ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Μια απαραίτητη απόφαση... γιατί μπορείτε και μόνοι σας (οι υποψήφιοι για ΔΣ και ΕΕ) να διασύρετε την ΕΜΕ κουκουλώνοντας...

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου

Έκανα ακόμη μια προσπάθεια να σπάσω το φράγμα της σιωπής...
Έκανα μια προσπάθεια να διαπεράσω το φράγμα της αδιαφορίας...
με το κείμενό μου Τι να κάνουμε; Κείμενο θέσεων (ενόψει των εκλογών στην ΕΜΕ: λήξη υποψηφιοτήτων 15/1/2017): Μια πρόταση για την «Ανανέωση με ρήξεις στην ΕΜΕ»που έγκαιρα (4/1/2017) αναρτήθηκε στο blog “Μαθηματικά Τετράδια”[1] ενώ αρχικά υποβλήθηκε (αρ. πρωτ.  15787/16-12-16) στο ΔΣ της ΕΜΕ (συνεδρίαση 16/12/16) ως καθ’ ύλην αρμόδιοι για την... αποδοχή της στο πλαίσιο των υποψηφιοτήτων τους και ελπίζοντας ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική της διαφάνειας και όχι η λογική της συγκάλυψης.
Με την ελπίδα πως θα κατανοήσουν ότι είναι η στιγμή να αποφασίσουν ο καθένας χωριστά πως η ΕΜΕ χρειάζεται μια 3μελή Εξελεγκτική Επιτροπή που θα ελέγχει (όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 41) και δεν θα συγκαλύπτει...
Με την προσπάθειά μας αυτή εκτός από την ενημέρωση της μαθηματικής κοινότητας στοχεύσαμε και στο να προκαλέσουμε δημόσια συζήτηση και αποφάσεις, σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, προς όφελος της ΕΜΕ.

Όπως, όμως, δείχνουν τα... σημάδια κατέληξε εις μάτην και αυτή η προσπάθειά μας...
Αφενός επειδή η ταύτιση των 18” του ΔΣ και της ΕΕ της ΕΜΕ (μια γροθιά ΔΠΜ και «Κίνηση») τη διετία 2015-2017 αποτιμάται σαν επιτυχία(!!!), από τις τρεις (03)!!! παρατάξεις στις οποίες, για την ώρα, αποσυντέθηκε η «Κίνηση» υπό το βάρος της ταύτισής της για μια διετία (2015-2016) με τη ΔΠΜ και για να πετάξουν οι τρεις (03)!!! παρατάξεις το μπαλάκι των ευθυνών τους η μία στην άλλη... αφού η παραβίαση διακηρυκτικών αρχών και θέσεων οδήγησε τους 6” εκλεγμένους στο ΔΣ με την «Κίνηση» σε ταύτιση θέσεων και αποφάσεων με τη ΔΠΜ, που διατήρησαν και επέτειναν την αδιαφάνεια, την αντιδημοκρατικότητα και την απομαζικοποίηση της ΕΜΕ.
Αφετέρου από την καθολική σιωπή που επικράτησε μετά από/και για την πρότασή μου/κείμενο θέσεων επειδή αυτοί που έσπειραν συναίνεση προς χάρη της συγκάλυψης προσδοκούν την ανταμοιβή τους μέσα στη σιωπή και την αδιαφορία που, στις μέρες μας, γεννά και θρέφει μνημόνια για το λαό μας υπηρετώντας και στην ΕΜΕ το δόγμα Εδώ δεν υπάρχει εναλλακτική”(!!!) η... γνωστή μας ΤΙΝΑ (There is no alternative).

Σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μας, λοιπόν, δεν δικαιούμαστε να νομιμοποιήσουμε στις εκλογές το παραπάνω δόγμα αναδιατυπωμένο για τις... ανάγκες των 18” του ΔΣ και της ΕΕ της ΕΜΕ η κάθε παράταξη (4 παρατάξεις;) και η Εξελεγκτική της και όλοι μαζί για την καρέκλα και τη συγκάλυψη.

Ως εκ τούτου επειδή η πρότασή μας[2] αγνοήθηκε, θάφτηκε και τελικώς απορρίφθηκε... θα αποκαλύψουμε, λοιπόν, τη νεοφιλελεύθερη γύμνια των (επικείμενων) εκλογών στην ΕΜΕ, και των συμμετεχόντων ως υποψήφιοι για το ΔΣ και την ΕΕ, με το να μην θέσουμε υποψηφιότητα.
Συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε ....
Μπορείτε και μόνοι σας άλλωστε να διασύρετε την ΕΜΕ κουκουλώνοντας...
Οψόμεθα για τη συνέχεια...
Αθήνα 13/1/2017, 10 πμ
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου


[1] Βλ. στο  blog “Μαθηματικά Τετράδια” (4/1/17) http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/1512017.html
[2] Βλ. στο  blog “Μαθηματικά Τετράδια” (4/1/17)  http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2017/01/1512017.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.