ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΜΕ σε δίμηνη "χειμερία νάρκη" ή όταν "έπεσε", η ιστοσελίδα της ΕΜΕ, "βολικά"...

της Αγγελικής Χ.  Χρονοπούλου

Αν και οι καιροί το "δικαιολογούν" ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό σαν μέλη της ΕΜΕ. Όσοι δεν το έχετε προσέξει γιατί πιστεύετε πως η αποχή από τα κοινά είναι η "ενδεδειγμένη" αυτές τις μέρες "λύση" ελπίζω να συμφωνήσετε με τη δικαιολογημένη αντίδραση όπως εκφράζεται με το κείμενο αυτό.

Από τις 11/7/16 η ΕΜΕ κατήργησε κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Τέτοια επιτυχία(!!!) των 15+3 του ΔΣ και της ΕΕ της ΕΜΕ που έπεσαν... σε δίμηνη "χειμερία νάρκη" καλλιεργώντας τη σιωπή.
Καμιά κουβέντα, καμιά ανακοίνωση, καμιά ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΕΜΕ τη δίμηνη "χειμερία νάρκη" της όταν η ιστοσελίδα της ΕΜΕ "έπεσε" στις 11/7/16 μέχρι και στις 31/8/16. 
Μάλιστα στις 1/9/16 το απόγευμα (και το διάστημα 31/7/16 μέχρι και 4/8/16) "κρέμασαν" την ιστοσελίδα έτσι(!!!), απλώς για να υπάρχει... με αποτέλεσμα για να είμαστε  απόλυτα ακριβείς και χωρίς δόση υπερβολής το ΔΣ και η ΕΕ της ΕΜΕ έκλεισαν το... μαγαζί...
Αφού ήδη για ένα δίμηνο(!!!) δεν λειτουργεί σε αδιαφάνεια αλλά σφραγισμένο.... Μακριά από όλους και σε πλήρη άγνοια όλων ΚΑΙ με ευθύνη των "18" του ΔΣ και της ΕΕ από ενέργειες ή/και παραλείψεις τους...

Σήμερα, 9/9/16, ανέβασαν στην αρχική σελίδα μια νέα ετεροχρονισμένη ανακοίνωση – Δ.Τ. με αναφορά στην «πρόσφατη[!!!] συνάντηση της ΕΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας», συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25/4/2016!!! Και ουσιαστικά το Δελτίο Τύπου (Δ.Τ.) είναι ένα συνονθύλευμα παλαιότερων[1] Δ.Τ. της ΕΜΕ, στο οποίο πρόσθεσαν σημερινή ημερομηνία!!!
Επισημαίνουμε, μάλιστα πως το Δ.Τ. εκδόθηκε ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί ΔΣ στην ΕΜΕ για ένα ημερολογιακό δίμηνο(!!!) από 8/7/2016!!!  Και ενώ από τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας μεσολάβησαν 4,5 μήνες...
Μάλιστα για το ζήτημα της ελλιπούς ενημέρωσης των μελών της ΕΜΕ σχετικά με την εν λόγω συνάντηση υπενθυμίζουμε ενδεικτικά την 4η δημόσια παρέμβασή μας για το «Τι συζήτησε η ΕΜΕ με τον υπουργό Παιδείας για τη διδασκαλία των Μαθηματικών, ΕΜΕ»[2] (αναρτήθηκε 27/5/2016 στο blog  “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2016/05/2015-2017.html)

Άρα; Οι "18" για πολύ χρόνο ανενημέρωτοι σιωπούν, έχοντας περιπέσει σε "χειμερία νάρκη" και απλά καταλαμβάνουν τις "καρέκλες"...

Για το ζήτημα της δίμηνης "χειμερίας νάρκης" της ιστοσελίδας της ΕΜΕ "απολογιστικά" σημειώνουμε τα εξής:
Για παράδειγμα και η alfavita.gr άλλαξε, αλλά άλλαξε αυθημερόν. Άλλωστε είναι πασίγνωστο ότι οι αλλαγές στις ιστοσελίδες δοκιμάζονται εικονικά ενώ όταν είναι έτοιμη η νέα (ανανεωμένη, εμπλουτισμένη, αναβαθμισμένη  κ.ά.) σελίδα το... πέρασμα από την παλαιά στη νέα ιστοσελίδα γίνεται σε χρόνο μηδέν, κυριολεκτικά σε μια νύχτα... Το ίδιο συνέβη και στην αλλαγή της ιστοσελίδας «Βαθύ κόκκινο».
Καταγράφουμε, λόγω... συνάφειας, και την αναβάθμιση του ιστότοπου Μαθηματικών mathematica.gr αυθημερόν και εντός 5 ωρών... (σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις, «Αναβάθμιση mathematica https://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=6&t=54906 )


Μόνον η ΕΜΕ, λοιπόν, συμπεριφέρθηκε σαν "έξυπνη" και με τις ενέργειες και ευθύνη του ΔΣ και της ΕΕ εκμεταλλεύτηκε την ανύπαρκτη, για την ώρα, αλλαγή της ιστοσελίδας. Αφήστε να την δούμε πρώτα!!! Γιατί το σημερινό "δείγμα γραφής" είναι μια από τα ίδια... Η ίδια ακριβώς "εμφάνιση" στην ιστοσελίδα, το ίδιο user interface design κ.ά.π. ... στοχεύοντας να φιμώσει την ΕΜΕ και να σφραγίσει κάθε διαρροή προς τα έξω "κατέβασε" για δύο μήνες την ιστοσελίδα της ΕΜΕ. Μπράβο και στους "18" του ΔΣ και της ΕΕ της ΕΜΕ οι οποίοι και αξίζουν δημόσιο, επώνυμο έπαινο. Άξιοι!!!

Στο διά ταύτα
Εύχομαι να υπάρξει αλλαγή στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ και να είναι κάτι το εξαιρετικό γιατί τότε θα αμβλυνθούν, σε κάποιο βαθμό, οι εντυπώσεις από τη βουβαμάρα που έπεσε απ’ άκρου εις άκρον της μαθηματικής κοινότητας διά της ΕΜΕ και με ευθύνη των "18" του ΔΣ και της ΕΕ από ενέργειες ή/και παραλείψεις τους...
ΑΛΛΑ αν η αλλαγή είναι κατά τα αναμενόμενα και με τη γνωστή προχειρότητα των ενεργειών τους (ΔΣ και ΕΕ) Τότε τους συστήνω από τώρα να βρουν... λαγούμι να κρυφτούν γιατί θα είναι αξιογέλαστοι και δυστυχώς και κατάπτυστοι για αντιδημοκρατική –και όχι μόνο συμπεριφορά απέναντι στα μέλη της ΕΜΕ.

Να μην παραλείψω να επισημάνω 
Με την ευκαιρία, αυτού του κειμένου, πως η ΕΜΕ δεν έμαθε ότι πραγματοποιείται το «33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας» και δεν το έμαθε ούτε μέχρι τις 11/7/16 που κατέβηκε η ιστοσελίδα της!!! Αλλά και μέχρι τις 8/9/2016 δεν έχουν κρεμάσει σχετική ανακοίνωση...

Από την πλευρά μου, ενημέρωσα την ιστοσελίδα του Παραρτήματος Χανίων της  ΕΜΕ (με e mail στη διεύθυνση http://www.mathchan.gr/synedrio/index.php/2015-08-09-19-15-13) έγκαιρα 3/8/16 (στις 1.47 μμ) το Παράρτημα Χανίων της  ΕΜΕ
Και έλαβα αμέσως (3/8/16, 9.40 μμ) την εξής απάντηση από το Παράρτημα Χανίων της  ΕΜΕ: «Καλησπέρα κα Χρονοπούλου, ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Πράγματι, τώρα βλέπω ότι η σελίδα του συνεδρίου δεν υπάρχει στην αντίστοιχη σελίδα της ΕΜΕ. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τον αρμόδιο και θα ζητήσω να την προσθέσουν (...)».

Αλλά που να αντιμετωπίσουν το ζήτημα οι 18 του ΔΣ και της ΕΕ της ΕΜΕ!!!
Μάλιστα επισημαίνω ότι, έκτοτε, και μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το «33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας» έχω απευθείας ενημέρωση, όπως άλλωστε και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι, από το Παράρτημα Χανίων της  ΕΜΕ (που έχει απευθύνει μέχρι και 6/9/16 ήδη 2 διευκρινιστικά e mails).

Σήμερα(!!!) 9/9/2016 στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ επιτέλους "σηκώθηκε" με τίτλο «33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας» το link http://www.hms.gr/?q=taxonomy/term/7,137 που όταν το κλικάρεις αναγράφει: “Δεν υπάρχουν σχετικά νέα”!!! Δηλαδή πρόκειται για ψευδή και παραπλανητική πληροφόρηση!!! Άξιοι οι “18” του ΔΣ και της ΕΕ της ΕΜΕ!!!
Επίσης παρατηρήσαμε πως ενώ ανακοινώνουν με link την ιστοσελίδα του Παραρτήματος Χανίων της ΕΜΕ, ω του θαύματος αν την κλικάρεις δεν οδηγεί επίμονα στην ιστοσελίδα του «33ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας»» που έχει “σηκώσει” το Παράρτημα Χανίων! Προχειρότητα ή εμπρόθετη παραπληροφόρηση;

Καταληκτικά οι 18 του ΔΣ και της ΕΕ της ΕΜΕ(!!!) δρομολόγησαν μια ιστοσελίδα, όπως προανέφερα μετά από δίμηνη "χειμερία νάρκη", που περιλαμβάνει άρες μάρες κουκουνάρες για να ξεγελάσουν οι 18 τους εαυτούς τους ΚΑΙ μετά για να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των μελών της ΕΜΕ πρώτιστα αυτών που δεν αντιδρούν σε τίποτα και με κανέναν τρόπο.

Όσο για το τι "πέρασε" στην σκοτεινή, για τα μέλη της ΕΜΕ, περιοχή(;) δεν θα προτρέξουμε ΑΛΛΑ θα σας ενημερώσουμε με επόμενο κείμενό μας.

Καλό φθινόπωρο να έχουμε όλοι μας.

Αθήνα 9/9/2016
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου





[1] Ομοιότητες εντοπίστηκαν με τα Δ.Τ. (αποθήκευση σε .pdf)  25/8/15, 30/11/15, 21/4/16 και 28/4/16 συνάντηση της ΕΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας,
[2] Βλ. το κείμενό μας: Αγγελική Χ. Χρονοπούλου, Παρεμβάσεις για ζητήματα που αφορούν στην αδιαφανή λειτουργία της ΕΜΕ (θητεία 2015-2017) με στόχο την ενημέρωση της μαθηματικής κοινότητας (αναρτήθηκε ο.π. στις  27/5/2016)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.