ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»: στη δημοκρατική λειτουργία των Σωματείων δεν υπάρχουν αδιέξοδα...


Η «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» σχετικά με την προαναγγελθείσα ΓΣ της ΕΜΕ στις 9-3-2014 εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας τη μαθηματική κοινότητα πως η σύννομη λύση είναι η αναβολή της ΓΣ μέχρι την έκδοση της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται στις 21-3-2014.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» επειδή όσο αφορά τη δημοκρατική λειτουργία των Σωματείων δεν υπάρχουν αδιέξοδα...


Η “Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ” μέχρι στιγμής δεν επεδίωξε να εμπλακεί στη διαδικασία που εξελίσσεται με ευθύνη της διοίκησης της ΕΜΕ παρά το ότι η “Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών” ενεπλάκη δύο φορές και μάλιστα επιθετικά, για δύο μέλη της ΕΜΕ και της “Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ”.
Σήμερα, όμως, κρίθηκε απαραίτητο να παρέμβουμε διατρανώνοντας ότι πρόθεσή μας είναι η απεμπλοκή της διαδικασίας με σύννομο τρόπο.
Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή στο ΔΣ της ΕΜΕ να μην υποκύψει στη “γοητεία” των δικαστικών διενέξεων, υποσημειώνοντας ότι οι δικηγόροι είτε κερδίσει ο πελάτης είτε χάσει αμείβονται κανονικά. Με δυο λόγια είναι στην διακριτική τους ευχέρεια να ακολουθήσουν το μόνο σύννομο δρόμο που επιτάσσει η νομιμότητα, η διαφάνεια και η λογική. Δηλαδή ενόψει της εκδίκασης (στις 21-3-2014) των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσαν οι Γιάννης Κερασαρίδης και Αγγελική Χρονοπούλου ως μέλη της ΕΜΕ, η προαναγγελθείσα, μη νομότυπη και «πραξικοπηματική» με βάση την ανακοινωμένη ημερήσια διάταξή της, ΓΣ στις 9-3-2014 έχει ως μοναδική διέξοδο το να αναβληθεί μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα.
Μπορεί, λοιπόν, να αναβληθεί σήμερα (8-3-2014) και θα ερμηνευθεί ως δείγμα συναίσθησης της κατάστασης από τη διοίκηση της ΕΜΕ. Αλλιώς θα ματαιωθεί επιτόπου (στις 9-3-2014) λόγω της επίγνωσης των παρόντων ότι η συμμετοχή συνιστά συναίνεση, συγκάλυψη και ανάληψη ευθυνών για την εκτροπή προς ποινικές ατραπούς.
Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και όχι η εμπαθής πρακτική της τυφλής σύγκρουσης με την πραγματικότητα...
Με δυο λόγια τόσο το ΔΣ της ΕΜΕ όσο και η συναυτουργός παράταξη «Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών» τίθενται από τα πράγματα ενώπιον των ιστορικών (και όχι μόνο) ευθυνών τους...

«Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»

Αθήνα 7-3-2013»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.