ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΓΣ της ΕΜΕ (12/3/2017): Η περίπτωση της «Μαθηματικής Άνοιξης»: Άρχισε να ρυθμίζει καταστάσεις κάτω από το τραπέζι... (1ο)

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Η «Μαθηματική Άνοιξη» προσπαθεί να εισβάλλει στο χώρο μετά από μακρά αποχή των 10 από τα 18 μέλη της ενώ άλλοι 4 εμφανίστηκαν για να ψηφίσουν μόνο στις εκλογές του 2015.

Στη ΓΣ στην επίσημη live "πρώτη τους αρχικά διαπιστώσαμε πως δεν διαβάζουν τι γράφεται, δεν ακούν γιατί κατέχουν τη γνώση με αποτέλεσμα να μην σκέφτονται πριν ενεργήσουν υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις τους...

Αν και το έγραψα σαφώς[1]... Ας το ξαναπούμε για 3η φορά.
Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕ για το 2016 ο αριθμός μελών είναι 12.236. Αναλύοντας τα στοιχεία 3 εκλογών το 2011, 2013, 2015 εκτιμήσαμε ότι οι ψηφίσαντες θα κυμανθούν στους 1.000 ±200[2] ΑΛΛΑ τα ταμειακά  τακτοποιημένα μέλη είναι όσοι έχουν πληρώσει τη συνδρομή του 2016 και μπορούν να ψηφίσουν… Και όχι όσοι τελικά ψηφίσουν… Δηλαδή όσοι συγκροτούν το εκλογικό σώμα και υπολογίζεται να κυμανθούν στους 1.000 ± 200.
Όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου (είτε το ασκήσουν είτε όχι), δηλαδή τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της ΕΜΕ, εδώ και 20 χρόνια, είναι γύρω στα 3.000 μέλη…

Το "καλύτερο, όμως, συνέβη στη ΓΣ (12/3/2017) όταν στην ομιλία του (19ος στη σειρά των ομιλητών) ο πρώην ΓΓ (2011-2013 και 2013-2015) της ΕΜΕ δήλωσε ότι «εισέπραξε η ΕΜΕ 88.000 ευρώ» καταλήγοντας «Οπότε η ΕΜΕ έχει περίπου 5.000 μέλη»!!!

Το παράδοξο γεγονός είναι πως μεταξύ των 50(!!!) παρόντων, εκείνη την ώρα μετά τις 3.30 μμ, στη ΓΣ κανείς(!!!) δεν φάνηκε να αντιλήφθηκε πως εκ παραδρομής, θέλω να πιστεύω, λόγω του προχωρημένου της ώρας και της επελθούσας φυσιολογικής κόπωσης ο πρώην ΓΓ της ΕΜΕ διαίρεσε πρόχειρα και χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το 88.000 με το 20 (δηλαδή την ετήσια συνδρομή) και κατέληξε... περήφανα πως η ΕΜΕ έχει 5.000 ταμειακά τακτοποιημένα  μέλη!!!
Για μαθηματικούς, λάθος ασυγχώρητο ...
Ειδικά για τη «Μαθηματική Άνοιξη», τον κεντρικό ομιλητή, τον εκλογικό εκπρόσωπο και άλλων της ομάδας "κρούσης  που ανέβηκαν στα "κεραμίδια υποστηρίζοντας ότι περιπαίχτηκαν όταν έλαβαν 1.400 διευθύνσεις σε ετικέτες(;;;) ταμειακά τακτοποιημένων μελών στις αρχές Φλεβάρη 2017!!!
Και ζητώντας επιτόπου στη ΓΣ αλλά και με αναρτήσεις τους την επόμενη μέρα στο face book της «Μαθηματικής Άνοιξης» να λάβουν 5.000(!!!) διευθύνσεις.

Έλεος, πόσο "μαθηματικά αναλφάβητος μπορεί να είσαι για να μην καταλάβεις
1) ότι ο αριθμός των ταμειακά τακτοποιημένων μελών είναι ένας αριθμός που αλλάζει, ειδικά μετά την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, καθημερινά. Δεν είναι ένα στατικό νούμερο... Αντίθετα έχει δυναμική...
2) ότι στις αρχές Φλεβάρη 2017 ο αριθμός των ταμειακά τακτοποιημένων μελών ήταν 1.400 εφόσον αυτές τις διευθύνσεις (σε ετικέτες;) παρέλαβαν.
3) ότι μέσα σε ένα μήνα, παραμονές της ΓΣ, για παράδειγμα άλλαξε προς τα πάνω. Και
4) ότι μετά τη ΓΣ εκτιμάμε πως δεν ξεπερνά τα 2.500 μέλη. Τέλος
5) ως συνήθως κάποια Παραρτήματα καθυστερούν να ενημερώσουν τα κεντρικά για τον αριθμό και τα στοιχεία των ταμειακά τακτοποιημένων μελών του Παραρτήματος οπότε υπολογίζουμε άλλα 500 ταμειακά τακτοποιημένα μέλη το πολύ
και επειδή αυτά τα μάθαμε εκ πείρας εμπλεκόμενοι στις εκλογές και όχι απέχοντας και καταλαμβάνοντας θέσεις στα "θεωρεία”, κατανοητό γιατί ξέφυγε το θέμα από τους παρόντες, στη ΓΣ, της «Μαθηματικής Άνοιξης».

Αλλά δεν δικαιολογείται να ξεφύγει το μαθηματικό λάθος ότι οι 88.000 ευρώ δεν προήλθαν από καταβολές σε 20άρικα (δηλαδή τόσα μέλη όσα τα 20άρικα) αλλά από ποικιλία οφειλών και ως εκ τούτου με το "μάτι δεν μπορείς να υπολογίσεις σε πόσα μέλη αντιστοιχούν.

Γεγονός είναι πως αυτή η απλή παραμετροποίηση ξέφυγε ειδικά από τον κεντρικό ομιλητή της «Μαθηματικής Άνοιξης» που σήκωσε και το βάρος των διαξιφισμών που ακολούθησαν και από τον εκλογικό εκπρόσωπο που δεν τον "προφύλαξε από το να εκτεθεί λόγω άγνοιας και έλλειψη εκλογικής εμπειρίας ΑΛΛΑ κυρίως είναι λυπηρό που ξέφυγε από τους νεότατους της ομάδας "κρούσης της «Μαθηματικής Άνοιξης» που έκαναν προκλητικά αισθητή την παρουσία τους χάνοντας, όμως, μια "χρυσή ευκαιρία να προσφέρουν έργο ουσίας και να καλύψουν τα... νώτα τόσο του κεντρικού ομιλητή όσο και του εκλογικού εκπροσώπου της «Μαθηματικής Άνοιξης».

Κλείνοντας, μια υπόδειξη:
Είναι "κακό δείγμα γραφής το ότι έλαβε (αρχές Φλεβάρη) τα στοιχεία των 1.400 μελών, και της φάνηκαν και λίγα, η «Μαθηματική Άνοιξη» χωρίς να υποβάλλει αίτηση στο ΔΣ και χωρίς να συζητηθεί το θέμα σε αυτό. Άρχισε νωρίς να ρυθμίζει καταστάσεις κάτω από το τραπέζι...

Γιατί δεν τήρησαν τη διαφάνεια και τη δεοντολογία; Το ερώτημά μας έχει βάση με 7 πανεπιστημιακούς, 2 σχολικούς συμβούλους και αρκετούς διδάκτορες στη 18άδα της «Μαθηματικής Άνοιξης».
Γιατί, λοιπόν, επέδειξαν συμπεριφορά που απάδει σε πανεπιστημιακό λειτουργό και προσβάλλει τα ακαδημαϊκά ήθη, το ΔΣ και τη διαδικασία εκλογής, ενώ συνιστά άνιση μεταχείριση των 72 + 4 υποψηφίων;

Αυτή η σκανδαλώδης αδιαφανής συμπεριφορά μάς επιτρέπει να αποδώσουμε μειωμένη αντίληψη της νομιμότητας για την παράταξη που ευαγγελίζεται το "νέο” ενώ το παλιό διά του Προέδρου του ΔΣ  "επικύρωσε” χορηγώντας κάτω από το τραπέζι τα... αιτούμενα.

Και προς τι όλα αυτά;
Εκτιμώ για να προλάβουν πρώτοι(!!!) από όλες τις παρατάξεις, πριν και την ΕΜΕ(;), να φθάσουν στα μέλη τα σταυροδοτημένα(;) ψηφοδέλτιά τους;

Εύχομαι και ελπίζω πως τα μέλη της ΕΜΕ θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης. Για μένα η ενδεδειγμένη και προς το συμφέρον της ΕΜΕ στάση είναι: όσοι έχετε πειστεί ψηφίστε ότι νομίζετε ΌΣΟΙ έχετε έστω και μια μικρή αμφιβολία ψηφίστε λευκό, και να είστε έτοιμοι, την επόμενη μέρα, για έλεγχο των έργων της διοίκησης που θα εκλεγεί γιατί δεν είναι δικαίωμά σας αλλά υποχρέωσή σας να ελέγχεται τις κάθε λογής εξουσίες.
Καλή ψήφο 

Στο υστερόγραφο μας πρόλαβε το ανυπόγραφο δημοσίευμα
στο Βήμα (ηλεκτρονική έκδοση): «Εκλογές της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας»[3] οπότε και θα επανέλθουμε σύντομα.

Αθήνα (μετά τη ΓΣ) 15/3/2017
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου




[1] Βλ. Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: Η περίπτωση της “Μαθηματικής Άνοιξης”. Κριτική προσέγγιση… (δ΄ μέρος) αναρτήθηκε στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» στις 7/3/2017   http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/03/blog-post_7.html         
[2] Βλ. αναλυτικά στην ενότητα: “Τα χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος της ΕΜΕ: Μια απαραίτητη διασαφήνιση” στο κείμενό μας με τίτλο:
«Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ. Μια νεοφιλελεύθερη “προκατειλημμένη” εκδοχή της πραγματικότητας (α΄ μέρος)» αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html (10/2/2017)
[3] http://www.tovima.gr/society/article/?aid=867486 αναρτήθηκε 14/3/2017 (13.56 μμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.