ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Εκλογές για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ: 4 παρατάξεις, 72 υποψήφιοι συμμετέχουν στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”… (β΄ μέρος)

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Περιεχόμενα
I. Οι εκλογές για ΔΣ και ΕΕ της ΕΜΕ και η “προβολή” τους σε social media

II. Καθιερώνοντας νέα ήθη στις εκλογές για το ΔΣ και την ΕΕ της ΕΜΕ, το 2017
1ο παράδειγμα: η αδιαφανής πρακτική των 4 παρατάξεων

2ο παράδειγμα: το ψευδεπίγραφο του "νέου" και της ιστορικής "συνέχειας"

Μια καταρχήν αποτίμηση των διακηρύξεων των 4 παρατάξεων

3ο παράδειγμα: όταν οι εκλογείς παρεμβαίνουν...
α. όταν η ΕΕ παραμένει στα... αζήτητα!!!
β. επειδή η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν συνιστά επικοινωνία...

III. Επιλογικά (προσωρινά)
  

Ι. Οι εκλογές για ΔΣ και ΕΕ της ΕΜΕ και η “προβολή” τους σε social media

Περάσαμε στην τελική ευθεία, ούτε 3 εβδομάδες μέχρι τη ΓΣ στις 12/3/2017 και μόλις 4 εβδομάδες πριν από τις εκλογές 19/3/2017 για ΔΣ και ΕΕ στην ΕΜΕ.

Αυτές οι εκλογές χαρακτηρίζονται από “ρηξικέλευθες” μεθόδους όπως, για πρώτη φορά, η χρήση των social media στην προεκλογική “εκστρατεία”.
Απολογιστικά, οι δύο από τις 4 παρατάξεις με την ευκαιρία άνοιξαν face book αλλά και blog, ενώ η μια από αυτές ανέβασε (16/2/2017) και οπτικοακουστικό υλικό στο youtube.
Επιπλέον ο ιστότοπος mathematica.gr επέτρεψε (8/2/17 2.43 μμ), μετά από... ρεσάλτο, μιάμιση μέρα πριν (7/2/17, 1.31 πμ), υποψηφίου της μιας παράταξης, “Κάθε κίνηση ή μεμονωμένος υποψήφιος [να] μπορεί να ανοίξει προς ενημέρωση των μελών και επισκεπτών του [mathematica] ένα μόνο θέμα στο φάκελο «Γενικά Θέματα». Κάθε άλλη σχετική ανάρτηση θα μεταφέρεται σε αυτό το θέμα”, μετά από απόφαση των Γενικών Συντονιστών του.
Την ευκαιρία αξιοποίησαν, για την ώρα, οι 3 από τις παρατάξεις, πλην της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών».

Προκαταβολικά ξεκαθαρίζω ότι ουσιαστικά δεν διαφωνώ με τη διεύρυνση, για πρώτη φορά, της συζήτησης για τις «εκλογές στην ΕΜΕ του 2017» στο mathematica ΑΛΛΑ εκτιμώ πως υποδηλώνει εκδήλωση προτίμησης και διακριτική μεταχείριση η προηγηθείσα, της απόφασης των διαχειριστών, ανακοίνωση του ποστ της «Μαθηματικής Άνοιξης».

Θέτουμε το “ρηξικέλευθες” εντός εισαγωγικών γιατί από το διάλογο που εξελίσσεται εκτιμάμε πως αναπαράγονται οι πολιτικάντικες πρακτικές, τα πισώπλατα “μαχαιρώματα”, οι γενικόλογες “απαντήσεις”, οι ευχούλες κλπ ΑΛΛΑ “τζιζ” μακριά από καυτά θέματα της μαθηματικής, και όχι μόνο, επικαιρότητας και αποχή από κουβέντες για την “ταμπακιέρα” της ΕΜΕ δηλαδή την αδιαφάνεια, την αντιδημοκρατικότητα, την κακοδιαχείρηση, το χρέος, την απομαζικοποίηση κλπ, κλπ, κλπ...

Έλα ντε; Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα “βασικά”, της Α΄ Δημοτικού…
Η ΔΠΜ εγκαθίδρυσε ένα καθεστώς εδώ και 30 χρόνια και... εξασφάλισε ένα εκλογικό σώμα, περίπου 10% του συνόλου των μελών της ΕΜΕ, που την ψηφίζει “δαγκωτό” γιατί ανήκει στην... ομάδα…
Ένα το κρατούμενο, οι λοιποί (3 παρατάξεις, για την ώρα…) όταν είχαν την ευκαιρία το 2015-2017 με την εκλογή των “6” στο ΔΣ της ΕΜΕ ενσωματώθηκαν αντί να ανατρέψουν την κατάσταση ΚΑΙ τώρα μας παραμυθιάζουν. Τόσο απλά!!!
Τι δεν καταλαβαίνετε(;;;) για να σας το ζωγραφίσω…

Όσο για τους “νέους” που εισέρχονται προεκλογικά στην... αρένα απευθείας από τον… “καναπέ” εμφανίζονται, στην πλειονότητά τους απληροφόρητοι για όσα συντελούνταν στην ΕΜΕ τα 30 τελευταία χρόνια και στην συντριπτική τους πλειονότητα δεν αρθρώνουν λόγο ούτε καν την προεκλογική περίοδο... Με δυο λόγια εμφανίστηκαν εξ “ουρανού” σαν σωτήρες και μόνο για να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το 2017!!!


ΙΙ. Καθιερώνοντας νέα ήθη στις εκλογές για το ΔΣ και την ΕΕ της ΕΜΕ, το 2017

1ο παράδειγμα: η αδιαφανής πρακτική των 4 παρατάξεων
Αρχικά επισημαίνουμε ότι, στο κείμενο αυτό, η «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» αντιμετωπίζεται ως ενιαία και δημόσια ενεργεί σαν ενιαία μέχρι την ανακήρυξη, στις 20/1/2017, των υποψηφιοτήτων (για το ΔΣ και την ΕΕ) στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΜΕ.

Επίσης ενημερώνουμε τη μαθηματική κοινότητα ότι οι (εκλογικοί) εκπρόσωποι των 4 παρατάξεων (σύμφωνα με διαρροές) είναι οι:
Κερασαρίδης Γιάννης για τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών
Τυρλής Γιάννης για τη Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών
Κουνιάς Στράτης για την Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ
Βισκαδουράκης Βασίλης για τη Μαθηματική Άνοιξη.
Οι παρατάξεις δεν έχουν ανακοινώσει δημόσια τίποτα σχετικό. Κρίμα, τόση αδιαφάνεια, και τόση κρυψίνοια και για τα αυτονόητα.

Επίσης από διαρροές πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι ότι τέσσερις (04) υποψήφιοι έγιναν το 2017 μέλη της ΕΜΕ με 20 ευρώ (+1 ευρώ) για πρώτη(!!!) φορά και αμέσως ορίστηκαν υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές;;;
Και διερωτόμαστε σε ποια συνεδρίαση του ΔΣ, έκτακτη ή τακτική, έλαβε χώρα αυτή  η αντιδεοντολογική  μεθόδευση;
Με δεδομένο πως η 23η συνεδρίαση του ΔΣ πραγματοποιήθηκε στις 16/12/16 και η 24η συνεδρίαση του ΔΣ στις 20/1/17 στην οποία και ανακηρύχτηκαν οι υποψήφιοι διερωτόμαστε πριν ή μετά την ανακήρυξή τους σε υποψηφίους εγκρίθηκε από το ΔΣ η «εγγραφή τους ως νέα μέλη της ΕΜΕ»;

Εκτιμάμε ότι συνιστά υποχρέωση του (εκλογικού) εκπροσώπου της παράταξης (που ανήκουν αυτοί οι υποψήφιοι) να ενημερώσει τη μαθηματική κοινότητα αν έκαναν  χρήση μεθοδεύσεων αντάξιων της ΔΠΜ...
Και δεοντολογικά περιμένουμε από τους ίδιους και περισσότερο από τις 4 παρατάξεις να δημοσιεύσουν τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων τους και ειδικότερα το έτος 1ης εγγραφής τους στην ΕΜΕ και αν έκτοτε είναι ενεργά μέλη ή πότε επανέκαμψαν στην ΕΜΕ...

Από την πλευρά μας αφενός δεν περιμέναμε να έχουμε φερτούς, εγκάθετους υποψήφιους/ επίδοξους σωτήρες της ΕΜΕ...
Και αφετέρου μας ξένισε η ξύλινη γλώσσα των 4 παρατάξεων με την εμμονή στο "νέο", το... αμεταχείριστο, του "κουτιού" που μόλις σηκώθηκε από τον "καναπέ" και κατευθείαν υποψήφιος!!! Χωρίς δημόσιο λόγο και φυσικά με άγνοια των προβλημάτων που ταλανίζουν την ΕΜΕ...
Με δύο λόγια και τα 4 ψηφοδέλτια έβγαλαν στη.... σέντρα σωτήρες είτε με... προσημασμένη δράση είτε νεότευκτους ολοκαίνουργιους κατευθείαν από τον "καναπέ"....
Τακτικές που εκτιμώ πως είναι πρωτόγνωρες για επιστημονικό Σωματείο, οπότε και διερωτάται κάνεις, ποιο είναι το μέλι;...


2ο παράδειγμα: το ψευδεπίγραφο του "νέου" και της ιστορικής "συνέχειας"

Από την πλευρά μας, μετά το πρώτο σοκ, αξιολογώντας τα παραπάνω σκέφτηκα για να μην αδικήσω τους 72 + 4 υποψηφίους να διασταυρώσω τους καταλόγους ψηφισάντων στις εκλογές του 2011, στις εκλογές του 2013 και στις εκλογές του 2015 για να χαρτογραφήσουμε ποιοι συμμετέχουν ενεργητικά ασκώντας, για παράδειγμα, τα δημοκρατικά δικαιώματά τους να εκλέγουν ή/και να εκλέγονται.

Ο παρακάτω πίνακας αποδίδει αριθμητικά τα στοιχεία ανά παράταξη (4 παρατάξεις, 72 υποψήφιοι) και χωρίς αντιστοίχιση σε πρόσωπα.
Επομένως δεοντολογικά ως ένδειξη αξιοπιστίας της διαδικασίας οι 4 παρατάξεις οφείλουν να απαιτήσουν από τους υποψήφιους τους να αναφέρουν τα πραγματικά στοιχεία και χαρακτηριστικά της δράσης τους στην ΕΜΕ και όχι τα βιογραφικά όσων ανακοινώθηκαν να είναι ελλειμματικά και στην καλύτερη να συγκροτούν μια ωραιοποιημένη εικόνα κάποιου που δεν ξέρει, δεν είδε, δεν συμμετείχε και δεν κατάλαβε ΑΛΛΑ δηλώνει έτοιμος/έτοιμη να μας σώσει όλους(!!!) δηλαδή τα μέλη της ΕΜΕ, την ΕΜΕ, τα Μαθηματικά κ.ο.κ.


Πίνακας υποψηφίων (αριθμητικά) ανά παράταξη (18 υποψήφιοι) συνολικά 72, που άσκησαν ή δεν άσκησαν το δικαίωμα του εκλέγειν  στις εκλογές του 2011, 2013 και 2015

4 παρατάξεις
(αλφαβητικά)

Ψήφισαν και στις 3 εκλογές 2011, 2013, 2015
Δεν ψήφισαν και στις 3 εκλογές 2011, 2013, 2015
Ψήφισαν σε 2 από τις 3 εκλογές 2011, 2013, 2015 και Δεν ψήφισαν στη 1 από τις 3 εκλογές
Ψήφισαν σε 1 από τις 3 εκλογές 2011, 2013, 2015 και Δεν ψήφισαν στις 2 από τις 3 εκλογές






Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μαθηματικών

6
4
2 + 1
4 +1






Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών

11
0
2 + 1
2 + 2






Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ

9
4
4
1






Μαθηματική Άνοιξη

2
10
2
4


Επεξηγήσεις στον παραπάνω πίνακα:
Στην 3η και 4η στήλη τα μαύρα bold ψήφισαν  το 2015
Στην 3η και 4η στήλη τα κόκκινα δεν ψήφισαν το 2015

ανακτήστε τον πίνακα εδώ


Μια καταρχήν αποτίμηση των διακηρύξεων των 4 παρατάξεων

Απολογιστικά για την ώρα, και αναλυτικά θα επανέλθουμε σε επόμενα κείμενά μας, μέχρι τις εκλογές (19/3/2017), αναφέρουμε ότι στις διακηρύξεις των 4 παρατάξεων περισσεύουν οι ψεύτικες ελπίδες και οι προσδοκίες και αναμένεται αμέσως μετά τις εκλογές να επικρατήσει η απογοήτευση και το πισωγύρισμα...

Ειδικότερα οι 3 παρατάξεις στις οποίες αποσυντέθηκε η πάλαι ποτέ ενιαία “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” καλλιεργούν ψευδαισθήσεις και θρέφουν αυταπάτες.
Και μια και γράφεται ιστορία θα αναφέρουμε πως το τμήμα της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” που διατηρεί το όνομα, και για αυτές τις εκλογές, στην πλειοψηφία του υποστήριζε την αλλαγή του ονόματος επειδή μετά την καταστατική συνέλευση (2013) με το νέο καταστατικό ολοκληρώθηκε ο ιδρυτικός σκοπός της Κίνησης δηλαδή ολοκληρώθηκε η Αλλαγή στην ΕΜΕ!!!
Ελπίζω πως δεν θα το αρνηθούν μια και είναι πρόσφατη η σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία και οι συζητήσεις περί αυτού.

Βέβαια ήταν αναμενόμενη η διατήρηση του ονόματος, για την ώρα, από την αποψιλωμένη «Κίνηση» και σε αυτές τις εκλογές (19/3/2017) μια και οι “κληρονομιές” δεν πετιούνται και όπως είναι γνωστό οι κληρονόμοι – επίγονοι σπάνια αποδεικνύονται αντάξιοι της ιστορίας που κληρονόμησαν και μάλιστα πραξικοπηματικά, ενώ συνήθως τρώνε από τα έτοιμα  (κύρος, συνέχεια, τεχνογνωσία εφημερίδες, ηλεκτρονικές διευθύνσεις κλπ) απομυζώντας την “κληρονομιά” χωρίς ουσιαστικά να έχουν και μεγάλη (μέχρι ανύπαρκτη) σχέση με τους αγώνες που αυτή κατακτήθηκε.


3ο παράδειγμα: όταν οι εκλογείς παρεμβαίνουν...

α. όταν η ΕΕ παραμένει στα... αζήτητα!!!
Το απόσπασμα που ακολουθεί αντλήθηκε από παρέμβαση στο mathematica.gr από ενεργό μέλος της ΕΜΕ και εν δυνάμει εκλογέα.

“(…) Θα ήθελα να μου επιτραπεί, από την αντίπερα θέση του μη συμμετέχοντος στην διαδικασία για μία θέση στο Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. μας, να αναφερθώ συμπληρωματικά στις ήδη κατατιθέμενες απόψεις μου για το πώς βλέπω ότι θα με εξέφραζε ένα Δ.Σ. του αρχαιότερου και με ευρεία κοινωνική αποδοχή (που πρέπει να την διαφυλάξουμε σαν τα μάτια μας) επιστημονικού σωματείου. (…)[1] [η έμφαση με bold και υπογράμμιση δόθηκε από μας]

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι στους... όρους λειτουργίας του νέου ΔΣ δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στην Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ) που εκλέγεται την ίδια μέρα και ο ρόλος της είναι καθοριστικός (άρθρο 41) για την ολοκληρωμένη και σύννομη λειτουργία του ΔΣ.

Παρατηρήσαμε, όμως, ότι και οι 4 παρατάξεις στις διακηρύξεις τους δεν κάνουν καμιά(!!!) αναφορά στην Εξελεγκτική Επιτροπή ούτε άμεση ούτε έμμεση!!!
Ενώ από την (έντυπη) «Ενημέρωση» από το ΔΣ (Φεβρουάριος 2017), τεύχος 76[2], απουσιάζει(!!!), με ευθύνη των “18” του ΔΣ και της ΕΕ, η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2016...

Συνοψίζοντας, επισημαίνω πως στις διακηρύξεις τους παρασιωπώντας την ύπαρξη της Εξελεγκτικής Επιτροπής, δεν παίρνουν θέση, ούτε δεσμεύονται για το πώς θα λειτουργήσει η Εξελεγκτική Επιτροπή το 2017-2019 και με δύο λόγια ευαγγελίζονται ένα ΔΣ ανεξέλεγκτο και ανέλεγκτο και μάλιστα οι τρεις (03) από τις παρατάξεις και με “νέους” ανενημέρωτους και απληροφόρητους υποψηφίους κατευθείαν από τον “καναπέ”, χωρίς καμία αναφορά στην Εξελεγκτική Επιτροπή, με “αγοραίες” ιδεολογίες (σε όλα τα επίπεδα)...Τι ευτελισμός...


Ειδικότερα οι 3 παρατάξεις στις οποίες αποσυντέθηκε η ενιαία (στις εκλογές του 2015) «Κίνηση» “λησμονούν” το ζήτημα της οικονομικής βάσης της κοινωνίας, δηλαδή ακολουθούν τη βασική αρχή του νεοφιλελευθερισμού αποσιωπώντας τις μαρξιστικές (και μαρξίζουσες) οικονομικές θεωρίες και αναλύσεις!!! Γεγονός που συνιστά μέγα ατόπημα και απεμπόληση “κεκτημένων”.
“Αντιλαμβάνομαι” βέβαια πως το επέλεξαν στη βάση της… ομογενοποίησης και σαν “φερετζέ” για να προσομοιάζουν περισσότερο στο στερεότυπο που έχει κατά νου ο “μέσος ψηφοφόρος” στην ΕΜΕ.

ΑΛΛΑ το ότι συστηματικά κωφεύουν σχετικά με την έκθεση της μειοψηφίας[3] της Εξελεγκτικής Επιτροπής το 2015 (ΓΣ 6/3/2016 και αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html) δεν τους απαλλάσσει από το ότι συνεχίζουν να χρωστούν μιαν “εξήγηση” όχι μόνο σε μένα που αποκάλυψα στοιχεία μοναδικά και για πρώτη φορά ήρθαν “όλα στο φως”[4], αναλαμβάνοντας το σύνολο των ευθυνών, δηλαδή και αυτές που αναλογούσαν σε μένα και αυτές που απεμπόλησαν οι “6” εκλεγμένοι στο ΔΣ, το 2015, με την ενιαία “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”…
Κυρίως, όμως, χρωστούν μια εξήγηση στα μέλη της ΕΜΕ, στους εαυτούς τους, σε όσους τους ψήφισαν το 2015 και σε όσους αισιοδοξούν πως θα τους ψηφίσουν και τώρα…

Μάλιστα, το γεγονός ότι συστηματικά κωφεύουν σχετικά με την έκθεση της μειοψηφίας της ΕΕ το 2015 (ΓΣ 6/3/2016) καθώς και το ότι συναίνεσαν και συγκάλυψαν παραβιάζοντας διακηρυκτικές μας αρχές οι “6” εκλεγμένοι στο ΔΣ, το 2015, με την ενιαία “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” ΔΕΝ εγγυάται πως, επειδή “σκόρπισαν” σε 3 παρατάξεις, θα σεβαστούν, αυτή τη φορά, τις δεσμεύσεις που με αυθεντική ξύλινη γλώσσα αφειδώς, και χωρίς κόστος, εκφράζουν στις διακηρύξεις τους…
Έτσι πορεύονται προς τις εκλογές (19/3/2017) με γενικές αρχές που... ευημερούν ΑΛΛΑ χωρίς εγγυήσεις για την εφαρμογή τους!!! Η δήλωση δεν σημαίνει κατανάγκην και εφαρμογή με δεδομένο μάλιστα ότι οι “18” που απέρχονται του ΔΣ και της ΕΕ, ομόθυμα και αποδεδειγμένα σηματοδότησαν το κουκούλωμα για το "συμφέρον" της Εταιρείας...


β. επειδή η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν συνιστά επικοινωνία...

Το απόσπασμα που ακολουθεί προέρχεται από κείμενο που αναρτήθηκε και στα 3 (για την ώρα) ποστ του mathematica.gr με την ευκαιρία των εκλογών στην ΕΜΕ:
“(…) Ως εκ τούτου επιβάλλεται όλα μα όλα να είναι στο φώς ΜΟΝΟ με ντοκουμέντα ή με ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ συμπέρασμα. Άλλως πάμε στα πεδία της συκοφαντίας.
Κάποτε λοιπόν μου είχε πει κάποιος, ότι δεν θα προχωρούσε ποτέ σε ποινικοποίηση της Ε.Μ.Ε. και σκέφτηκα: Πώς είναι δυνατό να υπάρχει όντως ποινικό αδίκημα και να μην αναδεικνύεται, άρα δεν υπάρχει και προφανώς εκτίθεται αυτός που απλά λέει ότι υπάρχει.
(...) Ας συνεχίσουμε λοιπόν με αξιοπρέπεια και με την αίσθηση της εφαρμογής επί του πρακτέου του: Όλα στο Φώς από τα τάδε έως και τις προθέσεις μας για την επόμενη μέρα των εκλογών στην Ε.Μ.Ε. τόσο για τα on the table, όσο και για τα under the table. (…)[5][η έμφαση με bold δόθηκε από μας]

Αν και δεν είναι υποψήφιος, αλλά εν δυνάμει ανήκει στο εκλογικό σώμα ως εκλογέας, αξίζει να αναλύσουμε την τακτική του γιατί με τη λεοντή της ουδετερότητας και την απολυτότητα της δήλωσης “Ως εκ τούτου επιβάλλεται όλα μα όλα να είναι στο φώς ΜΟΝΟ με ντοκουμέντα ή με ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ συμπέρασμα” καταλήγει με αυθαίρετους συλλογισμούς, να εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς ντοκουμέντα και χωρίς απόλυτα λογικά συμπεράσματα!!!…

Και ερωτώ:
Ποιος του είπε κάποτε, ότι δεν θα προχωρούσε ποτέ σε ποινικοποίηση της Ε.Μ.Ε.;
Ποιος προχώρησε τελικά σε ποινικοποίηση της ΕΜΕ;

Επίσης ερωτώ τι σκοπό εξυπηρετεί το αυθαίρετο απόφθεγμά του ότι “δεν είναι δυνατό να υπάρχει όντως ποινικό αδίκημα και να μην αναδεικνύεται;
Και διερωτώμαι απορεί παίζοντας το “δικηγόρο του διαβόλου” ή συκοφαντεί;

Προσωπικά, για να βγω από το… κάδρο, σας ενημερώνω, για πολλοστή φορά, πως οι δίκες στο 15μελές (μονοπαραταξιακό ΔΠΜίτικο επί προεδρίας του κ. Γ. Δημάκου) ΔΣ της ΕΜΕ την “εποχή των δικών”[6] ήταν όλες αστικές και όχι ΠΟΙΝΙΚΕΣ.
Κάθε άλλη άποψη, θέση ή γνώμη είναι συκοφαντία. Κατανοητό ή να σας το ζωγραφίσω;

Επιπλέον μετά την εκλογή μου στην Εξελεγκτική Επιτροπή (2015) στο πλαίσιο των καθηκόντων μου με βάση το άρθρο 41, εμποδίστηκα στην εκτέλεση του έργου μου και έγκαιρα ενημέρωσα παντοιοτρόπως την μαθηματική κοινότητα, τα μέλη της ΕΜΕ και τους υπεύθυνους στην Περιφέρεια και φυσικά το ΔΣ και την ΕΕ και κατέθεσα τα σχετικά ντοκουμέντα στη ΓΣ 6/3/2016.

Όμως, εγκαταλείφθηκα στην “τύχη” μου γιατί όλοι κώφευσαν, συναίνεσαν και τελικά συγκάλυψαν, οι αναμενόμενοι “9” ΔΠΜίτες, και οι “6” του ΔΣ που τώρα είναι υποψήφιοι (τριών (03) παρατάξεων) στο νέο γύρο διανομής “καρεκλών”…
Ζήτησα από το ΔΣ, την ΕΕ και τη ΓΣ (6/3/2016) να οριστεί ορκωτός λογιστής ως αρμόδιος να τεκμηριώσει τι συνέβη με την οικονομική διαχείριση και εξ αντικειμένου την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών.
Ως άτομο εύχομαι να μην υπάρχουν τέτοιες ευθύνες, ΑΡΝΟΥΜΑΙ, όμως, να  κλείσω τα μάτια και να συμπράξω έμμεσα ή άμεσα σε συγκάλυψη…

Η πρότασή μου για ορκωτό λογιστή απορρίφθηκε από όλα τα θεσμικά όργανα το ΔΣ, την ΕΕ και τη ΓΣ (6/3/2016) μετ΄ επαίνων(!!!) παρά τα ντοκουμέντα που κατέθεσα όπως η έκθεση της μειοψηφίας 32 σελίδες με στοιχεία!!! (που αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html) Έκθεση την οποία επιμόνως αρνούνται εκτός από τους αναμενόμενους “9” ΔΠΜίτες και οι “6” του ΔΣ ακόμη και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ…

Επομένως χωρίς ορισμό ορκωτού λογιστή είναι δικολαβίστικο και δηλώνει στρεψοδικία το απόφθεγμα “δεν είναι δυνατό να υπάρχει όντως ποινικό αδίκημα και να μην αναδεικνύεται;” Οπότε συνιστά συκοφαντία και η απόφανση “άρα δεν υπάρχει [ποινικό αδίκημα] και προφανώς εκτίθεται αυτός που απλά λέει ότι υπάρχει”.

Τίποτα, όμως, δεν είναι απλό στη ζωή... Θεωρώ, λοιπόν, πως συκοφαντούμε αναίτια, και, γιατί όχι, εκδικητικά και μάλιστα “under the table”…

Και για αυτό παρακαλώ τους υποψηφίους των εκλογών για ΔΣ και ΕΕ της ΕΜΕ και λοιπούς αυτόκλητους, πλην θερμούς, συμπαραστάτες για θέματα, όπως η συμμετοχή μου ως εκλεγμένη στην ΕΕ (2015), που έχω γράψει... ιστορία να με εξαιρούν επώνυμα όταν  αναφέρονται γενικευτικά και ατεκμηρίωτα σε... κάποιον που τους... είπε και... σκέφτηκαν και... άρα δεν υπάρχει... και τελικά εκτίθεται ο κάποιος…
Προτιμότερο βέβαια είναι να ακολουθήσουν την ευθεία οδό και να λένε τα πράγματα με ονοματεπώνυμο…


Επιλογικά (προσωρινά)

Όπως προανέφερα αυτές οι εκλογές (19/3/2017) για το ΔΣ και την ΕΕ της ΕΜΕ χαρακτηρίζονται από “ρηξικέλευθες” μεθόδους όπως η χρήση των social media στην προεκλογική “εκστρατεία”. Συνυπάρχουν, όμως, με τις κλασικές διακηρύξεις που αποδεικνύονται και αυτή τη φορά πολυτροπικές... δηλαδή αναμασώνται τα ίδια και τα ίδια, αμφίσημα... και πάντα “λείπει” ο χώρος για να επεκταθούν!!! Ελλείπουν, όμως, και οι ευθείες αναφορές σε όσα μείζονα ζητήματα, και ήταν πάρα πολλά, αναδείχθηκαν τη διετία 2015 και 2016.

Σε επόμενο κείμενό μας, λοιπόν, θα αναφερθούμε σε “στιγμιότυπα” που αναδεικνύουν το νέο πνεύμα που μας “απειλούν” πως θα φυσήξει στην ΕΜΕ που ενώ δεν ξέρει, δεν είδε, δεν συμμετείχε και δεν κατάλαβε!!! Δηλώνει έτοιμος/έτοιμη να μας σώσει όλους(!!!) δηλαδή τα μέλη της ΕΜΕ, την ΕΜΕ, τα Μαθηματικά κ.ο.κ.

Αθήνα 22/2/2017 (10.03 πμ)

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου





[1] #23 από S.E.Louridas » Παρ Φεβ 17, 2017 11:37 pm
[2] Στάλθηκε με e mail (10/2/2017 1:08 μ.μ.) με τίτλο: e-Ενημέρωση Έκδοσης Ενημέρωσης για τις εκλογές της ΕΜΕ – Φεβρουάριος 2017
[3] Η «έκθεση (της μειοψηφίας) της ΕΕ της ΕΜΕ» (της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου, μέλους της ΕΕ που παραιτήθηκε στις 8/3/2016) μοιράστηκε σε έντυπη μορφή στους συμμετέχοντες στη ΓΣ (6/3/16) και σε ηλεκτρονική μορφή το πλήρες κείμενο στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” (ημερ. ανάρτησης 7/3/16) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html
Επισημαίνουμε  πως η «έκθεση (της μειοψηφίας) της ΕΕ της ΕΜΕ» (για το 2015) μετά από μεθοδεύσεις “των 18“ του ΔΣ και της ΕΕ δεν έχει αναρτηθεί (μέχρι και σήμερα) στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ... (παρά το ότι υπέβαλα και νέο επικαιροποιημένο αίτημα προς τούτο με αρ. πρωτ. 109/6-2-2017)
[4] Για τώρα εκτιμώ ότι η έκθεση της ΕΕ για το 2016 θα είναι πλειοψηφική μεν αλλά μία. Έτσι, θα παραμείνω στην 100ετή  ιστορία της ΕΜΕ η πρώτη και η μοναδική απέναντι στους  15 του ΔΣ και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ του 2015 που τήρησα τις αρχές μου, τις διακηρυκτικές αρχές με τις οποίες εκλέχτηκα και τα έφερα “όλα στο φως” ανοίγοντας μια “χαραμάδα” για να φωτιστεί το τι συντελέστηκε τελικά στην ΕΜΕ την 30ετία της περιόδου των “Εξαρχάκου-Δημάκου”.
[5] #17 από S.E.Louridas » Τρί Φεβ 14, 2017 3:26 pm 
[6] Αναλυτικά για την «“εποχή των δικών” στην ΕΜΕ (2013-2015)» βλ. στο κείμενό μας με τίτλο: “Τι να κάνουμε; Κείμενο θέσεων (ενόψει των εκλογών στην ΕΜΕ: λήξη υποψηφιοτήτων 15/1/2017): Μια πρόταση για την «Ανανέωση με ρήξεις στην ΕΜΕ»” αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/1512017.html  (4/1/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.