπρεπε ν’ απαντήσουν σε τρεις προκλήσεις:
α) να κάνουν ό,τι είναι δυνατό, για να κρατήσουν στη ζωή τον μεγάλο ασθενή, δηλ. την ΕΜΕ
β) ν’ αποδυθούν σε αγώνα δρόμου, για να κερδίσει η ΕΜΕ, όσο το δυνατό περισσότερα από τα χαμένα σημεία αξιοπιστίας, απέναντι στη μαθηματική κοινότητα
γ) να τεκμηριώσει τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΜΕ και στη συνέχεια να καταλογίσει ευθύνες στους υπαίτιους (…)»[38]

Αυθεντική ξύλινη γλώσσα που, όμως, όταν την διαβάσεις σωστά αποδίδει την πραγματικότητα...

να κάνουν ό,τι είναι δυνατό, για να κρατήσουν στη ζωή (…) την ΕΜΕ

Δηλαδή ότι ακριβώς έκανε και η ΔΠΜ!!!
Αφού η ΕΜΕ δεν είναι ασθενής αλλά υπερχρεωμένη και κακοδιοικούμενη... Και το “φάρμακο” δεν είναι “ό,τι είναι δυνατό, για να [την] κρατήσουν στη ζωή” ΑΛΛΑ η διαφάνεια, οι δημοκρατικές λειτουργίες και η μαζικοποίηση της ΕΜΕ!!!

Στη συνέχεια επαίρονται πως ίδρωσαν “σε αγώνα δρόμου, για να κερδίσει η ΕΜΕ, όσο το δυνατό περισσότερα από τα χαμένα σημεία αξιοπιστίας” δηλαδή χωρίς να θεραπεύσουν τις αιτίες αδιαφάνεια, αντιδημοκρατικότητα, υπερχρέωση κακοδιοίκηση, απομαζικοποίηση επέδρασαν στο αποτέλεσμα ενισχύοντας το καταρρακωμένο κύρος της ΕΜΕ!!!
Παριστάνουν, λοιπόν, ότι το κύρος της ΕΜΕ μένει αλώβητο(!!!) ΚΑΙ υπηρετούν ο καθείς με τα μέσα του κοινό στόχο με η ΔΠΜ!!!

Και το “κερασάκι” στην τούρτα... “ενημερώνουν’ τα μέλη της ΕΜΕ πάλι αναπόδεικτα, αυθαίρετα και σε αυθεντική ξύλινη γλώσσα ότι οι εκπρόσωποι της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» απάντησαν και στην 3η πρόκληση δηλαδή “να τεκμηριώσουν τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΜΕ και στη συνέχεια να καταλογίσουν ευθύνες στους υπαίτιους”!!!
Σώπα!!!

Επειδή όμως, εμείς καταλάβαμε και “εισπράξαμε” τοις... μετρητοίς ότι η συνεργασία τους με τη ΔΠΜ ανέδειξε σε “ταμία της 100ετίας” το μέλος της Πανεπιστημονικής και νυν Ταμία και υποψήφιο για το 2017 με τη ΔΠΚΜ και επαίρονται για αυτό δημόσια τα μέλη της ΔΠΜ!!!  Ο Ταμίας αυτός δεν είχε τα κότσια να απαιτήσει να σεβαστούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας και συνάμα να απαιτήσει να αναρτηθεί η έκθεση της μειοψηφίας στην ιστοσελίδα το 2015 ούτε και να υποστηρίξει το νέο αίτημά μου που υπέβαλλα στις 6/2/2017!!!

Κλείνοντας θα κάνω ακόμη μια διαπίστωση.  
Πώς περιμένουν να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι ενώ παραβίασαν κάθε διακηρυκτική αρχή το 2015-2017, ενώ κώφευσαν στην έκθεση της μειοψηφίας τη μοναδική στα 100 χρόνια ζωής της ΕΜΕ έρχονται τώρα και μας δηλώνουν πως έκαναν ό,τι μπόρεσαν για να... σώσουν την ΕΜΕ!!! Ποια ΕΜΕ της αδιαφάνειας, της αντιδημοκρατικότητας και της κακοδιοίκησης ΚΑΙ πώς ακριβώς την  “έσωσαν”;
ΚΑΙ φυσικά περιμένοντας και μπράβο…  Ε΄, “μπράβο” τους, λοιπόν…
Και το αστείο “πως τεκμηρίωσαν ευθύνες προηγούμενων διοικήσεων“ δεν μας έκανε να γελάσουμε. Τουναντίον μας προκάλεσε μεγάλη θλίψη...

Όταν παραχαράσσεται η ιστορία... Το παράδειγμα του εκλογικού εκπροσώπου της ΔΠΚΜ

Θα επικεντρωθώ, όμως, στο χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του Β’ αντιπροέδρου της ΕΜΕ και εκλογικού εκπροσώπου της ΔΠΚΜ (κ. Κερασαρίδη) όταν στη διακήρυξη της ΔΠΚΜ δηλώνεται ότι το «2013-2015, δεν διαθέταμε κανέναν εκπρόσωπο στο ΔΣ.»[39].

Δηλαδή κάνει την υπέρβαση του... αιώνα "αποτιμώντας" τη διετία 2013-2015 ότι δεν είχαν (η Πανεπιστημονική) κανένα εκπρόσωπο στο ΔΣ!!!!
Εξαιρετικό δείγμα κωλοτούμπας αφού θέλει κότσια να ξεπουλάς τη δράση σου τη διετία 2013-2015, έναντι "καρέκλας" στο ΔΣ  το 2015-2017!!!

Προσωπικά έχω αποτιμήσει τη διετία 2013-2015 ως διετία των δικών, τη διετία του ξεσκεπάσματος της καθεστωτικής ΔΠΜ με τις δίκες που έδωσαν το καίριο χτύπημα στο καθεστώς που για 30 χρόνια είχε εγκαθιδρύσει η ΔΠΜ...
Με απτό αποτέλεσμα τη διετία 2015-2017 η ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» να κατακτήσει “6” έδρες στο ΔΣ και μια έδρα στην ΕΕ με εμένα που, με επιλογή μου, μπήκα με τη (σαρωτική) ψήφο των συναδέλφων στη "φωλιά του θηρίου".

Ας δούμε, όμως, πώς βίωσαν οι 3 παρατάξεις, μέσα από τις διακηρύξεις τους, την τότε κατάσταση...

Επεσήμανα ήδη, από τη διακήρυξη της ΔΠΜ (σελ. 9) την ενότητα "συμβολή της παράταξης στην ομαλή λειτουργία του ΔΣ κατά την τελευταία διετία"[40].
Και περιέγραψα παραπάνω τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε από τους “9” της ΔΠΜ 9 μέρες μετά τις εκλογές!!! [41]
Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι εκείνη την περίοδο αρκούσε ένα φύσημα από τους "6" της Κίνησης στο ΔΣ για να καταρρεύσει το οικοδόμημα που στην άμμο "στέριωσε" η ΔΠΜ ΤΟΤΕ την ώρα του μεγάλου ΟΧΙ οι "6" στριφογύρισαν στις καρέκλες τους και ψήφισαν ΝΑΙ σε όλα στη συνέχεια... μέχρι και την ολοκλήρωση της διετούς θητείας.

Από την πλευρά μου βέβαια... φύσηξα αλλά εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι απλά τους "δρόσισα".
Μάλιστα "λούφαξαν" για δυο χρόνια, για να δρέπουν καρπούς και στο παρά πέντε μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στις 15/1/2017 κατελήφθησαν από προεκλογικό οίστρο και άνοιξαν "πανιά" και βγήκαν για "ψάρεμα"...

Και ερωτώ, γιατί η αποψιλωμένη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και η «Μαθηματική Άνοιξη» άνοιξαν blog και face book, 40(!!!) μέρες πριν τις εκλογές  δηλαδή στην τελική φάση του μηνιαίου προεκλογικού οίστρου(!!!) για να... ενημερώσουν και να δηλώσουν πρόθυμοι σωτήρες;

Γιατί δεν τα άνοιξαν πριν δυο μήνες, πριν ένα χρόνο ή δυο χρόνια πριν;
Μια πιθανή απάντηση είναι πως έτσι γίνονται οι... αρπαχτές;

Αλλά μπορεί να υπάρχει και άλλη εξήγηση.
Θα περιμένουμε...

Για αυτά και για όσα απαριθμώ στη συνέχεια, θα παραμείνω ενεργό και ταμειακά τακτοποιημένο μέλος της ΕΜΕ και σε αυτές τις εκλογές (19/3/2017) θα ψηφίσω αυτοπροσώπως λευκό… ΚΑΙ δεν θα “σταυρώσω” κανέναν από τους 72 + 4 υποψήφιους για το ΔΣ και την ΕΕ της ΕΜΕ...

Δεσμεύσεις στις διακηρύξεις των 3 παρατάξεων μη επιβεβαιούμενες από την μέχρι τώρα δράση τους... (στο ΔΣ 2015-2017)

1η, μη επιβεβαιούμενη “προφητεία”
Σεβασμό στα μέλη της ΕΜΕ δηλώνουν λίγο πολύ στις διακηρύξεις τους και οι 3 παρατάξεις (ΔΠΚΜ[42], ΚΑΕΜΕ, ΜΑ)
Πρόκειται, όμως, για σχήμα λόγου...
Ερωτώ, λοιπόν, πόσο σεβάστηκαν τα δικαιώματά μου ως μέλος της ΕΕ όταν με φίμωσαν και δεν ανάρτησαν ακόμη ένα χρόνο μετά την έκθεση της μειοψηφίας του 2015;

Ας δώσουν, έστω ένα παράδειγμα πότε υποστήριξαν δικαιώματα μέλους και ποιο δικαίωμα άσκησαν τα μέλη αυτά!!!!

2η, μη επιβεβαιούμενη “προφητεία”
ΕΜΕ χωρίς “αυθεντίες” και “σωτήρες” δηλώνουν λίγο πολύ στις διακηρύξεις τους και οι 3 παρατάξεις (ΔΠΚΜ[43], ΚΑΕΜΕ, ΜΑ)
Πρόκειται, όμως, για σχήμα λόγου...

Αφού το δείγμα γραφής τους δηλώνει πως έγινε προσκλητήριο νεόκοπων σωτήρων... Μάλιστα σε κάποια από τις παρατάξεις οι 10 στους 18 υποψήφιους είναι κατευθείαν από τον “καναπέ’ και υποψήφιοι να μας σώσουν.

3η, μη επιβεβαιούμενη “προφητεία”
Για το Καταστατικό δηλώνουν λίγο πολύ στις διακηρύξεις τους και οι 3 παρατάξεις (ΔΠΚΜ[44], ΚΑΕΜΕ, ΜΑ) ότι θα το αλλάξουν!!!
Πρόκειται, όμως, για σχήμα λόγου...

Αφού το δείγμα γραφής τους δηλώνει ότι προτείνουν αλλαγές αποσπασματικές όπως και η προηγούμενη αλλαγή  με την οποία “αγόρασαν”/νομιμοποίησαν τις “καρέκλες” τους οι 3 παρατάξεις
Και πέραν αυτού η ενσωμάτωση και η συγκάλυψη την περίοδο 2015-2017...

Ειδικότερα: Παραβλέπουν πως δεν χρειάζεται αλλαγή μόνο για τα Παραρτήματα αλλά εκ βάθρων ανατρεπτικές αλλαγές για να “ανθίσει” η ΕΜΕ.

Επισημαίνουμε ότι προβεβλημένος υποψήφιος της «Μαθηματικής Άνοιξης» τάζει... λαγούς με πετραχήλια όταν διαβεβαιώνει με μια αφοριστική απάντηση, αντάξια μιας αυθεντίας, ότι :
Όμως για το θέμα που θέτει ο (...) εμείς [η “Μαθηματική Άνοιξη”] είμαστε κατηγορηματικοί. Χρήματα που προέρχονται από πόρους των Παραρτημάτων πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις ανάγκες των παραρτημάτων, από την Διοιήκηση των ίδιων των Παραρτημάτων[45].

Με δυο λόγια δεσμεύεται κατηγορηματικά(!!!) η “Μαθηματική Άνοιξη” να υποστηρίξει και να εφαρμόσει μη σύννομη(;) λύση για τα οικονομικά των Παραρτημάτων!!! Και ενώ κυκλοφορεί ευρέως η πληροφορία πως κάποια οικονομικά εύρωστα Παραρτήματα έχουν τα χρήματα σε προσωπικούς(;) τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μήπως, λοιπόν, να ξανασκεφθούν το ζήτημα των δηλώσεων τους οι 3 παρατάξεις και να κατεβάσουν τους τόνους;

4η, μη επιβεβαιούμενη “προφητεία”
«μια ΕΜΕ με ανοιχτή οργανωτική δομή» δηλώνουν λίγο πολύ στις διακηρύξεις τους και οι 3 παρατάξεις (ΔΠΚΜ[46], ΚΑΕΜΕ, ΜΑ)
Πρόκειται, όμως, για σχήμα λόγου...

Αφού το δείγμα γραφής τους τη διετία της θητείας τους στο ΔΣ (2015-2017) δεν το επιβεβαιώνει.
Οπότε και ρωτάμε:
Σε ποιες ενέργειες προέβησαν για να διαρρήξουν την κλειστή, αδιαφανή, αντιδημοκρατική και απομαζικοποιημένη δομή της ΕΜΕ τη διετία 2015-2017;

5η, μη επιβεβαιούμενη “προφητεία”
Η ΔΠΚΜ δηλώνει πως «σκοπός μας είναι, να πετύχουμε: (…) αυτό θα το πετύχουμε με σαφέστατο λόγο και ασταμάτητο αγώνα, ώστε να πάψει η ΕΜΕ να είναι διαχειριστής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής»[47].
Πρόκειται, όμως, για σχήμα λόγου...

Αφού το δείγμα γραφής τους τη διετία της θητείας τους στο ΔΣ (2015-2017) δεν το επιβεβαιώνει.
Οπότε και ρωτάμε:
Πόσα κείμενα δημοσίευσε, τη διετία 2015-2017 (για παράδειγμα ο εκλογικός εκπρόσωπος και Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΜΕ κ. Κερασαρίδης)  «με σαφέστατο λόγο και ασταμάτητο αγώνα, ώστε να πάψει η ΕΜΕ να είναι διαχειριστής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής”;
Σε ποιους αγώνες συμμετείχε και πότε ενημέρωσε για αυτούς όσους, μαθηματικούς θα μπορούσαν να προσφέρουν;

Εξαιρώ τις ενέργειες, παρεμβάσεις που έγιναν γραπτά με  e mails εσωτερικά στο ΔΣ δηλαδή στα “σκοτεινά” και εντός του προστατευμένου “ιχθυοτροφείου”  με σκοπό να τηρηθούν τα προσχήματα και να ενισχυθεί το “αγωνιστικό” προφίλ των “6” μελών που “σκόρπισαν” τώρα σε 3 παρατάξεις για να αποσοβήσουν τις ευθύνες τους για τη διετία 2015-2017;

6η, μη επιβεβαιούμενη “προφητεία”
Η ΔΠΚΜ δηλώνει πως «Β΄. σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα [η] ΕΜΕ: σήμερα, το επιστημονικό μας σωματείο, βρίσκεται σχεδόν σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας[48], με ορατό το ενδεχόμενο πλήρους χρεωκοπίας και, άρα, άδοξου τέλους. Αυτή η κατάσταση, για εμάς, δεν ήταν κεραυνός "εν αιθρία". Είναι το αποτέλεσμα χρόνιων πολιτικών, οι οποίες αντιβαίνουν στα δικά μας "πιστεύω"[49]»[50].
Πρόκειται, όμως, για σχήμα λόγου...

Αφού το δείγμα γραφής τους τη διετία της θητείας τους στο ΔΣ (2015-2017) δεν το επιβεβαιώνει.
Οπότε και επισημαίνουμε πως στην κομψή αναφορά της ΔΠΚΜ, δείγμα γραφής μικροαστικού καθωσπρεπισμού, «σχεδόν σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας» συγκαλύπτεται στη διακήρυξη στη ΔΠΚΜ ότι το χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία, το ΔΣ το “παρέλαβε” στις 46.798,34 ευρώ (1/1/14 - 31/12/2014 απολογισμός δραστηριότητας)  στοιχεία από ΓΣ 8/3/15 εκλογές ΔΣ διετίας 2015-2017 στις 10/3/2015. Και το παραδίδει στα 103.213,71 ευρώ (1/1/16 - 31/12/2016 απολογισμός δραστηριότητας ΔΣ διετίας 2015-2017 και ΕΕ (χωρίς συμμετοχή Α. Χ. Χρονοπούλου από 8/3/2016) -που στάλθηκε με  e mail  στο ΔΣ στις 4/2/2017- δηλαδή αυξημένο κατά 220%!!! Μετά από παρέμβασή μου στο ΔΣ χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο, το ποσόν διορθώθηκε αυτόματα!!! στα 39.723,13 ευρώ (1/1/16 - 31/12/2016)
Τόσο καλά... Τόσο... νόμιμα.

Επιπλέον, όπως αναλυτικά περιέγραψα σε πρόσφατο κείμενό μου[51], παρέβλεψαν και "χώνεψαν" τη διαμορφωθείσα αδιαφανή και αντιδημοκρατική κατάσταση διαχείρισης από το ΔΣ το 2015 εγκρίνοντας στη ΓΣ (6/3/2016) τον ισολογισμό, απολογισμό, πεπραγμένα 2015 και προϋπολογισμό 2016 (θέματα 4 και 5) που συντελέστηκαν χωρίς την εποπτεία και τον έλεγχο της ΕΕ που προβλέπει το άρθρο 41 του καταστατικού.

Αναλυτικά τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην «έκθεση (της μειοψηφίας) της ΕΕ της ΕΜΕ», που μοιράστηκε σε έντυπη μορφή στους συμμετέχοντες στη ΓΣ (6/3/16) και σε ηλεκτρονική μορφή το πλήρες κείμενο στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”[52].
Επισημαίνουμε  πως η «έκθεση (της μειοψηφίας) της ΕΕ της ΕΜΕ» (για το 2015) μετά από μεθοδεύσεις “των 18“ του ΔΣ και της ΕΕ δεν έχει αναρτηθεί (μέχρι και σήμερα) στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ...

Επίσης παρέβλεψαν και "χώνεψαν", ενώ καλώς γνώριζαν, το γεγονός πως εμποδίστηκα έμπρακτα και με την άρνηση χορήγησης αιτούμενων στοιχείων να ασκήσω το έργο της εποπτείας και του ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 41, κατά την ετήσια (2015) θητεία μου στην ΕΕ.

ΚΑΙ όμως και οι 6 δηλαδή και οι 3 παρατάξεις συναίνεσαν με τη ΔΠΜ και με φίμωσαν παραβιάζοντας τα συνταγματικά δικαιώματα της μειοψηφίας του 2015 με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν τα μέλη της ΕΜΕ για την έκθεση, παρά μόνο οι παρόντες στη ΓΣ και με δική μου ευθύνη όχι θεσμικά αν και μέλος της ΕΕ!!!

Μάλιστα επανήλθα πρόσφατα (6/2/2017, με την υπ. αριθμ. 109/6-2-2017 αίτηση για ανάρτηση) και ενώ είχαν καταθέσει, για να δημοσιευθούν στην «Ενημέρωση» τις διακηρύξεις τους ΔΕΝ πήραν θέση ούτε και ψήφισαν για να αναρτηθεί με απόφαση του ΔΣ η έκθεση της μειοψηφίας της ΕΕ (το 2015) της Αγγελικής Χρονοπούλου.
Άρα;

Άρα... Μπορεί η ΔΠΚΜ να δηλώνει «Αυτή η κατάσταση, για εμάς, δεν ήταν κεραυνός "εν αιθρία". Είναι το αποτέλεσμα χρόνιων πολιτικών, οι οποίες αντιβαίνουν στα δικά μας "πιστεύω".»[53]

ΑΛΛΑ προφανώς θα συμπληρώσω, στα πιστεύω τους είναι και η φίμωση της μειοψηφίας μια ΚΑΙ η ανάρτηση της έκθεσης της ΕΕ (μειοψηφίας) του 2015 είναι σύμφωνα με το Καταστατικό ευθύνη του ΓΓ[54] (εκλογικός εκπρόσωπος της ΔΠΜ) άρα και του Αν. ΓΓ (εκλογικός εκπρόσωπος της «Μαθηματικής Άνοιξης» και του Β’ αντιπροέδρου[55] για θέματα γραμματείας (εκλογικός εκπρόσωπος της ΔΠΚΜ)… Όπερ έδει δείξαι!!!

Με δυο λόγια δύσκολο πράγμα η δημοκρατία στην πράξη, ενώ η έλλειψή της αποδεικνύεται ο ευκολότερος δρόμος… για την "καρέκλα"!!!
Μάλιστα για να μην αδικήσω κανέναν σημειώνουμε ότι οι (εκλογικοί) εκπρόσωποι των 4 παρατάξεων[56] είναι όλοι εκλεγμένα μέλη του ΔΣ το 2015-2017. Άρα;;;
Ως “μέλη του Δ.Σ. [είναι] αλληλεγγύως υπεύθυνα απέναντι στην Ε.Μ.Ε.” (άρθρο 16§4) ενώ καθίσταται, το λιγότερο, ύποπτη τόσο η άρνησή τους να διερευνήσουν τα πράγματα όσο και η λογοκρισία και το “θάψιμο από το ΔΣ των ζητημάτων που ανέδειξα (με κείμενα, έκθεση μειοψηφίας κλπ) και μάλιστα ζητήματα δηλωτικά κακοδιαχείρησης. Και ειδικά ενώ ήμουν εκλεγμένο μέλος της ΕΕ και το άρθρο 41§γ προβλέπει πως «γ) Η Εξελεγκτική Επιτροπή εποπτεύει και ελέγχει τις οικονομικές-διαχειριστικές πράξεις καθώς και τις λοιπές ενέργειες του Δ.Σ. και του Ταμία, επιβλέπει δε ιδιαίτερα αν αυτές συμφωνούν με τις διατάξεις του Νόμου, του Καταστατικού και με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (...)».

7η, μη επιβεβαιούμενη “προφητεία”
Η ΔΠΚΜ δηλώνει πως επιδιωκόμενος σκοπός μας είναι, μια ΕΜΕ αποκλειστικά στην υπηρεσία: των αναγκών του κοινωνικού συνόλου, των αναγκών των συναδέλφων μας, της επιστήμης των Μαθηματικών[57].

Καταρχήν δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος με αυτούς τους σκοπούς ΚΑΙ μάλιστα λίγο πολύ και οι άλλες 3 παρατάξεις τα ίδια δηλώνουν.
Πρόκειται, λοιπόν, για σχήμα λόγου...

Αφού το δείγμα γραφής τους τη διετία της θητείας τους στο ΔΣ (2015-2017) δεν το επιβεβαιώνει.

Οπότε ρωτάμε, ο (εκλογικός) εκπρόσωπος της παράταξης και ενώ διατελεί Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΜΕ σε ποιες ενέργειες προέβη, τη διετία (2015-2017), για να υπηρετήσει αποκλειστικά τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου τις ανάγκες των συναδέλφων μας [των μαθηματικών] και τις ανάγκες της επιστήμης των Μαθηματικών;;;

Επιτρέψτε μου να απαριθμήσω.
Δεν έγραψε κανένα κείμενο για να πάρει δημόσια θέση σε ζητήματα Μαθηματικών που το ΔΣ πήρε αποφάσεις και έβγαλε ανακοινώσεις.
Δεν διακίνησε για την ενημέρωση της μαθηματικής κοινότητας την ημερήσια διάταξη των 25 συνεδριάσεων ενώ είχε αρμοδιότητα, αρμοδιότητα  που την άσκησε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΔΣ κάθε Τετάρτη (ενημέρωσα τη μαθηματική κοινότητα για τις παρασυναγωγές[58] της Τετάρτης) 

Και για να είμαι δίκαιη την ίδια σιωπή κράτησε και ο Αν. ΓΓ και σήμερα (εκλογικός) εκπρόσωπος της παράταξης “Μαθηματική Άνοιξη” που ορίστηκε και αυτός με αρμοδιότητες όσες και του Γ.Γ. του ΔΣ και σήμερα (εκλογικού) εκπροσώπου της παράταξης “Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών”
Δηλαδή και οι δύο εκλογικοί εκπρόσωποι των “νέων” δύο παρατάξεων “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών” και “Μαθηματική Άνοιξη” έχουν δώσει δείγμα γραφής διετίας ότι σέβονται τους κανόνες της αδιαφάνειας που καθιέρωσε και με τη συνεργασία τους επέβαλλε και τη διετία 2015-2017 η ΔΠΜ.

Βέβαια σε αυθεντική ξύλινη γλώσσα δηλώνουν φραστικά το... νέο με τη λέξη “άνοιξη” και τη... δράση με τη λέξη “κίνηση” και τη... συλλογικότητα με τη λέξη “εμείς” ενώ στην πράξη στη διετία (2015-2017) υπηρέτησαν την αδιαφάνεια, την αντιδημοκρατικότητα  και κλείνοντας τα μάτια στην απομαζικοποίηση την γιγάντωσαν σε βάρος της ΕΜΕ…

Και για να συνεχίσω να είμαι δίκαιη τον κανόνα της αδιαφάνειας περί τα τεκταινόμενα στο ΔΣ τήρησε και ο (εκλογικός) εκπρόσωπος της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” (κ. Στρατής Κουνιάς) προτιμώντας τη δημόσια σιωπή απέναντι στην μαθηματική κοινότητα και επιπλέον αναπτύσσοντας μια ελιτίστική αντίληψη απέναντι στα μέλη της ΕΜΕ αρνούμενος ότι έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα ή πρόσβαση  σε βιβλία και στοιχεία της ΕΜΕ παραβιάζοντας δηλαδή το Καταστατικό που ορίζει ρητά τα δικαιώματά τους.

Ο (εκλογικός) εκπρόσωπος της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” τελεί εκπρόσωπος μετά το "διορισμό" του (Ιούνιο του 2015) από τον τότε εκπρόσωπο της Κίνησης (και ήδη Β΄ αντιπρόεδρο της ΕΜΕ) ο οποίος και δήλωνε τότε[59] πως παρέδωσε την εκπροσώπηση για "λόγους υγείας" και πως "το 2017 δεν θα έβαζε καν υποψηφιότητα!"!!!
Εκτίμησα από τότε πως αυτή η "αλλαγή φρουράς" σηματοδοτούσε πως η ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»  θα ακολουθούσε τη πρακτική του νέου εκπροσώπου της (κ. Στρατή Κουνιά και σήμερα εκλογικού εκπρόσωπου της αποψιλωμένης ‘Κίνησης για την αλλαγή στην ΕΜΕ») δηλαδή της άνευ όρων συνεργασίας με την πλειοψηφία του ΔΣ δηλαδή με τους "9" της ΔΠΜ.
Δημόσια, λοιπόν, ζήτησα από την «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»[60] στην προγραμματισμένη  συνάντησή της στις 25/5/2015 (στις 7 μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ) να πάρει θέση, για αυτό και είναι απαραίτητη η ενεργητική συμμετοχή όλων μας, στο απλό ερώτημα:
Ενσωμάτωση και καλή συνεργασία με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ ή εδώ και τώρα ξήλωμα συνειδητά των καθεστωτικών δομών για να ανασάνει η ΕΜΕ”.

Ακολουθήθηκε, όπως καλώς γνωρίζετε εκ του αποτελέσματος,  η τακτική της “ενσωμάτωσης και καλής συνεργασίας με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ”, τακτική που διέρρηξε την ενιαία «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και εξέθρεψε τις διαλυτικές τάσεις όπως τις αποκαλεί η ΔΠΜ στη διακήρυξή της (“Ενημέρωση” 76/σελ. 9 )
Οι τάσεις αυτές επιχειρούν να αποσοβήσουν το κόστος του κουκουλώματος και η κάθε μια παράταξη από τις τρεις παριστάνει πως δεν κατάλαβε το τι προκάλεσε, και πόση ζημιά προκάλεσε η τακτική της ενσωμάτωσης των "6"  με τη ΔΠΜ τόσο στην ΕΜΕ όσο και στο μαθηματικό κίνημα...

Και για να επανέλθω, ο εκπρόσωπος της “Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών” δεν πήρε δημόσια θέση όταν... έπεσε η ιστοσελίδα της ΕΜΕ για 5(!!!) μήνες, από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι το Δεκέμβριο του 2016.

Ούτε κιχ… ούτε φυσικά κανείς από τους 72+4 υποψήφιους το... κατάλαβε!!! για να πάρει θέση!!!!

Ίσως σκέφτηκαν, τι να την κάνει η ΕΜΕ την ιστοσελίδα;;; Τζάμπα κόπος…
Κάθε δύο χρόνια να ψηφίζουμε το “νέο” και εντός της διετίας ούτε να μας “κουράζουν” με πολλές ανακοινώσεις ή με κείμενα “σιδηρόδρομους”, ούτε να μας “ταράζουν” ΚΑΙ κουκουλώνοντας η ζωή να κυλά σαν άνοιξη χωρίς χειμώνες και φθινόπωρα…
Χιούμορ κάνω…

Και για να (ξανα)επανέλθω, ο εκπρόσωπος της “Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών” δεν πήρε δημόσια θέση όταν απολύθηκε «τιμητικά» η για 35 χρόνια λογίστρια της ΕΜΕ και αποζημιώθηκε (νόμιμα) με ποσό προκλητικό στις μέρες μας.
Ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη μαθηματική κοινότητα καμιά!!!

Βέβαια και η μαθηματική κοινότητα φέρεται σαν τα... αρκουδάκια του “βλέπε”, “άκου”, “σώπα” αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για τη σιωπή που επέλεξαν και οι 72 + 4 υποψήφιοι…

Και για να είμαι δίκαιη την ίδια σιωπή για την «τιμητική» απόλυση της λογίστριας κράτησε και ο Αν. ΓΓ (κ. Β. Βισκαδουράκης) και σήμερα (εκλογικός) εκπρόσωπος της παράταξης “Μαθηματική Άνοιξη”.

Και ενώ η απομαζικοποίηση της ΕΜΕ αγγίζει τα τάρταρα με αναλογία περίπου 3.000 μέλη ταμειακά τακτοποιημένα στα 12.500 συνολικά (στοιχεία ΓΣ 2016) και ψηφίζουν 1.000 (± 200) στα 11.500(;) μέλη με σημερινά στοιχεία.

Και όσοι από σας κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τα στοιχεία, που παραθέτω αφού ανέλυσα τις διακηρύξεις, θα διαπιστώσετε ότι οι παρατάξεις ακολουθούν την εύκολη οδό να αποδίδουν την ευθύνη σε τρίτους στους άλλους ΚΑΙ αυτοί παρουσιάζονται πρακτικά και βολικά ανεύθυνοι!!!!

Μάλιστα συνεκτιμώντας, σύμφωνα με το δείγμα γραφής των 3 παρατάξεων εκτιμάμε πως έτσι θα παραμείνουν αν εκλεγούν εφόσον όταν παραβιάζεις τις διακηρυκτικές αρχές το 2015-2017 και στη συνέχεια δεν κάνεις κουβέντα για την “ταμπακιέρα” και περί άλλα τυρβάζεις
ΤΟΤΕ εκτιμάμε πως θα συνεχίσεις στη λογική του ξεπουλήματος κουκουλώνοντας...
Και για να είμαι δίκαιη ο “κανόνας” αυτός έχει καθολική ισχύ και για τις 3 παρατάξεις αλλά ΚΑΙ για τη ΔΠΜ, για την οποία δεν χρειάζεται να παραθέσω αποδείξεις αδιαφάνειας γιατί έχει κατοχυρώσει το “copyright” του ξεπουλήματος κουκουλώνοντας εδώ και χρόνια…

Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως, μετά την έμπρακτη άρνηση να δεχθείτε μια ΕΕ[61] με κύρος και εγκυρότητα, υποψηφιότητα έβαλαν οι πρόθυμοι να κουκουλώσουν ΚΑΙ μην σπεύσει παρακαλώ κάποιος να διαμαρτυρηθεί ότι αδικείται από αυτή την εκτίμηση ΑΛΛΑ να περιμένει να το αποδείξει αν εκλεγεί με το βίο και την πολιτεία του!!!
Δηλαδή να το αποδείξει στην… αρένα του ΔΣ ή της ΕΕ και όχι στα λόγια προεκλογικά με λεονταρισμούς και αφορισμούς…

Επιλογικά

Και επειδή έχετε εύκολες τις πρόχειρες και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις ξεκαθαρίζω ότι δεν φιλοδοξώ να είμαι τιμητής των πάντων… Απλά προσπαθώ να συμπληρώσω τις αποκλείσεις από την πραγματικότητα όσων “διακηρύσσονται” από σας στην προεκλογική περίοδο και βέβαια θα συνεχίσω μετεκλογικά κάθε φορά που θα απαιτηθεί για να αναδείξω κάθε απόκλιση από όσα αφειδώς, καθεμία χωριστά, οι τρεις παρατάξεις προεκλογικά ανέξοδα υπόσχονται
Με δυο λόγια ασκώ ενεργητικά και ουσιαστικά τα δικαιώματα του απλού μέλους της ΕΜΕ, για χάρη των οποίων έχετε όλοι θέσει υποψηφιότητα.

Από τα γραφόμενα στις διακηρύξεις και από όσα συμπληρωματικά ενυπόγραφα διαδίδεται, τα οποία αθροιστικά είναι πάρα πολλά, είναι προφανές πως βαφτίζεται προσωπικές αντεγκλήσεις οτιδήποτε δεν ταιριάζει στη “λογική” σας. Επιπλέον παρουσιάζεται δυσανεξία στις επώνυμες αναφορές.

Είμαι, όμως, υποχρεωμένη να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός πως εσείς παραβιάσατε τον… κανόνα.
Αν ο λόγος σας παρέμενε μόνο συλλογικός, έστω και ξύλινος ΤΟΤΕ θα είχε σε κάποιο βαθμό βάση η απαίτησή σας να μην αποδίδονται τα του “καίσαρος τω καίσαρι”…

Αλλά μετά τις διακηρύξεις ακολούθησε “πλημμυρίδα” επώνυμων (περιορισμένου αριθμού) παρεμβάσεών σας διευκρινιστικών οι οποίες και επιτρέπουν και για την ακρίβεια επιβάλλουν τις επώνυμες αναφορές.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί η διατύπωση προσωπικής άποψης για ειδικά θέματα των εκλογών ή για γενικότερα ζητήματα των μαθηματικών και της μαθηματικής επιστήμης.
ΑΛΛΑ, το να απαιτείται οι κριτικές αναφορές σε ενυπόγραφα κείμενά σας να παραμένουν “ανώνυμες” και φωτογραφικές για το ποιος λέει τι, πώς το λέει και γιατί, κατ΄ εκτίμηση, το λέει το βρίσκω υπερβολικό και τουλάχιστον αντιδημοκρατικό.
Θεωρώ ότι συνεννοηθήκαμε και θα σας ήμουν ευγνώμων αν όταν αναφέρεστε γενικά και αόριστα σε προσωπικές αντεγκλήσεις με εξαιρείται επώνυμα από αυτές.

Όσον αφορά τις προσκλήσεις σας σε αυθεντική ξύλινη γλώσσα που επώνυμα απευθύνεται προς όλες τις παρατάξεις για “συνεργασία” σαν παράταξη με όλους –όσους εκλεγούν από τις παρατάξεις, στηρίζεται σε μια υπεραπλουστευτική “λογική” κυρίως γιατί παραβλέπετε  ότι οι “6” σε ανάλογο δίλημμα ενήργησαν κατά τα ειωθότα και κώφευσαν, συναίνεσαν και συγκάλυψαν παραβιάζοντας διακηρυκτικές μας αρχές, της ενιαίας “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”, με το ψηφοδέλτιο της οποίας εκλέχτηκαν... στο ΔΣ, το 2015-2017.

Έτσι μην δυσανασχετείτε επειδή δεν αποδεχόμαστε σαν αυτονόητη τη συνεργασία, αλλά ζητάμε εγγυήσεις και τελεί υπό εξακρίβωση, μετά την καταμέτρηση των ψήφων…

Για αυτά που μέχρι εδώ απαρίθμησα ΚΑΙ για όσα στη συνέχεια θα συζητήσουμε στη ΓΣ, στις 12/3/2017, θα παραμείνω ενεργό και ταμειακά τακτοποιημένο μέλος της ΕΜΕ και σε αυτές τις εκλογές (19/3/2017) θα ψηφίσω αυτοπροσώπως λευκό… ΚΑΙ δεν θα “σταυρώσω” κανέναν από τους 72 + 4 υποψήφιους για το ΔΣ και την ΕΕ της ΕΜΕ...

Αθήνα 10/3/2017
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου


[1] Αναρτήθηκε 26/3/2015 στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/03/07-2032015.html
[3] Αναρτήθηκε 23/5/2015 στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/05/75.html
[4] Το ένα μέλος ήταν ο τωρινός εκλογικός εκπρόσωπος της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” κ. Στρατής Κουνιάς και το άλλο ο (μετά τη συνεδρίαση 8/5/2015) Ταμίας της ΕΜΕ (2015 - 2017) και σήμερα υποψήφιος της “Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών” κ. Α. Παπαϊωάννου.
Τα στοιχεία αντλήθηκαν από τo βιβλίο πρακτικών –συνεδρίαση του ΔΣ (20/3/2015)
[5] Απόσπασμα (σελ. 9) από τη διακήρυξη της ΔΠΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 7-10.
[6] Υπενθυμιστικά δείτε τη νέα σύνθεση του ΔΣ 8/5/2015 με αναλογικά μοιρασμένες τις θέσεις εξουσίας του ΔΣ… http://www.hms.gr/?q=node/2 Γεγονός που επίσης ξεχνούν οι 3 παρατάξεις τώρα που έφθασε η ώρα της απόδοσης ευθυνών…
[7] Οι διακηρύξεις των 4 παρατάξεων δημοσιεύθηκαν με αλφαβητική σειρά στην “Ενημέρωση”
ΔΠΚΜ: Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών (“Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6)
ΔΠΜ: Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών  (“Ενημέρωση” 76/σελ. 7-10)
ΚΑΕΜΕ: Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ  (“Ενημέρωση” 76/σελ. 11-14)
ΜΑ: Μαθηματική Άνοιξη  (“Ενημέρωση” 76/σελ. 15-18)
[8] Στο ποστ  της “Μαθηματικής Άνοιξης” στο mathematica  #17 από ‪S.E.Louridas » Τρί Φεβ 14, 2017 3:26 pm  http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=40&t=57428 KAI
ποστ της “Κίνησης Αλλαγή ΕΜΕ” στο mathematica  #4 από ‪S.E.Louridas » Τρί Φεβ 14, 2017 3:27 pm http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=40&t=57489
ποστ της “Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών” στο mathematica  #3 από ‪S.E.Louridas » Τρί Φεβ 14, 2017 11:35 pm http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=40&t=57450
[9] Βλ. αναλυτικά στο το κείμενό μου με τίτλο: Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: 4 παρατάξεις, 72 υποψήφιοι συμμετέχουν στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”… (β΄ μέρος), αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/4-72.html (22/2/2017)
[10] Στάλθηκε με e mail (10/2/2017 1:08 μ.μ.) με τίτλο: e-Ενημέρωση Έκδοσης Ενημέρωσης για τις εκλογές της ΕΜΕ – Φεβρουάριος 2017
[11] Βλ. επεξηγηματικά “Η “καρέκλα” απαιτεί θυσίες... (για την ΕΜΕ ρε γα(...)το!)” αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html (22/10/2016) ΚΑΙ  ΔΣ (και ΕΕ) της ΕΜΕ: μικροί και μοιραίοι... Τι κρίμα...” αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”  http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html (6/11/2016)
[12]  Το απόσπασμα από τη διακήρυξη της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” όπως έχει αναρτηθεί στο blog https://emeallagi.wordpress.com/2017/01/26/first-blog-post/#more-4 (ημερ. ανάκτησης 21/2/17 αποθήκευση σε .pdf)
Στην «Ενημέρωση» 76/σελ. 11-12 στην ενότητα: «Ποιος αρνείται στην πράξη την οικονομική εξυγίανση της ΕΜΕ» έχει απαλειφθεί (!!!) αυτή η αναφορά.
[13] Το απόσπασμα από τις «Ανακοινώσεις» της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” όπως έχει αναρτηθεί  στο blog https://emeallagi.wordpress.com/ανακοινωσεισ/ [ημερ. ανάκτησης 14/2/17 αποθήκευση σε .pdf,  ημερ. 2ης ανάκτησης 10/3/17  αποθήκευση σε .pdf]
[14] Αναφορές ενδεικτικές υπάρχουν στο κείμενό μας “Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Η περίπτωση της “Μαθηματικής Άνοιξης”. Κριτική προσέγγιση… (δ΄ μέρος)αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/blog-post_7.html 7/3/2017
[15] Το Δ.Σ. της ΕΜΕ όρισε πρόεδρο της Συντακτικής Επιτροπής της Μαθηματικής Επιθεώρησης τον κ. Αλέξανδρο Παπαϊωάννου  και πρόεδρο της Συντακτικής Επιτροπής του Ευκλείδη Γ΄ τον κ. Σταύρο Παπασταυρίδη. (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. 19/06/2015) http://www.hms.gr/?q=node/977
[23] Κατάλογος των αποφάσεων του ΔΣ που αφορούν τον εκλογικό εκπρόσωπο της “Μαθηματικής Άνοιξης” δημοσιεύθηκε στην ενότητα: “Αθροίζουμε τις αναφορές στο βιογραφικό σημείωμα (http://www.mathimatikianoixi.gr/cv.html) του εκλογικού εκπροσώπου της “Μαθηματικής Άνοιξης” και ειδικά τα όσα δεν αναγράφει… σε αυτό”
στο κείμενό μου “Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Η περίπτωση της “Μαθηματικής Άνοιξης”. Κριτική προσέγγιση… (δ΄ μέρος)αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” 7/3/2017 http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html
[24] (…) εμείς είμαστε οι μοναδικοί η οποίοι δεν έχουμε καμμία, μα απολύτως καμία, ευθύνη για την θέσπιση του κακού αυτού συστήματος” απόσπασμα από πρόσφατη παρέμβαση του κ. Στέλιου Νεγρεπόντη  με τίτλο: “Σκέψεις και Επιλογές για το Καταστατικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το εκλογικό σύστημα, τις Παρατάξεις, και τις 15αδες” ‪Προσβάσιμο #37 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Δευ Φεβ 27, 2017 5:36 pm
Και την ίδια μέρα (5.45 μμ) αναρτήθηκε και στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης” από όπου και αντλήσαμε το κείμενο (https://www.facebook.com/groups/618602985006666/?fref=ts)
[25] Βλ. αναλυτικές αναφορές στο κείμενό μας “Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Η περίπτωση της “Μαθηματικής Άνοιξης”. Κριτική προσέγγιση… (δ΄ μέρος)αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” 7/3/2017 http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html
[26] Αναλυτικά, για την προχειρότητα σε “συνάφεια” με τη λογοκριτική διάθεση της αποψιλωμένης “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”, δείτε το κείμενό μου:
Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Μια “ιστορία” αντιδεοντολογικής πρακτικής προς χάρη μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας... στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής της αποψιλωμένης «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» (γ΄ μέρος)” αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html  (στις 2/3/2017)
[27] ΔΠΚΜ: Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών
[28] ΚΑΕΜΕ: Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ 
[29] ΜΑ: Μαθηματική Άνοιξη 
[30]Εκλογές ΕΜΕ: Δημοκρατική πρωτοβουλία μαθηματικών - Το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι” αναρτήθηκε στην alfavita http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ekloges-eme-dimokratiki-protovoylia-mathimatikon-programma-kai-oi-ypopsifioi  (Παρασκευή, 24/2/2017 - 07:59)
[31] Βλ. τη διακήρυξη της ΔΠΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 7-10. Ειδικότερα στην ενότητα (σελ. 9)  Συμβολή της παράταξης στην ομαλή λειτουργία του ΔΣ κατά την τελευταία διετία”
[32] Βλ. παραπάνω ενδεικτικά τις αναφορές στους εκλογικούς εκπροσώπους κ.κ.  Στρατή Κουνιά, Ι. Κερασαρίδη και στον Β. Βισκαδουράκη κλπ κλπ
[33] Βλ. την ανάρτηση του: Dionysis Lamprinidis στο face book της “Μαθηματικής Άνοιξης” (14/2/17, 2.00 μμ)
[34] Βλ. αναλυτικές αναφορές στο θέμα αυτό στο κείμενό μας “Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Η περίπτωση της “Μαθηματικής Άνοιξης”. Κριτική προσέγγιση… (δ΄ μέρος)αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” 7/3/2017 http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html
[35] Απόσπασμα (σελ. 4, 5) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[36] Απόσπασμα (σελ. 4, 5) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[37] Απόσπασμα (σελ. 4) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[38] Απόσπασμα (σελ. 4) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[39] Απόσπασμα (σελ. 4) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[40] Ενότητα (σελ. 9) από τη διακήρυξη της ΔΠΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 7-10.
[41] Αναλυτικά περιγράφηκε στις 26/3/2015 στο κείμενό μας με τίτλο: “Με μεθοδευμένη συνεδρίαση, στις 20/3/2015, στις θέσεις εξουσίας στο ΔΣ της ΕΜΕ μόνο μέλη της ΔΠΜ!!! "Καλή" αρχή...” αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”   http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/03/07-2032015.html
[42] Απόσπασμα (σελ. 3) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[43] Απόσπασμα (σελ. 3) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[44] Απόσπασμα (σελ. 3) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[45] #12 από Στέλιος Νεγρεπόντης » Πέμ Φεβ 09, 2017 7:50 pm  
[46] Απόσπασμα (σελ. 3) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[47] Απόσπασμα (σελ. 3-4) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[48] Η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας.
[49] Η έμφαση με bold δόθηκε από μας.
[50] Απόσπασμα (σελ. 4) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
 [51] Βλ. “Τι να κάνουμε; Κείμενο θέσεων (ενόψει των εκλογών στην ΕΜΕ: λήξη υποψηφιοτήτων 15/1/2017): Μια πρόταση για την «Ανανέωση με ρήξεις στην ΕΜΕ»αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”   http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/1512017.html (4/1/2017)
[52] Τα σχετικά στοιχεία για όσους έχουν ασθενή μνήμη στην «έκθεση (της μειοψηφίας) της ΕΕ της ΕΜΕ» αναρτήθηκε στο blog "Μαθηματικά Τετράδια" (ημερ. ανάρτησης 7/3/16) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html
[53] Απόσπασμα (σελ. 4) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[54] Βλ. στο Καταστατικό άρθρο 23§1, 2, 3 (Αν. ΓΓ)
[55] Βλ. στο Καταστατικό άρθρο 22§2, 3
[56] Οι (εκλογικοί) εκπρόσωποι των 4 παρατάξεων (σύμφωνα με διαρροές) είναι οι:
Κερασαρίδης Γιάννης για τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών
Τυρλής Γιάννης για τη Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών
Κουνιάς Στράτης για την Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ
Βισκαδουράκης Βασίλης για τη Μαθηματική Άνοιξη.
Οι παρατάξεις δεν έχουν ανακοινώσει δημόσια τίποτα σχετικό.
[57] Απόσπασμα (σελ. 3) από τη διακήρυξη της ΔΠΚΜ: “Ενημέρωση” 76/σελ. 3-6.
[58] Ενδεικτικά αναφορά στις  παρασυναγωγές της Τετάρτης βλ. αναλυτικά στο κείμενό μας με τίτλο: “Αρχικός απολογισμός των πρώτων 75 ημερών: Ενσωμάτωση και καλή συνεργασία με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ(;) ή εδώ και τώρα ξήλωμα συνειδητά των καθεστωτικών δομών για να ανασάνει η ΕΜΕ;” αναρτήθηκε 23/5/2015 στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/05/75.html
«(…) διαμέσου παρασυναγωγών αντί έκτακτων συνεδριάσεων του ΔΣ (που προβλέπονται από το Καταστατικό) (…) Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της παρασυναγωγής στις 20/5/15 [Τετάρτη] Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της παρασυναγωγής στις 20/5/15 που πραγματοποιήθηκε μετά την ανασυγκρότηση του ΔΣ και την οποία αγνοούσε και η Εξελεγκτική Επιτροπή, παράδειγμα με το οποίο δυναμιτίζεται εκ νέου η λειτουργία της ΕΜΕ όταν, για 2η φορά, τα 2 από τα εκλεγμένα μέλη της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” σύστησαν παρασυναγωγή με 3, εκλεγμένα μέλη της ΔΠΜ, ενώ αυτή η 2η παραγωγική ”συνεργασία” (στις 20/5/2015) κατέληξε σε μονοσέλιδο(!!!) πρωτόκολλο παραλαβής αντίγραφο του οποίου δεν μου χορηγήθηκε (μέχρι και την Παρασκευή 22/5/2015 το μεσημέρι) αν και το ζήτησα ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής ενώ η παρασυναγωγή “σφραγίστηκε” από την αήθη φραστική ηλεκτρονική επίθεση σε μένα όχι μόνο προσωπικά αλλά κυρίως ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής».
[59] Την ίδια εποχή “Το Δ.Σ. της ΕΜΕ αποφάσισε να σταλεί ερώτημα στο Νομικό Σύμβουλο για γνωμάτευση σχετικά με την παραίτηση μέλους του Δ.Σ. ή της Ε.Ε.ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ   Δ.Σ.   10 /07/2015 (http://www.hms.gr/?q=node/984)
Η απάντηση του Νομικού Συμβούλου τελεσφόρησε με την παραίτηση των κ. Β. Αγγελόπουλου (που δεν είναι πλέον υποψήφιος) και της κας Ι. Μακρή (εφόρου Βιβλιοθήκης υποψήφια εκ νέου με την αποψιλωμένη “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”
[60]Αρχικός απολογισμός των πρώτων 75 ημερών: Ενσωμάτωση και καλή συνεργασία με την καθεστωτική ομάδα της ΕΜΕ(;) ή εδώ και τώρα ξήλωμα συνειδητά των καθεστωτικών δομών για να ανασάνει η ΕΜΕ;” αναρτήθηκε 23/5/2015 στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/05/75.html 
[61] Βλ. “Τι να κάνουμε; Κείμενο θέσεων (ενόψει των εκλογών στην ΕΜΕ: λήξη υποψηφιοτήτων 15/1/2017): Μια πρόταση για την «Ανανέωση με ρήξεις στην ΕΜΕ»αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”   http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/1512017.html (4/1/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.