ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Το χρονικό μιας διαγραφής μηνύματος από forum και μια πρώτη προσέγγιση σε ό,τι υποδηλώνεται…

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Στις 22/2/2017 (στις 10.22 πμ) το παρακάτω κείμενο – ανακοίνωση αναρτήθηκε ενημερωτικά από εμένα (aggelxronop) στο mathematica.

«Αν το επιθυμείτε, για να ενημερωθείτε διαβάστε για το πως έχει διαμορφωθεί, για την ώρα, η προεκλογική “ενδοχώρα”, ενόψει της ΓΣ (12/3/17) και των εκλογών (για το ΔΣ και την ΕΕ) στις 19/3/2017, τη σημερινή ανάρτηση (22/2/2017) στη διεύθυνση http://mathematicatetradia.blogspot.com/ (και http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/02/4-72.html) στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» με τίτλο: Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ. 4 παρατάξεις, 72 υποψήφιοι συμμετέχουν στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”… (β΄ μέρος) της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Επεξηγηματικά:
ανακοινώνεται εδώ επειδή αναφέρομαι σε αποσπάσματα παρεμβάσεων που προηγήθηκαν.
Θα επανέλθουμε σύντομα με νέα επίκαιρα κείμενα για τις εκλογές στην ΕΜΕ.
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου»

Ως ήταν αναμενόμενο παρέπεμψα στο 1ο ποστ που δημοσιεύθηκε, η παρέμβαση στην οποία αναφέρομαι, στις 14/2/2017 3:26 pm  και φυσικά ανάρτησα την ανακοίνωση, την ίδια μέρα 22/2/2017, και στα 3 ποστ του mathematica που φιλοξενούν την εν λόγω παρέμβαση.
Στις 10.24 πμ στο ποστ της “Κίνησης Αλλαγή ΕΜΕ” και στις 10.26 πμ στο ποστ της “Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών”

Στην ανακοίνωση σημείωνα ότι «ανακοινώνεται εδώ επειδή αναφέρομαι σε αποσπάσματα παρεμβάσεων που προηγήθηκαν»...

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι τα 3 (ίδια) αποσπάσματα φιλοξενούνται ακόμη στο mathematica στα 3 ποστ για τις “εκλογές ΕΜΕ 2017”, ως εξής:

Στο ποστ  της “Μαθηματικής Άνοιξης” στο mathematica  #17 από S.E.Louridas » Τρί Φεβ 14, 2017 3:26 pm  

στο ποστ της “Κίνησης Αλλαγή ΕΜΕ” στο mathematica  #4 από S.E.Louridas » Τρί Φεβ 14, 2017 3:27 pm      KAI

ποστ της “Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών” στο mathematica  #3 από S.E.Louridas » Τρί Φεβ 14, 2017 11:35 pm


Στις 9.11 μμ της ίδιας μέρας 22/2/2017 έλαβα ενημερωτικό e mail με το εξής περιεχόμενο: «Αγαπητό μελος
Το μήνυμα σας (που στάλθηκε τρεις φορές) διαγραφτηκε διότι πραβιάζει το άρθρο 4 του κανονισμού μας σύμφωνα με το οποίο:
"...Τα μη διευθύνοντα μέλη και οι επισκέπτες του mathematica χρησιμοποιούν τον ιστότοπο «ως έχει » και είναι αναρμόδιοι για θέματα λειτουργίας του mathematica."
Οι Γενικοί Συντονιστές του mathematica»[1]

Πρακτικά το μήνυμα αυτό σήμανε το “κατέβασμα”/διαγραφή  της παραπάνω ανακοίνωσής μου και από τα 3 ποστ του mathematica όπου την είχα ανεβάσει…

Επιπλέον αποδεικνύεται ότι το mathematica είναι μια κλειστή ομάδα, όπου με επίφαση δημοκρατικότητας όλα τα μέλη δημοσιεύουμε... με το “κατέβασμα” να παραμονεύει ως λογοκριτική πρακτική στη… γωνία αφού υπάρχει πάντα διαθέσιμος ένας κανόνας που εύκολα “παραβιάζεται”.
Με αυτό το δεδομένο και επιπλέον με δεδομένη τη διαγραφή μηνύματός μου και στις εκλογές του 2013, παρουσιάζουμε ως παρεμβαίνουσα συστηματικά κατά παρεκτροπή…
Παραταύτα αποφάσισα να απευθύνω απαντητικό μήνυμα στους "Γενικούς Συντονιστές" με την ελπίδα να βρεθεί λύση.

Θεωρώντας, μάλιστα, άδικη και δυσανάλογη την απόφαση διαγραφής της ανακοίνωσής μου, απάντησα με μήνυμα (22/2/2017 στις 11.46 μμ) όπου έγραψα τα εξής:

«Αγαπητοί Γενικοί Συντονιστές
Aρχικά επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είχα πρόθεση να παραβιάσω τον κανόνα 4 που επικαλείστε ότι παραβίασα.
Επιπλέον δεν έστειλα το κείμενό μου 3 φορές αλλά μια φορά σε κάθε ποστ αφού 3 φορές επίσης είναι αναρτημένο το κείμενο του κ. Λουρίδα που προφανώς απευθύνεται "φωτογραφικά" σε μένα και αφορά στις ενέργειες μου το 2013-2015
Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου εξηγήσετε πως γίνεται να δημοσιεύεται 3 φορές το κείμενο του κ. Λουρίδα και μάλιστα 2 κείμενα ήτοι 6 δημοσιεύσεις και μια τριπλέτα του κ Ρίζου και ενώ αυτοί δεν παραβιάζουν τον κανόνα 4 εγώ τον παραβιάζω!!!!
Η εξήγηση σας θα βοηθήσει να μην θεωρώ πως υφίσταμαι  διακριτική και προκατειλημμένη μεταχείριση εξαιτίας των απόψεών μου.

Όσο για την άποψή μου πως το ποστ της "Μαθηματικής Άνοιξης" στο mathematica άνοιξε με ανορθόδοξο, για να το πω κομψά, τρόπο ενώ έπρεπε να προηγηθεί (μετά από συνεννοήσεις που προφανώς δεν υπήρξαν) η δική σας ανακοίνωση δηλαδή των "Γενικών Συντονιστών" νομίζω πως δεν θα είναι λόγος να διαφωνήσουμε ή να θεωρήσετε ότι αμφισβήτησα αρμοδιότητές σας.
Άποψή μου είναι πως με βάση τα γεγονότα η 1η ανακοίνωση του mathmike (7/2/17 στις 1.31 am) για τη "Μαθηματική Άνοιξη" σας αμφισβήτησε στην πράξη...  Και μάλιστα η ανακοίνωση του cretaman (7/2/17 στις 2.06 am) που ακολούθησε "κλειδώνει" την εκτίμησή μου, ότι υπερκεραστήκατε, ως ακριβή και όχι σαν παράβαση του κανόνα 4...
Θεωρώ, λοιπόν, πως δεν ισχύει η... μεταβατική ιδιότητα και πως η απόρριψη της ανακοίνωσής μου θα εμπλέξει αντί να θεραπεύσει την κατάσταση.

Θα σας πρότεινα, λοιπόν, να ξανασκεφθείτε ψύχραιμα την απόφασή σας και να άρετε την τιμωρία μου και να επανέλθει στις θέσεις της η ανακοίνωσή μου.
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου»


Για όσους από τους αναγνώστες των κειμένων μου συνηθίζουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς να σκέφτονται πριν αποφασίσουν ή πριν μιλήσουν είναι προφανές ότι από την απάντησή μου αυτή φαίνεται ότι δεν... κατάλαβα πως η παράβαση του κανόνα 4 ουσιαστικά σημαίνει πως οι "Γενικοί Συντονιστές" διεκδικούν το αλάθητο και απαγορεύουν τη δημόσια κριτική...
Επίσης τους άφησα μια ευκαιρία να φανεί ότι η ανακοίνωσή μου διαγράφηκε επειδή την έστειλα 3 φορές!!!

ΑΛΛΑ αποδείχτηκε πως όταν η δημοκρατία διάγει στα "καλύτερά" της ΤΟΤΕ δεν υπάρχουν εναλλακτικές... και η σιωπή και η διαγραφή διά της λογοκρισίας είναι "νόμος", για την καλή λειτουργία του mathematica.
Απόδειξη των παραπάνω το δείγμα γραφής της δευτερολογίας των “Γενικών Συντονιστών” (23/2/2017 στις 1.23 πμ) που έχει ως εξής:
Η απάντηση έχει 4 σκέλη και ανταπαντώ ομοίως σε 4 σκέλη. Η απάντηση των “Γενικών Συντονιστών” εισάγεται με το Γ.Σ. και η δική μου με το Α.Χ.


Γ.Σ. «1) Το μήνυμα σας διαγράφτηκε διότι σύμφωνα με το Άρθρο 4 του κανονισμού μας ο τρόπος που λειτουργεί το [mathemaica] αποτελεί θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας των διευθυνόντων μελών του και επομένως δεν αποτελεί θέμα συζήτησης ή διαβούλευσης των άλλων μελών».

Α.Χ.: Δεν επιχείρησα ούτε να προκαλέσω συζήτηση εντός των διαδικασιών του mathematica ούτε να διαβουλευτώ (εντός ή εκτός) για τους όρους λειτουργίας του mathematica!!!
Από που συμπέραναν αυτό οι «Γενικοί Συντονιστές» δεν το γνωρίζω.
Ανέλυσα, όμως, πραγματικές καταστάσεις που θα παράγουν αποτελέσματα στις εκλογές για ΔΣ και την ΕΕ στην ΕΜΕ και ενημέρωσα ως όφειλα την μαθηματική κοινότητα με το κείμενό μου που ανάρτησα στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”[2]. Το κείμενο δεν το ανάρτησα στο mathematica παρά μόνο μια πολύ συνοπτική ανακοίνωση. Με δυο λόγια άσκησα το δικαίωμα της κριτικής όπως οφείλουμε να το ασκούμε όλοι μας και αντιδημοκρατικά τιμωρήθηκα από το mathematica με διαγραφή και της απλής ανακοίνωσης του κειμένου μου!!!


Γ.Σ. «2) Η επισήμανση μας "που στάλθηκε τρεις φορές" παρέπεμπε στην τρις απόσυρση του μηνύματος σας».

Α.Χ.: Αυτή η εξήγηση “χρειαζόταν” μια και οι “Γενικοί Συντονιστές” απέφυγαν στην 1η απαντητική τους να γράψουν το σαφές.
“Διαγράφηκε 3 φορές από τα ποστ που το αναρτήσατε (...)”


Γ.Σ. «3) Εκτός από το δικό σας μήνυμα έχουν διαγραφεί και άλλα. Κάποια συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και δικών σας, που ήσαν οριακά αποδεκτά παρέμειναν».

Α.Χ.: Η παραδοχή πως εξελίσσεται “βιοτεχνία” διαγραφής μηνυμάτων σε δημόσιο διάλογο (forum)  είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας και οι εκλογείς και οι υποψήφιοι και όταν θα ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών μετά την κατανομή των εδρών…

Προσωπικά έχω αντιληφθεί διαγραφές απόψεων, όχι μόνο από ποστ του mathematica, και με ενδεικτικά παραδείγματα θα αναφερθώ σε επόμενο κείμενό μου. Επειδή τόσο η ανάρτηση όσο και η διαγραφή μηνυμάτων παράγουν αποτελέσματα στις εκλογές για ΔΣ και την ΕΕ στην ΕΜΕ αποτελέσματα που θα καταγραφούν και θα καταμετρηθούν μετά την κατανομή των εδρών...
Οπότε οφείλουμε να ενημερώσουμε έγκαιρα τη μαθηματική κοινότητα γιατί αλλιώς είμαστε συνυπεύθυνοι σε συγκάλυψη.

Επειδή οι παρεμβάσεις μου στο mathematica είναι λίγες έως πολύ λίγες και καμιά από αυτές, κατά την άποψή μου, δεν είναι οριακά αποδεκτή (εξ’ ολοκλήρου ή τμήμα της) περιμένω, λοιπόν, να ενημερωθώ δημόσια ποια (ή ποιες) και για ποιο λόγο, κατά τους “Γενικούς Συντονιστές” είναι οριακά αποδεκτές!!!


Γ.Σ. «4) Ακόμη και τώρα δεν βλέπουμε ποιο σχόλιο του Σωτήρη Λουρίδα σας φωτογραφίζει. Αν μας ενημερώσετε για συγκεκριμένο σημείο που θεωρείτε ότι σας θίγει θα μελετήσουμε για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Α.Χ.: Στο σημείο αυτό πραγματικά οι “Γενικοί Συντονιστές” με “εξέπληξαν”…
Στο κείμενό μου στο blog «Μαθηματικά Τετράδια» όπως απαιτείται έχω παραπέμψει στο ποστ της “Μαθηματικής Άνοιξης” στο mathematica  #17 από S. E. Louridas » Τρί Φεβ 14, 2017 3:26 pm  http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=40&t=57428
Και τόνισα πως έχει αναρτηθεί και στα άλλα δύο ποστ (βλ. αναλυτικά παραπάνω) Και φυσικά παρέθεσα (όπως επιβάλλεται) και το απόσπασμα.
Και, όμως, με την 4η παράγραφο της δευτερολογίας τους οι “Γενικοί Συντονιστές” παραδέχονται πως δεν διάβασαν το κείμενό μου στο blog «Μαθηματικά Τετράδια»!!!

Οπότε αποδεικνύεται ότι διέγραψαν την (παραπάνω) ανακοίνωση από τα ποστ του mathematica χωρίς να διαβάσουν το άρθρο στο οποίο αυτή παραπέμπει… Και μου απάντησαν και δύο φορές (εγγράφως!!!) χωρίς να μελετήσουν τα στοιχεία!

Καταληκτικά, φυσικά και δεν χρειάζομαι... προστασία και το “ζήτημα” το ρύθμισα δημόσια ήδη με την ανάρτηση του κειμένου μου στο blog «Μαθηματικά Τετράδια»[3] και θα ρυθμίσω και όποιο άλλο ζήτημα δημιουργηθεί μόνη μου, ως συνήθως άλλωστε…
Οπότε μην κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν άλλο… οι “Γενικοί Συντονιστές”.
Αρκετά εκτέθηκαν και εξέθεσαν και το mathematica…

Αθήνα 23/2/2017 (7.20 μμ)

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου

Υ.Γ.  για την πληρέστερη ενημέρωσή σας διαβάστε και το   κείμενό μας που ακολουθεί  με τίτλο:

Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: 4 παρατάξεις, 72 υποψήφιοι συμμετέχουν στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”… (β΄ μέρος)


Περιεχόμενα 
I. Οι εκλογές για ΔΣ και ΕΕ της ΕΜΕ και η “προβολή” τους σε social media

II. Καθιερώνοντας νέα ήθη στις εκλογές για το ΔΣ και την ΕΕ της ΕΜΕ, το 2017 
1ο παράδειγμα: η αδιαφανής πρακτική των 4 παρατάξεων

2ο παράδειγμα: το ψευδεπίγραφο του "νέου" και της ιστορικής "συνέχειας"

Μια καταρχήν αποτίμηση των διακηρύξεων των 4 παρατάξεων

3ο παράδειγμα: όταν οι εκλογείς παρεμβαίνουν...
α. όταν η ΕΕ παραμένει στα... αζήτητα!!!
β. επειδή η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν συνιστά επικοινωνία...

III. Επιλογικά (προσωρινά)   εδώ
  



[1] Στο μήνυμα διατηρήσαμε την ορθογραφία και το άτονο κάποιων λέξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.