ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Το ΔΣ της ΕΜΕ ακολουθεί παλιές δοκιμασμένες πρακτικές... και η Ε.Ε. της ΕΜΕ ως συλλογικό όργανο υπολειτουργεί, οπότε τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ)

της Αγγελικής Χ. Χρονοπούλου
(μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής)


Περιληπτικά:

1. Αναδρομικές αναφορές αντί προλόγου

2. Όταν η πρόταση μέλους της E.E. που αφορά τη συζήτηση κρίσιμων θεμάτων για την επιβίωση της ΕΜΕ γίνεται από το ΔΣ πεδίο αντιπαραθέσεων που εκτρέφει διχαστικές πρακτικές

3. Η πραγματική οικονομική κατάσταση της ΕΜΕ αντιμετωπίζεται a priori ως terra incognita ή ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη;

1η προσέγγιση του χρέους της ΕΜΕ, δηλαδή της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η ΕΜΕ
2η προσέγγιση του χρέους της ΕΜΕ, δηλαδή της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η ΕΜΕ
3η προσέγγιση (τελική για την ώρα) του χρέους της ΕΜΕ, δηλαδή της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η ΕΜΕ
Πώς η 3η προσέγγιση του χρέους της ΕΜΕ οδήγησε σε πλήρη απομόνωση από τα οικονομικά στοιχεία... μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής

4. Αξιολογική κρίση για τη λειτουργία της Εξελεγκτικής Επιτροπής ή όταν η Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΜΕ τελεί εν υπνώσει...

Αποδομήθηκε, “σαλαμοποιήθηκε” και κατέληξε στο καλάθι των άχρηστων από το ΔΣ η «Εισήγηση-Πρόταση της Εξελεγκτικής Επιτροπής προς το ΔΣ της ΕΜΕ για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων»
Η πορεία της αποδόμησης και της “σαλαμοποίησης” μέχρι το καλάθι των άχρηστων από το ΔΣ της «Εισήγηση της Ε.Ε.»

5. Τα προπαιτούμενα ενόψει της Γ.Σ. 6/3/2016)

6. Στο διά ταύτα (επιλογικά για την ώρα) εν αναμονή της Γ.Σ. 6/3/2016



1. Αναδρομικές αναφορές αντί προλόγου

Η εκλογή μου στην Εξελεγκτική Επιτροπή (E.E.) στις εκλογές 15/3/2015 ήταν μια τομή αρχικά επειδή για πρώτη φορά εκλέγεται μέλος της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” στην Εξελεγκτική Επιτροπή και κυρίως επειδή είμαι το μοναδικό μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής που δεν εναλλάχτηκα από τη θέση του ελεγκτή στη θέση του ελεγχόμενου και αντιστρόφως. Τα άλλα δύο μέλη της Ε.Ε. διετέλεσαν επανειλημμένα, επί 30 χρόνια (!!!), Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ (και της Ε.Ε.)...
Άσκησα το ρόλο μου στην Εξελεγκτική Επιτροπή με επιμονή και συνέπεια και σύμφωνα με το άρθρο 41 του Καταστατικού, με γνώμονα τις διακηρυκτικές αρχές με τις οποίες κατέκτησα τη θέση στην Ε.Ε. τιμώντας τις ψήφους των συναδέλφων που με εμπιστεύτηκαν για να είμαι συνεπής με όποιο προσωπικό κόστος σε όσα διακηρύξαμε.
Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι με εμπιστεύτηκαν και άλλοι συνάδελφοι (ενεργά ή μη ενεργά, λόγω χρεών, μέλη της ΕΜΕ) είτε με ψήφισαν είτε όχι.

Σήμερα, μετά 11 μήνες και έχοντας συμμετάσχει και στις 11 συνεδριάσεις του ΔΣ, που πραγματοποιήθηκαν στη θητεία μου, χωρίς δικαίωμα ψήφου, έχοντας ασκήσει, όπως προανέφερα, με συνέπεια και επιμονή και σύμφωνα με το άρθρο 41 του Καταστατικού το έργο μου ως μέλος της Ε.Ε., έφθασε η στιγμή να σας ενημερώσω με καλή πίστη για τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίζονται για 11 μήνες στην ΕΜΕ ώστε να διαμορφώσετε ιδίαν αντίληψη στο πλαίσιο του κοινωνικού ελέγχου που ασκείται ως μέλη για τη νομιμότητα της λειτουργίας του επιστημονικού μας Σωματείου.


2. Όταν η πρόταση μέλους της E.E. που αφορά τη συζήτηση κρίσιμων θεμάτων για την επιβίωση της ΕΜΕ γίνεται από το ΔΣ πεδίο αντιπαραθέσεων που εκτρέφει διχαστικές πρακτικές

Με αρχή τη συνεδρίαση του ΔΣ (22/1/2016) θα σας ενημερώσω αναδρομικά για όσα συνέβησαν.
Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ (22/1/2015) προέβλεπε συζήτηση για τον Απολογισμό δράσης του ΔΣ (3ο θέμα) Οικονομικά θέματα - Εισήγηση Εξελεγκτικής Επιτροπής (4ο) και Ορισμός Επιτροπής Απογραφής περιοδικών (6ο).
Στις 20/1/2015 (με αρ. πρωτ. 15567/20-1-16) απέστειλα, ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, στον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΜΕ, το Γενικό Γραμματέα, το Β΄ Αντιπρόεδρο  (αρμόδιο για θέματα ενδιαφέροντος Γραμματείας) καθώς και τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής έγγραφο με θέμα: «Παρατηρήσεις για την αλλαγή σειράς των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του ΔΣ (22/1/2016)» και ζήτησα να προηγηθούν στη συζήτηση τα θέματα: Απολογισμό δράσης του ΔΣ (3ο) Οικονομικά θέματα - Εισήγηση Εξελεγκτικής Επιτροπής (4ο) και Ορισμός Επιτροπής Απογραφής (6ο).
Επειδή δεν είχα καμιά ανταπόκριση προώθησα ενημερωτικά το έγγραφο αυτό (με e mail) στις 21/1/2016 στα 15 + 3 μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η μετ’ επαίνων απόρριψη του αιτήματός μου εγκαινιάστηκε πριν τη συνεδρίαση από την ανάρμοστη απάντηση του μέλους του ΔΣ κ. Στρατή Κουνιά την οποία απέστειλε με e-mail στις 22/1/2016 στα 15 + 3 μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής (και δεν γνωρίζω και σε πόσους άλλους αποδέκτες την κοινοποίησε), καλλιεργώντας με αναλήθειες “κλίμα” σε βάρος μου σηκώνοντας τους τόνους για να αποπροσανατολίσει την κρίσιμη άλλωστε συζήτηση στο ΔΣ στις 22/1/2016 που ακολούθησε 7 ώρες μετά το μήνυμά του.
Στην απάντησή μου (στάλθηκε επίσης με e-mail στους ίδιους αποδέκτες) έθεσα το ερώτημα: Γιατί ο κ. Στρατής Κουνιάς επιχειρεί επιτακτικά να χειραγωγήσει τα μέλη της «Κίνησης»; Και κάλεσα τα μέλη του ΔΣ να σκεφθούν και να απαντήσουν με ποιο δικαίωμα το μέλος του ΔΣ κ. Στρατής Κουνιάς υποβάλει και καθορίζει πως «τα μέλη της κίνησης στο ΔΣ δεν θα δεσμευθούν από τα γραφόμενά μου». Και γιατί θεωρεί «δεδομένους» ότι δεν θα δεσμευθούν και τα μέλη της ΔΠΜ;

Προς... επιβεβαίωσή μου στη συνεδρίαση του ΔΣ η επιστολή του μέλους του κ. Στρατή Κουνιά αποδείχτηκε παραγωγική. Έτσι, ο Πρόεδρος του ΔΣ αρνήθηκε να διαβάσει την επιστολή μου (με αρ. πρωτ. 15567/20-1-16) που αναφερόταν στην αλλαγή της σειράς των προς συζήτηση θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ώστε να υπάρξει χρόνος να συζητηθούν διεξοδικά.
Την άρνηση του Προέδρου του ΔΣ ακολούθησε η απαίτηση του μέλους του ΔΣ κ. Στρατή Κουνιά να υπάρχει απόφαση(!!!) της Εξελεγκτικής Επιτροπής για να υποβάλω αυτό το αίτημα!!!
Δηλαδή με δυο λόγια, ο Πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ κ. Στρατής Κουνιάς με τις πράξεις τους μου στέρησαν το δικαίωμά μου και ενώ τελώ σε “διατεταγμένη” υπηρεσία ενόψει της επικείμενης ΓΣ (6/3/2016) να προτείνω στο ΔΣ να προηγηθούν στη συζήτηση θέματα κρίσιμα για την επιβίωση της ΕΜΕ!!!
Έτσι ο κ. Στρατής Κουνιάς με ανάρμοστο τρόπο παίρνοντας δημόσια θέση επεδίωξε και πέτυχε να συζητάμε μείζονα ζητήματα μέχρι τις 11 τη νύχτα!!! Επιπλέον το ζήτημα παρά την επίμονη προσπάθειά μου δεν μπήκε σε ψηφοφορία ονομαστική όπως ζήτησα αλλά απορρίφθηκε η πρότασή μου μετά από συζήτηση που με κόπο προκάλεσα και μαζί μου συμφώνησαν μόνο ο Γιάννης Κερασαρίδης και ο Αλέξης Παπαϊωάννου. Φυσικά την ίδια στιγμή πρωτοκόλλησα (αρ. πρωτ. 15573/22-1-2016) και κατέθεσα στον Πρόεδρο του ΔΣ για να γραφούν στα πρακτικά το μήνυμα του μέλους του ΔΣ κ. Στρατή Κουνιά και την απάντησή μου γιατί η ιστορία της ΕΜΕ πρέπει να καταγράφεται αφού για κάποιους είναι “παράσημα” και “παρακαταθήκες” το να παρεμποδίζουν το έργο μου στην Εξελεγκτική Επιτροπή ΑΛΛΑ και για μένα το να παρεμποδίζομαι, να λοιδορούμαι και συχνά να απειλούμαι ενώ είμαι μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ασκώ τα καθήκοντά μου, σύμφωνα με το άρθρο 41, σημαίνει πως κάνω το σωστό και αυτή είναι η... επιβράβευσή μου.


3. Η πραγματική οικονομική κατάσταση της ΕΜΕ αντιμετωπίζεται a priori ως terra incognita ή ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη;

Και επειδή η κατάσταση που περιέγραψα παραπάνω δεν διαμορφώνεται εν κενώ θα εξιστορήσω τα γεγονότα με ακρίβεια και αντικειμενικότητα για να ενημερωθείτε και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που αναλογούν.


1η προσέγγιση του χρέους της ΕΜΕ, δηλαδή της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η ΕΜΕ

Γνωρίζουν και τα 15 + 3 μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής ότι εδώ και καιρό έχω ενημερώσει, αναδείξει και καταγγείλει ότι:
σύμφωνα με πρόσφατα οικονομικά στοιχεία (πρακτικά συνεδρίασης ΔΣ 27/11/2015) το ποσόν που οφείλει η ΕΜΕ και είναι άμεσα απαιτητό ανέρχεται (μέχρι 30/10/2015) σε περίπου 60.000 ευρώ.


2η προσέγγιση του χρέους της ΕΜΕ, δηλαδή της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η ΕΜΕ

Με αυτά τα δεδομένα έκλεισα την ενημερωτική για τα μέλη του ΔΣ παρέμβασή μου (πρακτικά συνεδρίασης ΔΣ 27/11/2015) ως εξής:
“Και η κα Χρονοπούλου κατέληξε στην παρέμβασή της (ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής) ότι επιφυλάσσεται  να επανέλθει όταν η ενημέρωσή της είναι επαρκής οπότε θα καταστεί και αποτελεσματική γιατί η διαιωνιζόμενη ασάφεια περί την πραγματική οικονομική κατάσταση της ΕΜΕ είναι αφενός δείκτης κακοδιοίκησης και αφετέρου εμποδίζει την άρση της οικονομικής ασφυξίας ενώ ταυτόχρονα διαιωνίζει την αδιαφάνεια, την αντιδημοκρατικότητα και απομαζικοποιεί την ήδη απισχνασμένη ΕΜΕ”.

Στη συνέχεια ενημέρωσα αναλυτικά την Εξελεγκτική Επιτροπή (πρακτικά Ε.Ε. 4/12/2015) ότι:
Με βάση τα στοιχεία αυτά και μετά από τη μελέτη τους κατέληξα, όπως τόνισε, ότι η λογιστική εικόνα των οικονομικών της ΕΜΕ δεν μπορεί να κατανοηθεί από μας αν δεν έχουμε υποστήριξη από λογιστή που να θέλει να μας εξηγήσει ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση της ΕΜΕ.
Συμπερασματικά παρά τις προσπάθειές μου προσωπικά και σε συνεργασία με το Λογιστήριο εξακολουθώ να μην μπορώ να σας ενημερώσω ποια είναι η σημερινή εικόνα αντίστοιχη των αναφορών στη σελ. 355 των πρακτικών της 2ης συνεδρίασης του ΔΣ (6/4/15) με την οποία ο τότε Ταμίας  απέδωσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της ΕΜΕ στις 51.473,94 ευρώ υποχρεώσεις”.


3η προσέγγιση (τελική για την ώρα) του χρέους της ΕΜΕ, δηλαδή της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η ΕΜΕ

Η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο που περιγράφεται επακριβώς στην παρέμβασή μου στην συνεδρίαση του ΔΣ (21/12/2015):
“Με την ευκαιρία η κα Αγγελική Χ. Χρονοπούλου δήλωσε για να καταγραφεί στα πρακτικά (συνεδρίαση ΔΣ 21/12/2015) ότι:
Εκτιμώ πως καθίσταται πλέον επικίνδυνη η άγνοια του ΔΣ καθώς και η έμπρακτη άρνησή του να ενημερωθεί επί της ουσίας για την οικονομική κατάσταση της ΕΜΕ και με αυτή την αντιμετώπιση ΚΑΙ επειδή αναβλήθηκε, παραπέμποντάς την στις καλένδες, η συζήτηση για την πρόταση της Εξελεγκτικής Επιτροπής: «Εισήγηση-Πρόταση της Ε.Ε. προς το ΔΣ της ΕΜΕ (αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων)» η οποία σημειώνω πως δεν είχε διανεμηθεί (με ευθύνη του Προέδρου και του ΓΓ) στα μέλη του ΔΣ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πρόταση αυτή αντιμετωπίστηκε ως ήσσονος σημασίας από το ΔΣ και λαμβάνοντας υπόψη την “υποδοχή” που έτυχε η προσπάθειά μου να ενημερώσω έμπρακτα και με στοιχεία (που μπορούν να ελέγξουν και οι ίδιοι) ότι σύμφωνα με έναν ενδεικτικό (ως τάση) “ισολογισμό μέχρι 31/10/15” η ζημιά (μέχρι τότε) ανάγεται στα 99.240,27 ευρώ.
Τα παραπάνω με προβληματίζουν πολύ γιατί εκτιμώ πως με ευθύνη του ΔΣ δεν προοιωνίζεται ευτυχή κατάληξη της εποπτείας και του ελέγχου που ασκεί η Εξελεγκτική Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 41 του Καταστατικού ενόψει της ΓΣ”.


Πώς η 3η προσέγγιση του χρέους της ΕΜΕ οδήγησε σε πλήρη απομόνωση από τα οικονομικά στοιχεία... μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής

Οι τρεις αυτές προσεγγίσεις του χρέους της ΕΜΕ, δηλαδή της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η ΕΜΕ, και καταβάλλω προσπάθεια να εντοπιστεί η αρχή της και η εξέλιξη της, αποδεικνύουν μετά βεβαιότητας ότι: όποιο από τα τρία νούμερα να αποδειχθεί ακριβές, τελικά είναι “πολλά τα λεφτά”.

Οπότε στη συνέχεια εξελίσσεται μια επιτυχής, για την ώρα, προσπάθεια παρεμπόδισής μου και πλήρους απομόνωσής μου από τα οικονομικά στοιχεία τα οποία άλλωστε a priori είναι terra incognita για όλους τους... αμύητους συμπεριλαμβανομένης και εμένα αν και είμαι μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Οπότε η απάντηση στο ερώτημά μου: αν ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη(;) μπορεί ακόμη να εκκρεμεί, μέχρι τη ΓΣ (στις 6/3/2016), αλλά για την ώρα “εξηγείται”
1ο: το γιατί παρεμποδίζομαι στο εποπτικό και ελεγκτικό έργο μου ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής (άρθρο 41) και
2ο: το «γιατί σε 10 συνεδριάσεις του ΔΣ είναι η πρώτη(!!!) φορά [συνεδρίαση 21/12/2015] που ακούστηκε ότι υπάρχει έμμισθος(;) λογιστής εκτός του Λογιστηρίου της ΕΜΕ ΚΑΙ χωρίς φυσική παρουσία του στην ΕΜΕ. Τον εν λόγω “αόρατο” λογιστή δεν έκρινε κανείς από τους αρμόδιους στο ΔΣ (Πρόεδρο, Α΄ αντιπρόεδρο και Ταμία) να τον φέρει σε επαφή με την Εξελεγκτική Επιτροπή ή με μένα προσωπικά παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις μου για χορήγηση οικονομικών στοιχείων και τις γραπτές παρεμβάσεις μου για το ζήτημα αυτό και ενώ καλώς γνωρίζετε όλα τα μέλη του ΔΣ ότι εξελίσσεται η εποπτεία και ο έλεγχος από την Εξελεγκτική Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 41 του Καταστατικού» (πρακτικά συνεδρίασης ΔΣ  21/12/2015).

Επίσης ερμηνεύεται γιατί στην κρίσιμη (ενόψει της ΓΣ στις 6/3/2016) συνεδρίαση του ΔΣ 22/1/2016 ο Α΄ Αντιπρόεδρος (με αρμοδιότητα στα οικονομικά) διάβασε μια... έκθεση ιδεών/οικονομικό απολογισμό, που δεν μοιράστηκε στα μέλη του ΔΣ. Από την ανάγνωση διαμόρφωσα την εντύπωση πως έτσι συνηθίζεται να κλείνουν τη χρήση του οικονομικού έτους. Με απαρίθμηση ασύνδετων αριθμών, ανάμεικτα απολογισμός με προβλέψεις και με την επωδό “καλά τα καταφέραμε και φέτος ισοσκελίσαμε έσοδα και έξοδα” χωρίς καμιά αναφορά στο ύψος της (οικονομικής) ζημιάς που έχει υποστεί η ΕΜΕ -σε ποιους χρωστάει η ΕΜΕ και πόσα συμπεριλαμβανόμενων των (τεσσάρων) υπαλλήλων στους οποίους η ΕΜΕ ως... είθισται τα τελευταία χρόνια “μόνιμα” χρωστάει 5-6 μήνες μισθούς.
Φυσικά διατύπωσα τις αντιρρήσεις μου τονίζοντας πως εφέτος στη “σφαίρα” ευθύνης μου ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής δεν θα κλείσουμε σαν “έκθεση ιδεών” τον οικονομικό απολογισμό και ενώ συστηματικά μου αποκρύβουν ζωτικά στοιχεία του.

Μάλιστα επανέλαβα (σχετικές αναφορές στα πρακτικά συνεδρίασης ΔΣ 21/12/2015) ότι, όπως ενημέρωσα και την Ε.Ε., απευθύνθηκα σε ανεξάρτητο εξωτερικό λογιστή που με βάση την επαγγελματική του ιδιότητα κατάρτισε ενδεικτικό (ως τάση) “ισολογισμό μέχρι 31/10/15” όπου για την ΕΜΕ η ζημιά (μέχρι τότε) ανάγεται στα 99.240,27 ευρώ και τον προσκόμισα (μοιράστηκε στα μέλη του ΔΣ στη συνεδρίαση 21/12/2015) ώστε κάθε μέλος του ΔΣ να μπορεί να απευθυνθεί στο Λογιστήριο και να ζητήσει επεξηγήσεις και είτε αυτός να επιβεβαιωθεί είτε να απορριφθεί αιτιολογημένα.

Επισημαίνω ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ 21/12/2015 επανήλθα με νέα αίτηση (με αρ. πρωτ. 15546/21-12-15) επικαιροποιώντας την αίτησή μου (με αρ. πρωτ. 15542/11-12-15) αναφέροντας επί λέξει:
“Επομένως υποβάλλω την αίτησή μου αυτή αφενός για να κατανοήσετε το διακύβευμα ενόψει της ΓΣ και του απολογισμού της οικονομικής χρήσης 2015 ΚΑΙ να αναλάβετε τις ευθύνες σας ως σώμα και προσωπικά και να αποφασίσετε αν θα συνεργαστείτε για το κλείσιμο της χρήσης 2015 ή αν θα τηρήσετε τη στάση κωλυσιεργίας και απόκρυψης που τήρησαν ο Πρόεδρος της ΕΜΕ, ο Α΄ αντιπρόεδρος και ο Γ.Γ. με αρχή την 14/12/15 εκτρέποντας τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 41§γ”.
Δηλαδή
“Αντί να μου χορηγηθούν άμεσα τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του ο Γ.Γ. της ΕΜΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου, στις 14/12/15, και με ενημέρωσε ότι η αίτησή μου (αρ. πρωτ. 15542/11-12-15) θα παραπεμφθεί στο ΔΣ στη συνεδρίαση του στις 21/12/2015 για να αποφασίσει.
Και ερωτώ ευθέως το Γ.Γ.
Γιατί ο Γ.Γ. διακόπτει και παρεμποδίζει την επικοινωνία μου ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής με το Λογιστήριο;
Γιατί ο Γ.Γ. με εμποδίζει παραβιάζοντας το Καταστατικό να ασκήσω δικαιώματα και αρμοδιότητες που μου αναγνωρίζει το Καταστατικό ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής; (το άρθρο 41§γ προβλέπει «γ) Η Εξελεγκτική Επιτροπή εποπτεύει και ελέγχει τις οικονομικές-διαχειριστικές πράξεις καθώς και τις λοιπές ενέργειες του Δ.Σ. και του Ταμία, (...) Έχει το δικαίωμα να εξετάζει η Εξελεγκτική Επιτροπή τα σχετικά με την οικονομική κατάσταση έγγραφα και βιβλία της Ε.Μ.Ε. και να διενεργεί τον έλεγχο του αποθεματικού (περιεχόμενο) του Ταμείου. (...)»)
Αλλά και ως απλό μέλος της ΕΜΕ;
(το άρθρο 20 προβλέπει «Κάθε μέλος της Ε.Μ.Ε. επίσης έχει το δικαίωμα να λαβαίνει γνώση όλων των παραπάνω βιβλίων»)
Γιατί το Πρόεδρος της ΕΜΕ απέστη του καθήκοντός του να μου χορηγήσει άμεσα με εντολή του το Λογιστήριο τα στοιχεία;
Γιατί ο Α΄ αντιπρόεδρος (αρμόδιος για τα οικονομικά) απέστη του καθήκοντός του να μου χορηγήσει άμεσα με εντολή του το Λογιστήριο τα στοιχεία;”
Και κατέληξα ως εξής:
“Επιπλέον αιτούμαι από τον Πρόεδρο της ΕΜΕ, τον Α΄ αντιπρόεδρο και τον Ταμία να μεριμνήσουν σύμφωνα με τις καταστατικές αρμοδιότητές τους να μου χορηγηθούν άμεσα τα αιτούμενα οικονομικά στοιχεία (αρ. πρωτ. 15542/11-12-15, όπως αναφέρονται παραπάνω), και επιπλέον αναλυτικό καθολικό (του 2010-2015) και δεσμεύομαι να σας ζητήσω να καλέσετε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ (και της Ε.Ε.) για να σας ενημερώσω αμέσως μόλις προκύψουν νεότερα στοιχεία για την πραγματική οικονομική κατάσταση της ΕΜΕ”.

Μετά την “τραυματική” εμπειρία μου από τα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 22/1/2016, αρχικά, με αυτή την ευκαιρία οφείλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΕΜΕ, τον Α΄ Αντιπρόεδρο (με αρμοδιότητα στα οικονομικά), τον Ταμία και  τον Αν. Ταμία (25§2) επειδή παρά τις επίμονες και επίπονες προσπάθειές μου, ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, για να μου χορηγήσουν (στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους) τα οικονομικά στοιχεία της ΕΜΕ χάρη στις παραλείψεις τους κατόρθωσαν να περάσει ένα τρίμηνο(!!!) και να μην μου δώσουν τα οικονομικά στοιχεία που τους ζήτησα κατά παράβαση του άρθρου 41 αλλά και του άρθρου 20 ενώ δεν απάντησαν καν στις αιτήσεις μου με αρ. πρωτ. 15542/11-12-15 και 15546/21-12-15.

Έτσι, η αίτησή μου στις 11/12/2015 προσδιορίζει το σημείο από το οποίο στα λόγια μου “δίνουν” τα στοιχεία ΑΛΛΑ στην πράξη κάπου ανάμεσα στη λογίστρια που άλλοτε είναι λογίστρια και άλλοτε καταχωρήτρια (πρακτικά συνεδρίασης ΔΣ 21/12/2015) και δουλεύει και δεν προλαβαίνει και την κουράζω και εγώ –το μέλος  της Εξελεγκτικής Επιτροπής– με τις “απαιτήσεις” μου (με βάση το άρθρο 41) αντί να καθίσω ήσυχα στη γωνιά και να περιμένω να μου φέρουν στο “πιάτο” τον ισολογισμό να τον υπογράψω… Έ, λοιπόν, εκεί κάπου... χάσαμε την επαφή ΚΑΙ σταμάτησαν εντελώς να μου δίνουν οικονομικά στοιχεία. Με δυο λόγια φαίνεται πως χτύπησα... φλέβα για αυτό παντοιοτρόπως στη συνέχεια με αποκόβουν από τα οικονομικά στοιχεία.
Και ενώ υφίσταμαι για ένα τρίμηνο αυτή την απροσχημάτιστη άρνηση χορήγησης -σε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής- οικονομικών στοιχείων ΚΑΙ αυτή την αφόρητη πίεση στη συνεδρίαση του ΔΣ (22/1/2016) υποβάλω στο ΔΣ, ως γραμμή άμυνας, την ερώτηση “τι επιδιώκεται με το να μου αποκρύβεται τα στοιχεία(;) να ζητήσω εισαγγελική εντολή(;) για να τα πάρω ώστε να ασκήσω το έργο μου;”
Ακολουθεί η κορυφαία και αποκαλυπτική ατάκα του Προέδρου ΔΣ σε “απάντησή” μου... “Πήγαινε στον εισαγγελέα, τι μας απειλείς”!!! Ατάκα εντός της συνεδρίασης του ΔΣ στις 22/1/2016 και ενώ γνωρίζουν ότι μου αποκρύβονται οικονομικά στοιχεία, ατάκα “νταηλίδικη”, και εκτός πρακτικών στοιχημένη στην αυταρχική λογική “Πρόεδρος είμαι και εγώ θα αποφασίσω τι θα γραφτεί στα πρακτικά”...
Τόση “δημοκρατία” ούτε στη χούντα!

Και διερωτώμαι εγώ ο απλός, αθώος πολίτης τι μπορεί να κρύβουν από το ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή και έμπρακτα αρνούνται οι προαναφερόμενοι να μου χορηγήσουν τα οικονομικά στοιχεία ενώ τους φαίνεται ποιο απλό(!!!) να τα δώσουν στον εισαγγελέα;
Όσο για το μέλος του ΔΣ κ. Στρατή Κουνιά από τα λεγόμενά του είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι συντάσσεται με την απόκρυψη των οικονομικών στοιχείων. Με κορυφαία την ατάκα του για να... διευκολύνει στη συνέχεια τη συζήτηση “Δώστε της Πρόεδρε τα στοιχεία, τώρα” και όταν αμέσως αντιπρότεινα “εντάξει Πρόεδρε άνοιξε τώρα το γραφείο και δώσε μου τώρα ενώπιον όλων τα στοιχεία που εδώ και ένα μήνα σας ζήτησα”! παρεμβαίνει για 2η φορά ο κ. Στρατής Κουνιάς με την αποκαλυπτική αυθάδη απάντησή του: “τώρα(;) 10 η ώρα το βράδυ”;

Έλεος, όταν κάτι έχουν να κρύψουν τελικά οι λέξεις χάνουν το νόημα τους! Το “τώρα” δεν σημαίνει άμεσα, αυτή τη στιγμή ΑΛΛΑ σημαίνει “άσε μας καλή μου που θα σου δώσουμε στοιχεία οικονομικά τώρα που τα έχουμε μια χαρά καταχωνιάσει άψαχτα και ανέλεγκτα -και από την Εφορία(;)- τόσα χρόνια”;


4. Αξιολογική κρίση για τη λειτουργία της Εξελεγκτικής Επιτροπής ή όταν η Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΜΕ τελεί εν υπνώσει...

Το πλαίσιο, όμως, μέσα στο οποίο κλήθηκε να λειτουργήσει η Εξελεγκτική Επιτροπή συνίσταται κατά πάγια τακτική από την “καθιερωμένη” πρακτική της αδιαφάνειας -και στην οικονομική διαχείριση και την κακοδιοίκηση που οδήγησε εδώ και 30 χρόνια στην απομαζικοποίηση της ΕΜΕ (από 15.000 ενεργά μέλη κατέληξαν σε... 1.036(!!!) ψηφίσαντες στις εκλογές του 2015) και στην απαξίωσή της και θεσμικά (Υπουργείο Παιδείας κλπ) και στα μάτια των συναδέλφων μαθηματικών και εν δυνάμει μελών της.

Η Εξελεγκτική Επιτροπή για όσα χρόνια γράφονται πρακτικά μέχρι και το 2014 συνεδρίαζε μια φορά για να συγκροτηθεί σε σώμα και τη δεύτερη φορά μετά από ένα χρόνο για να δεχθεί και να νομιμοποιήσει τον απολογισμό!!!
Με αυτές τις “παρακαταθήκες” η Εξελεγκτική Επιτροπή και το 2015 λειτούργησε ως συλλογικό όργανο πλημμελώς.

Παραταύτα το 2015, κατεγράφη τομή στη λειτουργία της, αφού χάρη στις επίμονες προσπάθειές μου συνεδρίασε 2 φορές μέχρι 6/5/2015 ΑΛΛΑ μετά ως συλλογικό όργανο έπεσε σε “χειμερία” νάρκη με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής και συνευθύνη του μέλους της κ. Γ. Δημάκου ο οποίος τελικώς παραιτήθηκε στις 4/12/2015 εκτιμώ μετά την προσφυγή μου στην εισαγγελέα, προσφυγή που κατέστη αναγκαία αφού στο μεταξύ αγνοήθηκαν όλες οι προσπάθειές μου επί 7 μήνες για να γραφούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ε.Ε. στις 6/5/2015 αλλά και να συνεχίσει να συνεδριάζει η Ε.Ε. ώστε ως συλλογικό όργανο να ασκεί το έργο της.

Αντιλαμβανόμενη, λοιπόν, ότι οι προσπάθειές μου είναι μάταιες στις 25/11/15 παρουσιάστηκα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών (Τμήμα Ακροάσεων) και ζήτησα και έλαβα εισαγγελική εντολή (αρ. πρωτ. 42711/25-11-15) για να γραφούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Εξελεγκτικής Επιτροπής (6/5/2015) γιατί παρεμποδίζεται το έργο μου (ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής) της εποπτείας και του ελέγχου των οικονομικών και διαχειριστικών πράξεων και λοιπών ενεργειών του ΔΣ και του Ταμία (άρθρο 41 του Καταστατικού).
Στα πρακτικά (Ε.Ε. 6/5/2015) προσέθεσα την εξής διευκρίνιση:
“Η κα Αγγελική Χρονοπούλου διασαφηνίζει (4/12/2015) κατά τη διάρκεια της 3ης συνεδρίασης του ΔΣ ότι:
Επειδή για ένα 7μηνο αφενός δεν γράφτηκαν τα πρακτικά της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη συνεδρίαση στις 6/5/2015 ούτε και πραγματοποιήθηκε άλλη συνεδρίασή της στις 25/11/15 παρουσιάστηκα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών (Τμήμα Ακροάσεων) (…)
Ακολουθούν τα πρακτικά όπως τα διαβίβασε η εισαγγελέας για τα περαιτέρω (βλ. έγγραφο με αρ. πρωτ. ΕΜΕ 15524/25-11-2015)”

Σε αυτή τη συνεδρίαση της Εξελεγκτικής Επιτροπής (4/12/2015) ενημερωθήκαμε από τη Γραμματεία ότι την ίδια μέρα παραιτήθηκε (αρ. πρωτ. 15539/4-12-2015) χωρίς να επικαλεστεί κανένα λόγο προς τούτο το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος της ΕΜΕ (2013-2015) κ. Γ. Δημάκος.


Αποδομήθηκε, “σαλαμοποιήθηκε” και κατέληξε στο καλάθι των άχρηστων από το ΔΣ η «Εισήγηση-Πρόταση της Εξελεγκτικής Επιτροπής προς το ΔΣ της ΕΜΕ για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων»

Στη συνεδρίαση στις 4/12/2015 συζητήθηκε και στη συνέχεια στις 11-18/12/15 διατυπώθηκε πρόταση της Εξελεγκτικής Επιτροπής (υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και εμένα) τα δύο εναπομείναντα μέλη στην Εξελεγκτική Επιτροπή και κατατέθηκε για συζήτηση στο ΔΣ. Στην αυτή την «Εισήγηση-Πρόταση της Εξελεγκτικής Επιτροπής προς το ΔΣ της ΕΜΕ για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων» συνέδραμε ισότιμα ο πρώην Ταμίας (2011-2013) και αναπληρωματικό μέλος της Ε.Ε. (με το ψηφοδέλτιο της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ») που γνωρίζει καλώς και σε βάθος χρόνου τα οικονομικά της ΕΜΕ και έχει επανειλημμένα υποστηρίξει αλλά και εφαρμόσει αυτές ή ανάλογες προτάσεις, με δυο λόγια έχει την εμπειρία της οικονομικής διαχείρισης.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζω πως τα μέλη που συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” (στις εκλογές στις 15/3/2015) δεσμευτήκαμε σε εναλλαγή θητείας μέσα στη διετία ώστε με την παραίτηση των 6 μελών του ΔΣ και του 1 μέλους στην Εξελεγκτική Επιτροπή να δοκιμαστούν όλοι οι υποψήφιοι της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” σε θέσεις εξουσίας/ευθύνης και να μην υποκύψουμε στη γοητεία της “καρέκλας”. Ήδη δύο μέλη του ΔΣ παραιτήθηκαν και αναπληρώθηκαν. Από την πλευρά μου έχω δηλώσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα τηρήσω αυτή τη δέσμευση και θα παραιτηθώ από την Εξελεγκτική Επιτροπή μετά τη ΓΣ (6/3/2016). Οπότε παρακαλώ και προτρέπω τα εναπομείναντα 4 μέλη του ΔΣ να τηρήσουν τον κανόνα και να παραιτηθούν ώστε στην πράξη να καθιερωθεί η εναλλαγή στη θητεία, τακτική που συνάδει και με την πολιτική κουλτούρα της Αριστεράς.


Η πορεία της αποδόμησης και της “σαλαμοποίησης” μέχρι το καλάθι των άχρηστων από το ΔΣ της «Εισήγηση της Ε.Ε.»

Το ΔΣ παρασυρμένο από τη γλύκα της μακρόχρονης εξουσίας και με την ανοχή των 6 (εξ) νεοεκλεγμένων μελών του (εκλογές 15/3/2015) αποδόμησε και “σαλαμοποίησε” την πρόταση της Εξελεγκτικής Επιτροπής: «Εισήγηση-Πρόταση της Ε.Ε. προς το ΔΣ της ΕΜΕ για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων» αρχικά στην συνεδρίαση του ΔΣ (21/12/2015) με την αναβολή της συζήτησή της ενώ όπως σημείωσα στα πρακτικά συνεδρίασης ΔΣ (21/12/2015) δεν διανεμήθηκε (με ευθύνη του Προέδρου και του ΓΓ) στα μέλη του ΔΣ. Με δυο λόγια η πρόταση αυτή, εν τη απουσία του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής, αντιμετωπίστηκε ως ήσσονος σημασίας από το ΔΣ.

Στη συνέχεια, ένα μήνα μετά, στη συνεδρίαση του ΔΣ (22/1/2016) η απουσία του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής (για 2η φορά σε δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις του ΔΣ) τη στιγμή που είχε ανακοινωθεί στην ημερήσια διάταξη «Οικονομικά Θέματα - Εισήγηση Ε.Ε.» λειτούργησε καταλυτικά για να ολοκληρωθεί η αποδόμηση και η “σαλαμοποίηση” της πρότασης όταν η συζήτηση για τα «Οικονομικά Θέματα» εξετράπη σε σκόρπιες προτάσεις /ευχολόγιο μελών του ΔΣ που τεμάχισαν και... κατακρεούργησαν την “Εισήγηση της Ε.Ε.”, η οποία 13/1/2016 (1.56 μ.μ.) επιτέλους στάλθηκε στα μέλη του ΔΣ!
Η κατακερματισμένη πλέον πρόταση της Εξελεγκτικής Επιτροπής άκομψα μετατράπηκε, στη διάρκεια της θυελλώδους 4ωρης συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΜΕ (22/1/2016) στην οποία 10 από τα 13 παρόντα  μέλη του (το ένα μέλος συμμετείχε on line) παρέμειναν μέχρι τη λήξη της, σε “δείγμα” Εισήγησης-Πρότασης της Ε.Ε. προς το ΔΣ της ΕΜΕ που δεν δύναται(!!!) να αντιμετωπίσει άμεσα προβλήματα –οικονομικά ή άλλα της ΕΜΕ(!) καταλήγοντας από το ΔΣ στο καλάθι των άχρηστων.

Έτσι η πρόταση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, μετά την απουσία του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής που είχε αναλάβει να την υποστηρίξει, αποδείχτηκε χρήσιμο εργαλείο / πρόταση που έδωσε την αφορμή το ΔΣ να σπρώξει για άλλη μια φορά κάτω από το “χαλί” τα οικονομικά προβλήματα της ΕΜΕ, την αδιαφάνεια και την κακοδιοίκηση και γιατί όχι και τη διαφθορά(;)
Επειδή, λοιπόν, αποδείχθηκε περίτρανα πως κανείς από τους 17 (του ΔΣ και της Ε.Ε.) δεν είναι διατεθειμένος να συμβάλλει ουσιαστικά για να σωθεί η ΕΜΕ, αντίθετα αρκούνται ή ανέχονται να φυτοζωεί διοικούμενη σαν κακέκτυπο Ανώνυμης Εταιρείας ενώ και σε αυτή τη θητεία καλλιεργείται ένα προφίλ μελών ΔΣ που εργάζεται... εθελοντικά(!!!) χωρίς να κερδίζει... τίποτα!!!!
Επειδή όπως κατεφάνη καταρρακώθηκε το κύρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής γεγονός που προοιωνίζει πως αν δεν αλλάξει άρδην η παρελκυστική τακτική του ΔΣ δεν θα διασφαλιστούν οι ομαλές συνθήκες που απαιτούνται για το κλείσιμο  της διαχειριστικής περιόδου 2015 και
επειδή οι επιθέσεις εναντίον μου ήταν καταιγιστικές αφού είμαι η μόνη που δεν κρύβομαι και η μόνη που απορώ και ελέγχω θεσμικά (σύμφωνα με το άρθρο 41) πώς φθάσαμε μέχρι εδώ... με μια οικονομική ζημιά της ΕΜΕ, που υπολογίζεται, περίπου στα 99.000(;) ευρώ.
Θεώρησα αναγκαίο να αποσύρω την υπογραφή μου από την «Εισήγηση-Πρόταση της Ε.Ε. προς το ΔΣ της ΕΜΕ (αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων)» (με την οποία φυσικά έχω επιμέρους διαφωνίες αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να την υπογράψω για να υπάρχει μια κοινή βάση συζήτησης), επειδή έτσι όπως φέρθηκαν τόσο στην πρόταση της Ε.Ε. όσο και δι αυτής στην Εξελεγκτική Επιτροπή δεν επιθυμώ να συγκαλύπτω καταστάσεις με οποιοδήποτε τρόπο και για κανένα λόγο, δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος ενώ μέχρι τη ΓΣ θα συνεχίσω να είμαι μέρος της λύσης όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα της ΕΜΕ αλλά και τα ζητήματα λειτουργίας της ΑΛΛΑ και θα συνεχίσω να αποκαλύπτω όσα αντιλαμβάνομαι πως σπρώχνονται κάτω από το “χαλί”...


5. Τα προπαιτούμενα ενόψει της Γ.Σ. 6/3/2016)

Καταληκτικά έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους, και γνωρίζουν στο ΔΣ καλώς ότι το εννοώ, πως προαπαιτούμενο για να κλείσουμε τη διαχειριστική χρήση 2015 είναι να διασφαλιστεί η εγκυρότητα και η αξιοπιστία του ελεγκτικού έργου της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Δυστυχώς ο Πρόεδρος του ΔΣ δεν συνεργάζεται και αντιμετωπίζει την προϋπόθεση αυτή ως άνευ αξίας και όχι ως αναγκαιότητα που την γεννά και τη θρέφει η διοίκηση που ασκεί αφού η ΕΜΕ συστηματικά διοικείται σαν κακέκτυπο Ανώνυμης Εταιρείας και όχι όπως αρμόζει σε επιστημονικό Σωματείο ενώ οι υπόλοιποι 14 του ΔΣ παρά τα όσα προβλέπει το Καταστατικό, ειδικότερα με το άρθρο 16§4 πως ως μέλη του ΔΣ είναι αλληλεγγύως υπεύθυνα απέναντι στην ΕΜΕ, θεωρούν πως δεν τους αγγίζει το ζήτημα και είτε το παραβλέπουν με αποτέλεσμα να αδρανούν είτε εξωθούν την κατάσταση στα άκρα.
Από την πλευρά μου πάντως εκτός από το να το έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους το έχω καταστήσει και σαφές ότι το εννοώ, από τη στιγμή μάλιστα που έληξε νικηφόρα και συν τοις άλλοις μας χρωστάνε 500 ευρώ -όσα μας επιδίκασε το δικαστήριο-[1] γιατί μετά από μακροχρόνιο διετή δικαστικό αγώνα κερδίσαμε και το Εφετείο!  Και επειδή είναι χρέος τιμής”... τούς καλώ δημοσίως επειδή πέρασε ο εύλογος χρόνος και δεν ανέλαβαν καμιά πρωτοβουλία
1ο. στον απολογισμό της δράσης του ΔΣ να αναγράψουν ότι κατέληξε σε βάρος του απελθόντος ΔΣ με απόφαση Εφετείου (με αριθμό 1326/31-3-2015) με την οποία απορρίπτεται η έφεση, που κατέθεσε εναντίον μας το απελθόν ΔΣ της ΕΜΕ, ως ανυποστήρικτη και τους δικάζει να καταβάλουν τα δικαστικά έξοδά μας που τα ορίζει στα 500 ευρώ... δικαιώνοντας  πλήρως  την αγωγή που υποβάλαμε.
2ο. Το ποσό των 500 ευρώ να καταβληθεί ισόποσα από τα 15 +3 μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της περιόδου (2013-2015) –το ποσό δεν υπερβαίνει τα 28 ευρώ για καθένα από αυτούς–, γιατί αρνήθηκαν να στοιχηθούν με τη νομιμότητα επιλέγοντας, μετά την πρωτόδικη απόφαση (αρ. 6341/3-12-2013), που επίσης δικαίωσε τις θέσεις μας, στις 7/1/2014 μέσω του δικηγόρου τους κ. Ε. Βαξεβάνη να καταθέσουν έφεση, ως μη όφειλαν..., για να «αγοράσουν» χρόνο θητείας(!!!)[2] και να διατηρήσουν τις “καρέκλες” τους[3] στο ΔΣ και στην ΕΕ μέχρι τη λήξη της θητείας τους το Μάρτη του 2015 ΚΑΙ
3ο. Φυσικά το ποσό των 500 ευρώ θα δοθεί από μας, την ίδια στιγμή που θα μας καταβληθεί, ως χορηγία μας (με απόδειξη) στο Ταμείο της ΕΜΕ (κεντρικά)


6. Στο διά ταύτα (επιλογικά για την ώρα) εν αναμονή της Γ.Σ. 6/3/2016

Με αυτό το ενημερωτικό προς όλους σας κείμενο, καλώ τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής να εκτιμήσει το γεγονός ότι η αποχή του από τις συνεδριάσεις του ΔΣ -και τις δύο φορές που είχε ανακοινωθεί στην ημερήσια διάταξη πως θα συζητηθεί η πρόταση της Εξελεγκτικής Επιτροπής- κατέστη προφανές ότι ερμηνεύεται ως ταύτισή του με την αδιαφάνεια, και συμφωνία με την έμπρακτη άρνησή τους να μου δοθούν οικονομικά στοιχεία που απαιτούνται για την άσκηση του έργου μου με βάση το άρθρο 41.
Ειδικά η απουσία του από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ (22/1/2016) για τα οικονομικά έδωσε φόρα στα “πανιά” όσων ελπίζουν πως η Εξελεγκτική Επιτροπή θα νομιμοποιήσει ως συνήθως(;) ανέλεγκτα την οικονομική διαχείριση… Με δυο λόγια θεωρούν ότι δια της απουσίας του από τα τεκταινόμενα (χωρίς καμιά εξήγηση μάλιστα) συγκαλύπτονται όσα προσπαθώ μόνη μου απέναντι σε 17 να αναδείξω.
Αυτό κατέστη σαφές, εκτός των άλλων, και από το γεγονός πως ενώ είμαι παρούσα σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ, και τις 11 (!!!), με εγκάλεσε μέλος του ΔΣ ο κ. Στρατής Κούνιας, γιατί δεν συνεδριάζει η Εξελεγκτική Επιτροπή!!! Και γιατί δεν έρχεται η Εξελεγκτική Επιτροπή ως όργανο στη συνεδρίαση του ΔΣ να τους πει ό,τι έχει να τους πει.
Φυσικά ζήτησα να καταγραφεί στα πρακτικά αυτή η μομφή για την Εξελεγκτική Επιτροπή και αντί να γίνει αποδεκτό το αίτημά μου εισέπραξααπό τον Πρόεδρο του ΔΣ “πληρωμένη” την απάντηση ότι αυτό ειπώθηκε εκτός πρακτικών!!! Και το χειρότερο είναι πως μέλος του ΔΣ (όχι από την παράταξη που εξελέγη ο Πρόεδρος) αντιλήφθηκε ότι ο κ. Στράτης Κούνιας διατύπωσε την άποψή του [sic] και δεν υπέβαλε μομφή στην Εξελεγκτική Επιτροπή!

Καταληκτικά θα επισημάνω ότι ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής το καταστατικό δεν μου αναγνωρίζει το δικαίωμα να συγκαλέσω συνεδρίαση της Ε.Ε.
Επιπλέον θέλω να επισημάνω ότι το 3ο μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής που φέρεται να έχει αποδεχτεί να αναλάβει στη θέση του παραιτηθέντα κ. Γ. Δημάκου έχει κώλυμα να ελέγξει και να υπογράψει τον οικονομικό απολογισμό επειδή εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται, και μάλιστα ως μοναδική επιλογή, στο «Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο –Λεπτοκαρυά Πιερίας», για το 2015 ορίστηκε διευθυντής στο 9ο «Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο –Λεπτοκαρυά Πιερίας» http://www.hms.gr/node/957

Mπροστά, λοιπόν, σε αυτή την οργανωμένη σύμπνοια των δύο παρατάξεων στο ΔΣ και στην εν υπνώσει λειτουργία της Εξελεγκτικής Επιτροπής δεν απομένει παρά να παραδεχθώ ότι μειώνονται δραστικά και δραματικά οι βαθμοί ελευθερίας που έχω για να ασκήσω το έργο μου ως μέλος της. Οπότε εύχομαι να δοθεί σύννομη λύση από το ΔΣ όπως και επίσης εύχομαι ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής αμέσως να απαντήσει έμπρακτα στο μέλος του ΔΣ, γιατί δεν συνεδριάζει η Εξελεγκτική Επιτροπή; Και γιατί δεν έρχεται η Εξελεγκτική Επιτροπή ως όργανο στη συνεδρίαση του ΔΣ να τους πει ό,τι έχει να τους πει;

Αθήνα 24/1/2016
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου
(μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής)



[1] Βλ. Χρονοπούλου Αγγελική (2015) “Η απόφαση για την έφεση δικαίωσε τις θέσεις μας και πλέον όσοι εμπλέκονται από το ΔΣ (και ΕΕ) της ΕΜΕ συνιστούν πρόβλημα στην ομαλή και νόμιμη λειτουργία της ΕΜΕ” αναρτήθηκε (στις 5/4/2015) στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_5.html
[2] Βλ. ό.π. Χρονοπούλου Αγγελική (2015) “Η απόφαση για την έφεση δικαίωσε τις θέσεις μας και πλέον όσοι εμπλέκονται από το ΔΣ (και ΕΕ) της ΕΜΕ συνιστούν πρόβλημα στην ομαλή και νόμιμη λειτουργία της ΕΜΕ” αναρτήθηκε (στις 5/4/2015) στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_5.html
[3] Βλ. Χρονοπούλου Αγγελική (2014) “Νομικές ακροβασίες από τη διοίκηση της ΕΜΕ (στο δικαστήριο στις 21-3-2014) με στόχο να διατηρήσουν τις “καρέκλες” του ΔΣ μέχρι τη λήξη της θητείας” αναρτήθηκε (στις 10/6/2014) στο blog “Μαθηματικά Τετράδια” http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2014/06/21-3-2014.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.