ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις στο χώρο της ΕΜΕ (δυο μήνες μετά την έκδοση της απόφασης που κηρύσσει έκπτωτο το ΔΣ)


Συνάδελφοι,
επειδή έλαχε σε ‘μας (Γιάννης Κερασαρίδης, Αγγελική Χρονοπούλου), να τραβήξουμε το κουπί στη μάχη ενάντια στην παρανομία και την κακοδιοίκηση των διοικούντων τα 30 τελευταία χρόνια την ΕΜΕ, με την ενεργό συμπαράσταση τριών άλλων συναδέλφων (Βαρόπουλος Δήμος, Μορόγλου Μάνος, Μπρούζος Στέλιος), νομιμοποιούμαστε στη συνείδηση της μαθηματικής κοινής γνώμης να σας ενημερώσουμε, αυθεντικά και χωρίς πάθος για τα τελευταία γεγονότα.
Για να κατανοήσετε την ενημέρωση αυτή σας παραθέτουμε ένα μικρό χρονικό, όπως εμείς το ζήσαμε.

1. Στις 16/7/2013 καταθέσαμε στο Πρωτοδικείο Αθηνών Αγωγή για να κηρυχθεί έκπτωτο το ΔΣ που "ανακηρύχτηκε" από την Εφορευτική Επιτροπή των αρχαιρεσιών 10/3/2013, λόγω σοβαρότατων ατασθαλιών. Το Πρωτοδικείο μας δικαίωσε με την υπ’ αριθμ. 6341/2013 απόφασή του.
Οι διοικούντες την ΕΜΕ, αντί να ακολουθήσουν το δρόμο της σωφροσύνης και της συνδιαλλαγής,  βγήκαν με δύο  ανακοινώσεις τους και προσπάθησαν με λεκτικές φιοριτούρες, να δώσουν στους αναγνώστες τους την ανακριβή εντύπωση πως εμείς οι ενάγοντες τελικά δεν κερδίσαμε τίποτε με την απόφαση αυτή του Δικαστηρίου. Την πρώτη ανακοίνωση την εκδώσαν σαν Παράταξη και τη δεύτερη σαν ΔΣ. Η δεύτερη ήταν φορέας των ιδεών της πρώτης. Έτσι χρησιμοποιώντας το μηχανισμό της ΕΜΕ, προώθησαν τις "ιδέες" της παράταξής τους, για να προσθέσουν κύρος…

2. Η απόφαση του Πρωτοδικείου εκδόθηκε στις 26/11/2013.  Επειδή ξέρανε πολύ καλά τι σήμαινε η απόφαση του Πρωτοδικείου (είχαν χάσει τη νομιμοποίησή τους σαν ΔΣ), κινήθηκαν προς δύο κατευθύνσεις:
α) με δική τους πρωτοβουλία μας πρότειναν διαπαραταξιακές συνομιλίες «…για να τα βρούμε…». Εμείς καταλάβαμε πως η πρότασή τους ήταν προσχηματική, αλλά παρ’ όλα αυτά δεχθήκαμε να συζητήσουμε μαζί τους, μόνο και μόνο για να τους αφαιρέσουμε κάθε πρόσχημα. Και δεν πέσαμε έξω… Στις 7/1/2014 αντί να ξεκινήσουν μαζί μας τις έστω και προσχηματικές συνομιλίες, πήγαν και κατέθεσαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που μας δικαίωνε. Αυτή η κίνησή τους συνιστά πλήρη ομολογία για τον εξής λόγο: έχετε εσείς ακούσει ποτέ το δικαστήριο να σας "δικαιώνει" και εσείς να καταθέτετε έφεση κατά της απόφασης που σας "δικαίωσε" κι από πάνω να ζητάτε συνομιλίες για να τα … βρείτε;
β) ταυτόχρονα επέμεναν φορτικά να αρχίσουν οι συνομιλίες, λες κι εμείς το αρνηθήκαμε. Οι συνομιλίες άρχισαν με επικεφαλής από την παράταξή μας τον Γιάννη Κερασαρίδη. Κατά την πρώτη συνάντηση τους εξηγήσαμε πως δεν έχουμε καμιά διάθεση απεραντολογιών και τους προτείναμε να μας «πουν τι ακριβώς ζητούν από μας». Εκεί αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο ήθελαν «…να τα βρούμε…». Ήθελαν να δεχθούμε συναλλαγή μαζί τους (σε θεσούλες στο ΔΣ) και να παρακαμφθούν οι λόγοι της κάθαρσης και της διαφάνειας για τα οποία κάναμε την αγωγή (τους είχαμε πληροφορήσει πως προετοιμάζαμε ασφαλιστικά μέτρα). Ακριβώς την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων φοβόντουσαν και θέλανε, μ’ αυτό τον τρόπο, να τα αποφύγουν. Όπως σημειώσαμε προηγούμενα «το ψέμα έχει κοντά πόδια». Έτσι με τη δεύτερη συνομιλία φανέρωσαν τις προθέσεις τους.

3. Όταν βεβαιώθηκαν πως καταθέσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα κατάλαβαν πως τα ψέματα τελειώνουν και μας... ενημέρωσαν πως αποφάσισαν(!!!) να κάνουν εκλογές με πιο πιθανή ημερομηνία την 11 Μάη 2014. Εμείς τους προειδοποιήσαμε πως οποιοδήποτε πραξικόπημα από μέρους τους θα αντιμετωπιστεί πλέον εν τη γενέσει του.

Καταληκτικά αποκαλύφθηκε, πως στόχος τους παραμένει να ελέγχουν τις εκλογές στην ΕΜΕ και για αυτό με κάθε τρόπο επιδιώκουν, αν δεν μπορούν να τις αποφύγουν, να τις «εκτελέσουν» οι ίδιοι με την παλιά δοκιμασμένη συνταγή... Λυπούμαστε μα είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως αυτή τη φορά μεθοδεύσεις για προσημειωμένες εκλογές δεν θα βρουν έδαφος γα να αναπτυχθούν. Το νέο, δηλαδή η διαφάνεια και η κάθαρση, είναι ήδη εδώ και θα νικήσει.

Γιάννης Κερασαρίδης
Αγγελική Χ. Χρονοπούλου
Αθήνα 6-2-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.