ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η ξύλινη γλώσσα της κατασκευασμένης πραγματικότητας στο πρόγραμμα της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών ή πόσο απέχουν οι πράξεις από τις διακηρύξεις...


Αγγελική Χ. Χρονοπούλου[1]



1. Εισαγωγικά
2. Η προβληματική σχέση με την πραγματικότητα της «Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών-ΕΜΕ» [ΔΠΜ]
3. Η ΕΜΕ αλλάζει σκοπούς με αντικαταστατική διαδικασία με τις «ευλογίες» της ΔΠΜ
4. Πως οι δημοκρατικές διαδικασίες σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας παράγουν καθεστώτα
5. Συμπερασματικά



1. Εισαγωγικά

Με το κείμενό μας, που ακολουθεί, «ξαναγράφουμε» τη διακήρυξη της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ [στο εξής ΔΠΜ][2] αφού την διαβάσαμε (και την αναλύσαμε) πολύ προσεκτικά και με την ευκαιρία ανασκευάζουμε κάποιες από τις υπερβολές, στα όρια της αναλήθειας, που αναγράφονται σε αυτήν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ψηφοδέλτιό σας δεν συμπεριλάβατε καμιά συναδέλφισσα μαθηματικό. Για το γεγονός αυτό προκρίνονται δύο εξηγήσεις: είτε  καμιά συναδέλφισσα δεν αποδείχτηκε άξια(!) με βάση τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων σας είτε οι συναδέλφισσες μαθηματικοί έχουν υψηλή “αισθητική” και δεν συνάδουν με τις επιλογές της παράταξής σας.
Έτσι, καταλήξατε να απευθύνεστε στις συναδέλφισσες μαθηματικούς μόνο ως ψηφοφόρους σας, και κάποιος θα μπορούσε να προτρέξει και να σας αποδώσει μέχρι και ρατσιστική αντίληψη, αλλά δεν είναι του παρόντος…


2. Η προβληματική σχέση με την πραγματικότητα της «Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών-ΕΜΕ» [ΔΠΜ]

Η σχέση με την ακρίβεια, τη σαφήνεια, τη διαφάνεια και την πραγματικότητα των υποψηφίων της ΔΠΜ όπως αναδεικνύεται από τη διακήρυξή τους είναι το λιγότερο προβληματική.
Για να αντιληφθείτε την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην κατασκευασμένη πραγματικότητα της διακήρυξης της ΔΠΜ και των πραγματικών γεγονότων θα επιχειρήσουμε στη συνέχεια να «ξαναγράψουμε», και από τη θέση της αναγνώστριας, τη διακήρυξη, με αναφορά στα πλήρη αποσπάσματα που ακολουθούν (με πλάγια σε εισαγωγικά).

Στην 1η παράγραφο, λοιπόν, αναγράφονται: «Αγαπητές Συναδέλφισσες, Αγαπητοί Συνάδελφοι, Για τριάντα ολόκληρα χρόνια (1983-2013) η κίνησή μας με τη βοήθεια και την συμπαράσταση συναδέλφων και από άλλους χώρους, καθώς και με τη συνεργασία άλλων κινήσεων,  αγωνίστηκε και πέτυχε, χάρη και στη δική σας εμπιστοσύνη για την οποία σας ευχαριστούμε ολόθερμα, να καταστήσει την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία πολύ σημαντικό παράγοντα στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας». [η έμφαση με bold σε όλα τα αποσπάσματα που ακολουθούν υπάρχει στο αρχικό κείμενο]

Έχουμε, λοιπόν, να παρατηρήσουσε ότι για τα όσα εξωπραγματικά, το λιγότερο, αναγράφονται στην 1η παράγραφο συνυπογράφουμε την απάντηση του συναδέλφου Γιάννη Κερασαρίδη την οποία και προτείνουμε να διαβάσετε[3].


Στην 2η παράγραφο αναγράφονται: «Οι συντονισμένες και ανιδιοτελείς προσπάθειες των  Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΜΕ, των επιτροπών, των Διοικουσών Επιτροπών των Παραρτημάτων, αλλά και όλων των μελών της ΕΜΕ, καθιέρωσαν την εταιρεία μας ως την πλέον δραστήρια Επιστημονική Ένωση με πολύπλευρο, υπεύθυνο και αποτελεσματικό έργο στους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς και κοινωνικούς τομείς».

Η αναφορά σε «συντονισμένες και ανιδιοτελείς προσπάθειες» των Διοικητικών Συμβουλίων για να είναι ακριβής πρέπει να συμπληρωθεί με τη διευκρίνιση ότι στο ΔΣ εδώ και 30 χρόνια εκλέγεται συμπαγές το 15μελές ψηφοδέλτιό σας!!! Έτσι τα ΔΣ της ΕΜΕ, για 30 χρόνια, ήταν μονομερή, μονοκομματικά και «εμπλουτισμένα» και με 2-3 θέσεις στο 15 μελές ΔΣ (υποψηφίων σας πάντα συμπαθούντων και συμφωνούντων με τις θέσεις σας) για αποπροσανατολισμό…

Το μοναδικό ΔΣ, που είχε 2 εκλεγμένα μέλη από την παράταξη «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» είναι του 2011, στα 30 τελευταία χρόνια, και η θητεία του λήγει με τις εκλογές του 2013.

Όσο για το επίτευγμά σας των τελευταίων 30 χρόνων, που δεν μπορεί να σας το αμφισβητήσει κανείς, είναι ότι οι ψηφίσαντες στις εκλογές του 2011  ήταν 963!!!
Και για να έχουμε διαθέσιμη μια μαθηματική κλίμακα του επιτεύγματός σας, καταβαραθρώσατε την ΕΜΕ περιορίζοντας τα 15.000[4] μέλη της σε 963!!! Αυτό είναι σε αριθμούς όλο και όλο το έργο σας... Μπράβο, άξιοι…

Όσο για το πόσα είναι τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη (τακτικά και αντεπιστέλλοντα) για το 2013 εμείς οι υπόλοιποι θα το πληροφορηθούμε μετά τις εκλογές, αφού κρατάτε ως επτασφράγιστο μυστικό τα στοιχεία των μελών αυτών και μόνο για ιδιοτελή(;) χρήση από την παράταξή σας που προνομιακά νέμεται την ΕΜΕ.
Και για όσους απορούν τι αξία έχει μια τέτοια εσωτερική και προνομιακή πληροφόρηση θα δώσουμε δύο νούμερα για να αντιληφθείτε πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. Η ΕΜΕ μας δίνει στοιχεία (μόνο την ταχυδρομική διεύθυνση σε ετικέτες μάλιστα) περίπου 8.000[5] ενεργών και ανενεργών(!!!) μελών της. Έτσι, όποιος έχει την πρόθεση να ενημερώσει για την υποψηφιότητά του τα μέλη της ΕΜΕ θα επιβαρυνθεί δυσανάλογα οικονομικά αφού θα εξαναγκαστεί να στείλει 8.000(!!!) επιστολές ακόμη και σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή!!!
Η παράταξή σας, όμως, εν δυνάμει έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει τις διευθύνσεις των ταμειακά τακτοποιημένων και να πληροφορήσει (αν το θελήσει), για το πρόγραμμα και τους υποψηφίους της, 1.000 το πολύ μέλη της ΕΜΕ.

Η πρακτική αυτή συνιστά άνιση μεταχείριση και επιπλέον αναδεικνύει μια παράμετρο της «επιτυχία» σας να εκλέγεται τους 15 του ψηφοδελτίου σας στο ΔΣ της ΕΜΕ στις εκλογές μέχρι το 2009!
Αν υπήρχε η «πολιτική βούληση» ΤΟΤΕ η λύση που έπρεπε, έγκαιρα, να έχετε επιλέξει είναι να παραιτηθεί ή να απαλλαχθεί των καθηκόντων του (από της 29-1-13 που ανακηρύχθηκαν οι υποψηφιότητες) ο ΓΓ της ΕΜΕ (που είναι ο αρμόδιος για τη χορήγηση των στοιχείων όπως προβλέπεται από τα άρθρα 20, 23§1, 25§1 & §2  του καταστατικού της Ε.Μ.Ε. που αναφέρονται στα δικαιώματα των μελών) και να οριστεί «υπηρεσιακός» ΓΓ της ΕΜΕ με την εντολή να χορηγήσει τις διευθύνσεις των ταμειακά τακτοποιημένων μελών της ΕΜΕ και στην παράταξή σας (επίσημα), αλλά και στους ανεξάρτητους υποψηφίους και στην «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».
Όμως, υπάρχει ακόμη καιρός να τηρήσετε το καταστατικό και στο πλαίσιο της ίσης µεταχείρισης που επιβάλλει το Σύνταγµα, να μας χορηγήσετε άμεσα τον επικαιροποιηµένο κατάλογο σε έντυπη ή/και ηλεκτρονική μορφή: 1) των ταµειακά τακτοποιηµένων τακτικών μελών (τα οποία με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν στην Καταστατική ΓΣ της 20-1-13 ανέρχονται τουλάχιστον στους 430) και 2) των αντεπιστελλόντων µελών της E.M.E. Οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση του ΔΣ της ΕΜΕ θα σηματοδοτήσει ότι, το Μάρτιο του 2013, επελέγη (με τις ευλογίες και των υποψηφίων της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ) ο δρόμος της ποινικοποίησης της διαδικασίας των εκλογών όσο αφορά το ΔΣ της ΕΜΕ.


Στην 3η παράγραφο αναγράφονται: «Είναι αναγκαίο να τονισθεί ότι το κύρος και η σημαντική παρουσία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό οφείλεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά των συναδέλφων, που όλα αυτά τα χρόνια κατέθεσαν και καταθέτουν ανιδιοτελώς την αγάπη τους, τις εργασίες τους, τους οραματισμούς τους, τις ιδέες και προτάσεις τους και την πίστη τους στους στόχους της Εταιρείας».

Στη 3η κιόλας παράγραφο αναφέρεστε στην «εθελοντική προσφορά των συναδέλφων». Να μου επιτρέψετε να συμπληρώσω ότι αυτή η «εθελοντική προσφορά», ίσως από... σύμπτωση,  ανιχνεύεται, από σας, με κριτήρια μη ανακοινώσιμα.
Έτσι, λοιπόν, παραμένει άγνωστο πως δηλώνει κανείς τη διάθεσή του για «εθελοντική προσφορά» όταν όλες οι διαδικασίες σας είναι κλειστές. Στο 29ο συνέδριο, για παράδειγμα, η Επιστημονική Επιτροπή που προτάθηκε από το διορισμένο πρόεδρό του (και συνυποψήφιό σας) είχε 2-3 μικροαλλαγές σε σχέση με την επιτροπή που ανακοινώθηκε στο πρόγραμμα. Το ίδιο και για την ΟΕ δεν δόθηκε καμιά ευκαιρία σε όποιον το επιθυμούσε να αυτοπροταθεί[6]

Σχετικά με τις επιτροπές των περιοδικών (μελετήσαμε διαχρονικά τα στοιχεία από το έντυπο και στην ταυτότητά του στην ιστοσελίδα) και διαπιστώσαμε ότι η ανανέωση είναι μηδενική αφού αναπαράγονται τα ίδια ονόματα ενώ διαχρονικά δεν υπήρξε δημόσια προκήρυξη ενδιαφέροντος που να προσκαλεί τα μέλη της ΕΜΕ να προσφέρουν.
Έτσι, η «εθελοντική προσφορά» στην οποία  αναφέρεστε κύρια οφείλεται σε ατομικές προσκλήσεις, και για να πλαισιώσουν προβεβλημένες -και όχι μόνο- θέσεις, προς στους  συμπαθούντες και συναινούντες στα έργα σας. Κάποιες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις που προσφέρουν εθελοντικά ερήμην σας είναι γνωστές σε όλους μας και απλά επιβεβαιώνουν τον παραπάνω κανόνα.



Στην ενότητα το «έργο μας» στη διακήρυξη της ΔΠΜ αναγράφονται: «Το έργο που επετεύχθη όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ σημαντικό. Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένες από τις δράσεις μας μέσα από τη συμμετοχή μας στη διοίκηση της Ε.Μ.Ε.» [η έμφαση με υπογράμμιση δόθηκε από μας]

Αυτό που... σεμνά αποκαλείται, οι υποψήφιοι της ΔΠΜ,  «συμμετοχή στη διοίκηση της ΕΜΕ» μέχρι και το 2011 ήταν η αποκλειστική νομή της εξουσίας μια και εκλεγόταν στο ΔΣ συμπαγές το ψηφοδέλτιό σας αφού μέχρι τότε, και για 30(!) χρόνια, τα ΔΣ συγκροτούσαν οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ, δηλαδή είτε ήταν μέλη της είτε 2-3 επιρροές της αλλά πάντα υποψήφιοί της έτσι για αποπροσανατολισμό...

Η «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ για 1η φορά το 2011 εξέλεξε 2 μέλη και η διαφορά έγινε αμέσως αισθητή, τη διετία 2011-2013.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: 1ο για πρώτη φορά μέλη της ΕΜΕ παρακολουθούσαν συστηματικά τις συνεδριάσεις του ΔΣ  και  αυτό κατέστη δυνατόν για πρώτη φορά χάρη στα μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» στο ΔΣ που κοινοποιούσαν την ημερήσια διάταξη!!! Μέχρι το 2011 κανένα μέλος της ΕΜΕ δεν έμαθε την ημερήσια διάταξη!!! Δεν έμαθε καν αν και πότε συνεδρίαζαν τα ΔΣ!!!
2ο Χάρη στις προσπάθειες της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και τις προσωπικές παρεμβάσεις των 2 μελών της στο ΔΣ οι αποφάσεις των ΔΣ για πρώτη φορά στα 30 χρόνια αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ.
Η αλήθεια είναι πως στο βαθύ σκοτάδι που κάλυψε για 30 χρόνια την ΕΜΕ ανοίξαμε μόνο μια χαραμάδα στο φως ΑΛΛΑ δώσαμε την απάντηση σε αυτούς που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να «αποδείξουν» πως η αδιαφάνεια και όσα αυτή καλύπτει είναι πιο δυνατή από τη διαφάνεια και όσα αυτή φέρνει στο φως...

Οι υποψήφιοι της ΔΠΜ  μέσα από τη «συμμετοχή στη διοίκηση της ΕΜΕ» τη διετία 2011-2013 αρνήθηκαν όσες φορές (και ήταν πολλές) ήρθε προς συζήτηση η πρότασή μας[7] να μαγνητοφωνούνται (και να απομαγνητοφωνούνται) τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ! Οι λόγοι είναι προφανείς, τόση διαφάνεια αμέσως μετά το απόλυτο σκοτάδι ήταν βλαπτική για τους υποψηφίους της ΔΠΜ.

Ελπίζουμε, ότι στις εκλογές της 10-3-13, οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες μαθηματικοί θα ενισχύσετε τη θέση της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» υπερψηφίζοντας τους υποψηφίους της για τη διετία 2013-2015 ώστε να επιτύχουμε και αυτό το στόχο, δηλαδή την επόμενη διετία να ενισχύσουμε τη διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΜΕ και, ανάμεσα σε άλλα, να αναρτώνται τα πλήρη απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΜΕ.


Στην επόμενη παράγραφο της διακήρυξης της ΔΠΜ αναγράφονται: «1. Στις 20 Γενάρη 2013 πετύχαμε, με βάση το ισχύον καταστατικό, ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες, να ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία ένα πρωτοποριακό καταστατικό, το οποίο συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της απλής αναλογικής και του ενιαίου ψηφοδελτίου. Το νέο Καταστατικό, που θα ισχύσει από τις εκλογές του 2015, προέκυψε  από συζητήσεις και συνεννοήσεις στα πλαίσια της Επιτροπής Καταστατικού στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις κινήσεις που δραστηριοποιούνται στην ΕΜΕ.»

Η ακριβής έκφραση είναι: αφού το καθυστερήσαμε όσο μπορούσαμε παρά τη συνεχή και επίμονη δράση προσωπικά και διαχρονικά του Γιάννη Κερασαρίδη και της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ»[8] στο τέλος το παρουσιάζουμε και για επίτευγμα της παράταξής μας επιχειρώντας να ‘ξαναγράψουμε’ την ιστορία του μαθηματικού κινήματος...

Έ, λοιπόν, όχι δεν θα γράψετε την ιστορία στα μέτρα σας. Όσο για την καταστατική συνέλευση ο δρόμος είναι μπροστά και μετά τις εκλογές θα επανέλθουμε στα όσα διεμείφθησαν στις 20-1-13. Για τώρα σας έχουμε ζητήσει με την από 5-2-13 αίτησή μας (αριθμ. πρωτ.  14620/5-2-13) και ήδη είναι 24-2-13, να μεριμνήσετε ώστε να ενημερωθούν όλα τα μέλη της ΕΜΕ για τα αποτελέσματα της Καταστατικής Γ.Σ., (20-1-13) και να γνωρίσουν το αναθεωρημένο καταστατικό τα μέλη που διαμένουν στην Αττική όσο και τα μέλη που διαμένουν στην επαρχία, όπως και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος. Για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη διάχυση της πληροφορίας σας προτείναμε το αναθεωρημένο καταστατικό να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ άμεσα και πριν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο. Έτσι όποιος έχει να παρατηρήσει ο,τιδήποτε θα έχει την ευκαιρία πριν το καταστατικό να πάει στο Πρωτοδικείο γιατί μετά το ζήτημα μεταπίπτει σε ποινικό μετά ενδεχόμενου δόλου, και καλύτερα να μην προκύψουν τέτοια ζητήματα…

Και ενώ διερχόμαστε την 24η Φεβρουαρίου του 2013 απάντηση δεν πήραμε στην αίτησή μας!!! Διερωτόμαστε, λοιπόν, κανείς από το ΔΣ και τους υποψηφίους της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ δεν «ακούει»(;) παρά μόνο γνωρίζουν καλά το παιχνίδι της διαστρεβλωμένης πληροφόρησης και της κατασκευασμένης πραγματικότητας ώστε να αθροίζουν επιτεύγματα;

Συνεκτιμώντας μάλιστα το ότι επιτύχατε τη ριζική μείωση των μελών της ΕΜΕ σε 963 ψηφίσαντες στις εκλογές του 2011 η ηγετική ομάδα όπως αυτή διαχρονικά  συγκροτείται αλλά και πρόσφατα από την πλειοψηφούσα παράταξη στο ΔΣ της ΕΜΕ τη διετία 2011-13, διαχειρίζεται, παρά τις ποικιλόμορφες αντιδράσεις μας, την ΕΜΕ σαν τσιφλίκι...


Και η διακήρυξη της ΔΠΜ συνεχίζει ως εξής: «2.   Πραγματοποιήσαμε μέχρι σήμερα 29 Πανελλήνια Συνέδρια Μαθηματικής Παιδείας, μεγάλο αριθμό ημερίδων και διημερίδων στην Αθήνα και στην Επαρχία, πενθήμερα μαθηματικής παιδείας, την 45η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα το 2004 (με τεράστια επιτυχία), Βαλκανιάδες και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, που αναβάθμισαν και έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη της Μαθηματικής Παιδείας». [η έμφαση με υπογράμμιση δόθηκε από μας]

Η πρόσφατη κριτική μας για το 29ο συνέδριο της ΕΜΕ, τα λέει όλα. Ειδικά για τις «αλχημείες» του οικονομικού απολογισμού του Παραρτήματος το κείμενό μας δεν αξιώθηκε καμιά απάντηση[9]. Πάλι, λοιπόν, απευθυνθήκαμε σε «ώτα μη ακουόντων» και τώρα οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ δεν «ακούν»(;) παρά μόνο γνωρίζουν καλά  το παιχνίδι της διαστρεβλωμένης πληροφόρησης και της κατασκευασμένης πραγματικότητας ώστε να αθροίζουν επιτεύγματα;



3. Η ΕΜΕ αλλάζει σκοπούς με αντικαταστατική διαδικασία[10] με τις «ευλογίες» της ΔΠΜ

Στη συνέχεια στη διακήρυξη της ΔΠΜ αναγράφονται: «3.   Αναβαθμίσαμε το θεσμό των Μαθηματικών Διαγωνισμών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και καθιερώσαμε δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας για τους συμμετέχοντες, διαθέτοντας και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Ε. Θεσμοθετήθηκε διαγωνισμός για τους μαθητές  των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων».

Οι μαθηματικοί διαγωνισμοί μαζί με τις Ολυμπιάδες – Βαλκανιάδες είναι η αιχμή της δράσης της ΕΜΕ η οποία φθάνει στο σημείο να αλλάζει τους στόχους της (χωρίς τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό) και να αναλώνεται στους διαγωνισμούς παριστάνοντας ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά καλλιεργείται μέσα από τον ανταγωνισμό και ό,τι άλλο υποδηλώνουν οι κάθε είδους διαγωνισμοί...

Ενδεικτικά και για να έχουμε διαθέσιμη μια μαθηματική κλίμακα και αυτού του επιτεύγματός σας παραθέτουμε τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο Δελτίο Τύπου της ΕΜΕ (το οποίο και δεν είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ)[11], ότι στην «30η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» [23-2-13], θα λάβουν μέρος 450 περίπου μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δυο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (Οκτώβριος 2012, συμμετείχαν 13.000 μαθητές περίπου) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (Ιανουάριος 2013, διαγωνίσθηκαν 3.000 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης)». [η έμφαση με bold δόθηκε από μας]
Με δυο λόγια οι 13.000 συμμετέχοντες μαθητές καταλήγουν, μέσα από αλλεπάλληλες ανταγωνιστικές διαδικασίες, σε 450 συμμετοχές… ενώ στη συνέχεια επιτείνεται ο ανταγωνισμός μέχρι να οριστεί η «εθνική ομάδα»... Αυτό το γεγονός από μόνο του συνιστά μεταβολή των σκοπών της ΕΜΕ και χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία που ορίζει το καταστατικό στο άρθρο 31§2δ.


Και μια ακόμη ένδειξη αδιαφάνειας και μάλιστα επιβεβαιωμένη από όσα αναγράφονται στη διακήρυξη της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ. «5.   Ηγηθήκαμε της δημιουργίας της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (MASSEE) και διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία τη 2η Μαθηματική  Ολυμπιάδα (Μάρτιος 2008) για Φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Έχουμε αναλάβει την 7η Μαθηματική  Ολυμπιάδα για Φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιανατολικής Ευρώπης (Μάρτιος 2013)».

Επιτέλους μάθαμε μετά από τόσα χρόνια πως η Μαθηματική Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης (MASSEE) δημιουργήθηκε από την ΕΜΕ!!! Ένα τόσο καλά φυλαγμένο μυστικό επιτέλους «αποκαλύφθηκε»[12]...
Τι έχουν να πουν οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ για το σκοτάδι που σκέπασε τις ενέργειες αυτές; Γιατί ο συνυποψήφιός σας και τέως ΓΓ της MASSEE δεν ενημέρωσε την ΕΜΕ, επί 7 χρόνια (2006-2012)[13], που ήταν γραμματέας ΓΓ της MASSEE, και δι αυτής τη μαθηματική κοινότητα για την ύπαρξη και τη δράση της MASSEE; Πώς προσελκύσατε εθελοντές για το έργο της MASSEE, εν κρυπτώ; Γιατί μοιράσατε τις θέσεις εξουσίας μεταξύ σας; Γιατί στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ δεν φρόντισε να καθιερώσει ως ΓΓ της MASSEE ένα link με πληροφορίες και τρέχουσα ενημέρωση για τη MASSEE; Τόση επιμονή στα όρια της εμμονής στην αδιαφάνεια.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι η επίσημη ιστοσελίδα πληροφόρησης για το SEEMOUS 2013 αναρτήθηκε πρόσφατα στις 29-1-13(!!!) δηλαδή μόλις δύο μήνες πριν το διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί (μεταξύ 21-25/3/2013 στην Αθήνα). Η καθυστερημένη πληροφόρηση είναι καθεστώς για την ΕΜΕ και η ευθύνη, όσο αφορά την πληροφόρηση για το SEEMOUS 2013, ανήκει στον νυν ΓΓ της MASSEE για το 2013-2014[14] (υποψήφιος και αυτός της ΔΠΜ). Τόση επιμονή στα όρια της εμμονής στην αδιαφάνεια...


Εκτιμάμε πως τα παραπάνω είναι άλλη μια ένδειξη ότι η «εθελοντική προσφορά» στην οποία προαναφερθήκατε στη διακήρυξη της ΔΠΜ αφορά κύρια στα μέλη της παράταξής σας και τους «συνοδοιπόρους» της και, κατά τα φαινόμενα, είναι αποτέλεσμα εσωτερικής και προνομιακής πληροφόρησης.



4. Πως οι δημοκρατικές διαδικασίες σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας παράγουν καθεστώτα

Στην επόμενη παράγραφο της διακήρυξης της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ αναγράφονται: «6.   Συνεχίσαμε την έκδοση των περιοδικών «Ευκλείδης Α΄», «Ευκλείδης Β΄», «Μαθηματική Επιθεώρηση» και «Bulletin» και διευρύναμε τις εκδοτικές δραστηριότητες της Εταιρείας με τα περιοδικά «Μικρός Ευκλείδης» (για το Δημοτικό) «Ευκλείδης Γ΄», «Αστρολάβος», «International  Journal of Mathematics in Education», τέσσερα βιβλία με θέματα Πανελλήνιων Διαγωνισμών, Βαλκανιάδων και Διεθνών Ολυμπιάδων καθώς και με τη μετάφραση  διεθνούς φήμης μαθηματικών βιβλίων».

Σχετικά με τις εκδόσεις της ΕΜΕ θα ακολουθήσει (μετά τις εκλογές της 10-3-13) κείμενό μας αξιολόγησης τους, εφ΄ όλης της ύλης,... Εδώ θα περιοριστούμε να αναφέρουμε ότι στις επιτροπές των περιοδικών δεν δραστηριοποιούνται όλοι όσοι τα ονόματά τους αναγράφονται σε αυτές. Η εκτίμησή μας στηρίζεται στο ότι, για παράδειγμα, δεν ανανεώνονται και δεν επικαιροποιούνται τα στοιχεία των συμμετεχόντων στις επιτροπές των περιοδικών.
Επίσης η εκτίμησή μας ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων δεν συμμετέχει στηρίζεται στο φτωχό αποτέλεσμα των περιοδικών. Είναι προφανές πως αν συμμετείχαν ενεργά όσοι/ες ανακοινώνονται τότε η ποιότητα των περιοδικών της ΕΜΕ θα είχε ανέβει κατακόρυφα. Στην εύλογη απορία σας τότε γιατί συνεχίζουν να αναγράφονται όλα τα ονόματα και δεν προχωρούν σε προσαρμογές που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οπότε και το αποτέλεσμα να αξιολογηθεί ανάλογα;... Η απάντηση είναι μια: επειδή έτσι διατηρείται η ψευδαίσθηση της συμμετοχής σε ένα σωματείο επιστημονικό(;) που έχει καταβαραθρωθεί στα 963 μέλη – ψηφίσαντες το 2011, μετά την επιτυχημένη τακτική που διαχρονικά ακολουθεί η ΔΠΜ, η οποία και στο ΔΣ μέχρι και τις εκλογές του 2009 εκλέγει 15 στους 15 (όπου 2-3 είναι επιρροές της) και με φωτεινή εξαίρεση τις εκλογές του 2011 όπου χάρη στην ψήφο των συναδέλφων/συναδελφισσών μαθηματικών εκλέχτηκαν 2 μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ».

Οι 282, λοιπόν, συμμετέχοντες στις επιτροπές των περιοδικών εκ προοιμίου θεωρούμε πως συμμετέχουν στη ζωή της ΕΜΕ, στις δραστηριότητες της ΕΜΕ, πληρώνουν τη συνδρομή τους και κυρίως ψηφίζουν στις εκλογές για ΔΣ της ΕΜΕ.
Με αυτή την υπόθεση διασταυρώσαμε τους ψηφίσαντες (και θα αναφερθούμε και με συγκριτικούς πίνακες αναλυτικά στα στοιχεία που προέκυψαν, σε κείμενο μας μετά τις εκλογές της 10-3-13) με όσους ανακοινώνονται στις επιτροπές των περιοδικών.
Συνοπτικά αναφέρουμε πως τα στοιχεία έδειξαν ότι από τους 282 οι 177 δεν ψήφισαν στις εκλογές του 2011!!! Τα αριθμός αυτός είναι εξωφρενικός εφόσον δεν νοείται να ανακοινώνονται και να προβάλλονται στις επιτροπές των περιοδικών ενώ δεν ασκούν το δικαίωμα της ψήφου(!!!) που είναι κυρίαρχο δημοκρατικό δικαίωμα.

Έτσι καταλήγουμε σε τρεις ερμηνευτικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να «κρατήσετε», μέχρι η ΕΜΕ, να απαντήσει με στοιχεία στα ερωτήματα που ανακύπτουν,  όποια (ή/και όποιες) θεωρείτε ως την πιο αξιόπιστη/ες για σας.
1ο Από τους 177 κάποιοι δεν είναι μαθηματικοί επομένως δεν είναι μέλη της ΕΜΕ επομένως και δεν έχουν υποχρέωση να ψηφίσουν. Αν δεχθούμε αυτή την εκτίμηση ως ακριβή και για την ώρα αφήσουμε στην άκρη το αν συμμετέχουν ή είναι πλασματική η αναγραφή του ονόματός τους(;) ΤΟΤΕ ερωτάται ευθέως το ΔΣ γνωρίζει ποιοι και πόσοι από τους 177 δεν είναι μαθηματικοί και άρα δεν είναι μέλη της ΕΜΕ(;) και συνάμα έχει μια απάντηση για το τι ακριβώς προσφέρουν στην ΕΜΕ, εκτός από το να ωφελούνται οι ίδιοι, με την ανακοίνωση του ονόματός τους στις επιτροπές των περιοδικών;

2ο Από τους 177 κάποιοι είναι μαθηματικοί επομένως είναι μέλη της ΕΜΕ αλλά δεν είναι ταμειακά τακτοποιημένα μέλη και επομένως και δεν μπορούν να ψηφίσουν. Αν δεχθούμε αυτή την εκτίμηση ως ακριβή και για την ώρα αφήσουμε στην άκρη το αν συμμετέχουν ή είναι πλασματική η αναγραφή του ονόματός τους(;) ΤΟΤΕ ερωτάται ευθέως το ΔΣ γνωρίζει ποιοι και πόσοι από τους 177 είναι μαθηματικοί αλλά δεν είναι ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της ΕΜΕ(;) και συνάμα έχει μια απάντηση για το τι ακριβώς προσφέρουν στην ΕΜΕ, όταν μάλιστα δε φροντίζουν να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους, εκτός από το να ωφελούνται οι ίδιοι, με την ανακοίνωση του ονόματός τους στις επιτροπές των περιοδικών; Και

3ο Από τους 177 κάποιοι είναι μαθηματικοί επομένως είναι μέλη της ΕΜΕ αλλά και είναι ταμειακά τακτοποιημένα μέλη και επομένως ψήφισαν ΑΛΛΑ δεν αναγράφονται στους ψηφίσαντες!!!
Για αυτή την περίπτωση, που για μας είναι η πιθανότερη, μια και έχουμε ήδη παράδειγμα, ενός ακόμη ταμειακά τακτοποιημένου τακτικού μέλους της ΕΜΕ, που ψήφισε με επιστολική ψήφο, και το όνομά του δεν αναγράφεται στους ψηφίσαντες!
Έχει κάποια λύση η ΕΜΕ για να διασταυρώσουμε τα στοιχεία που ανακύπτουν για τους 177; Βέβαια η ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές του 2011 να καταστραφούν τα ψηφοδέλτια της επιστολικής ψήφου δεν επιτρέπει κανέναν επανέλεγχο και για την ακρίβεια λειτουργεί σαν μέθοδος για να εξαφανίζονται ίχνη...

Προτείνουμε αυτή τη φορά, στις εκλογές της 10-3-2013, έτσι για αλλαγή, να μην επιχειρηθεί να καταστραφούν ομόφωνα οι φάκελοι της επιστολικής ψήφου ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί ο επιβαλλόμενος έλεγχος από όποιον το κρίνει απαραίτητο[15]...
Ελπίζουμε οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ να μην έχουν αντίρρηση και να υποστηρίξουν αυτό το αίτημα στη ΓΣ της 3-3-2013 γιατί αλλιώς οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής θα σηματοδοτήσει ότι αυτή, το Μάρτιο του 2013, επέλεξε (με τις ευλογίες και των υποψηφίων της ΔΠΜ) το δρόμο της ποινικοποίησης της διαδικασίας των εκλογών για το ΔΣ της ΕΜΕ.


Στη συνέχεια στη διακήρυξη της ΔΠΜ αναγράφονται: «7.   Δημιουργήσαμε τους, κατά κοινή ομολογία, ιδιαίτερα πετυχημένους θεσμούς του Θερινού Μαθηματικού Σχολείου για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της Μαθηματικής Κατασκήνωσης για τους μαθητές του Δημοτικού».

Επισημαίνουμε ότι οι θεσμοί που «καθιερώθηκαν» παρέμειναν κλειστοί με πρωτοβουλία σας και η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο σε... μυημένους. Έτσι η θέση των διευθυντών ανατίθεται αριστίνδην στο πλαίσιο της αναπαραγωγής του σχήματος που διοικεί ενώ η ΕΜΕ και τα μέλη της αλλά ούτε καν το ΔΣ δεν ενημερώνονται, για παράδειγμα, για τις χορηγίες. Μάλιστα, παραδειγματικά, σύμφωνα με δημοσιοποιημένα στοιχεία που παραθέτουμε σε κείμενό μας[16] κατά τα φαινόμενα δύο υποψήφιοι της ΔΠΜ χειρίζονται εν λευκώ και χωρίς έλεγχο του ΔΣ τα σχετικά κονδύλια. Σωστά;

Βέβαια το κείμενό μας[17] δεν αξιώθηκε καμιά απάντηση. Πάλι απευθυνθήκαμε σε «ώτα μη ακουόντων» και τώρα οι υποψήφιοι της ΔΠΜ δεν «ακούν»(;) παρά μόνο γνωρίζουν καλά το παιχνίδι της διαστρεβλωμένης πληροφόρησης και της κατασκευασμένης πραγματικότητας ώστε να αθροίζουν επιτεύγματα;

Επιπλέον οι θέσεις εξουσίας ανατίθενται με κριτήρια που δεν ανακοινώνονται και χωρίς να κατατεθούν υποψηφιότητες μετά από ανοιχτή προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Με την ευκαιρία πληροφορούμε τους υποψήφιοι της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ ότι εκκρεμούν, από τον Οκτώβρη 2012[18], να οριστούν από το ΔΣ υποδιευθυντές στα καλοκαιρινά σχολεία. Υποβλήθηκαν με αυτοπρόταση ελλείψει ανοιχτής προκήρυξης δυο υποψηφιότητες από μέλη της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και έκτοτε εκκρεμεί η απόφαση του ΔΣ...


5. Συμπερασματικά

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ απευθύνονται στους/στις ψηφοφόρους τους με ένα κλασικό δείγμα ξύλινης γλώσσας και με βερμπαλιστικό λόγο στο πλαίσιο μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας και τους καλούν να τους ψηφίσουν.

Ελπίζουμε με το κείμενό μας να δώσαμε την αφορμή στους/στις συναδέλφους/συναδέλφισσες μαθηματικούς να ρίξουν στις 10-3-2013 μια συνειδητοποιημένη ψήφο στους υποψηφίους της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» αποδεικνύοντας ότι η συλλογική δράση, η δύναμη όλων μαζί είναι πιο δυνατή από την εξουσία των λίγων και να βάλουν τέρμα στις πλαστές πραγματικότητες που όλοι πληρώνουμε ακριβά στην καθημερινότητά μας.



[1] Η Αγγελική Χ. Χρονοπούλου είναι Μαθηματικός, εκδότρια και υπεύθυνη ύλης του επιστημονικού περιοδικού «Σύγχρονη Εκπαίδευση», του οποίου είναι και συνιδρύτρια· είναι Δρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και έχει μάστερ στην Πολιτική Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του ΕΚΠΑ.
Εργάστηκε για 18 χρόνια ως Μαθηματικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κύρια στις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας.
Πρόσφατα δίδαξε στα Πανεπιστήμια Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ιστορία της Εκπαίδευσης, στην Κριτική Ανάλυση Λόγου και στα ΜΜΕ κ.ά.
Είναι μέλος της ΕΜΕ, του σωματείου «Φίλοι της ΕΜΙΑΝ» (Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας) και του σωματείου «Φίλοι των ΑΣΚΙ» (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας). Επίσης είναι μέλος της ακαδημαϊκής ένωσης «Children's Identity and Citizenship European Association» (CiCea) και της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) αλλά και της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος (ΠΕΕ) Συμμετέχει στην «Επιτροπή πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας».
Είναι υποψήφια της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και στις εκλογές της 10-3-13.
[2] Βλ. «Το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών – ΕΜΕ».
[3] Ο Γιάννης Κερασαρίδης είναι για 1η φορά μέλος του ΔΣ της ΕΜΕ (2011-2013) και υποψήφιος της «Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ» και στις εκλογές της 10-3-13. Βλ. το κείμενό του με τίτλο: «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» ή το "πρόγραμμα" των αφερέγγυων: Σχόλιο για τις εκλογές στην ΕΜΕ  http://www.alfavita.gr/arthra/σχόλιο-για-τις-εκλογές-στην-εμε-του-γιάννη-κερασαρίδη ημερ. ανάρτησης 21-2-13.
[4] Βλ. την αναλυτική αναφορά (στο κείμενό μας: Διαγραφή των χρεών των μελών της ΕΜΕ... Τώρα. Για να μπει τέρμα στην συρρίκνωση της ΕΜΕ, λόγω ενός χρέους που αυξάνεται από... μόνο του... http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2012/01/blog-post_22.html ημερ. ανάρτησης 22-1-12) όπου σημειώναμε ότι: «στην επιστολή προς τους χορηγούς του 28ου συνεδρίου η αναφορά σε 15.000 μέλη [στο «Ενδεικτικές χορηγίες για το 28ο συνέδριο της ΕΜΕ» http://www.hms.gr/node/486], χωρίς διάκριση μεταξύ ενεργών μελών και ανενεργών μελών επιστημονικού σωματείου, δεν τιμά ούτε την ΕΜΕ, δρα αποπροσανατολιστικά ως προς τη χορηγία και το κυριότερο δεν τηρεί την δεοντολογία».
[5] Στην πραγματικότητα, λοιπόν, εδώ και 30 χρόνια τα ΔΣ (που συγκροτεί η Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών-ΕΜΕ) της ΕΜΕ έχουν κατορθώσει να περιορίσουν τα 15.000 μέλη, σε περίπου 8.000 αποδέκτες των περιοδικών που εκδίδει η ΕΜΕ  (Βλ. Αποφάσεις Συνεδρίασης Δ.Σ. της ΕΜΕ 21-10-11 http://www.hms.gr/node/495 όπου αναφέρεται πως αποφασίστηκε το 1ο τεύχος του Ευκλείδη Α΄ και Ευκλείδη Β΄ να σταλεί σε 7.919 μέλη –ενεργά και ανενεργά μέλη της ΕΜΕ) και τελικά περιορίστηκαν, στα 963(!!!) ενεργά μέλη που ψήφισαν στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΜΕ, το Μάρτη του 2011...
[6] Βλ. το κείμενό μας: ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ 29ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΜΕ: Το ζήτημα της συμμετοχής των μελών της ΕΜΕ στις επιτροπές του συνεδρίου. Προσυνεδριακός απολογισμός http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2012/10/29.html ημερ. ανάρτησης 7-10-12 όπου μπορείτε να δείτε και το κατάλογο των κειμένων κριτικής μας για το 29ο συνέδριο της ΕΜΕ.
[7] Η πρόταση υποβλήθηκε έχοντας εξασφαλίσει και τη σχετική χορηγία.
[8] Προτείνουμε να διαβάσετε την κατατοπιστική για το ζήτημα αυτό, απάντηση του συναδέλφου Γιάννη Κερασαρίδη http://www.alfavita.gr/arthra/σχόλιο-για-τις-εκλογές-στην-εμε-του-γιάννη-κερασαρίδη ημερ. ανάρτησης 21-2-13
[9] Βλ. το κείμενό μας: Κριτική θεώρηση του οικονομικού απολογισμού του Παραρτήματος ΕΜΕ Μεσσηνίας για το 29ο συνέδριο της ΕΜΕ: Αναφορές σε ό,τι υπερεκτιμήθηκε ή αποσιωπήθηκε ή παραλήφθηκε από τον οικονομικό απολογισμό... http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/01/29_8.html ημερ. ανάρτησης 8-1-13
[10] Παραβιάζεται το άρθρο 31§2δ του καταστατικού που ορίζει τη διαδικασία για τη μεταβολή των σκοπών της ΕΜΕ.
[12]  Βλ. αναφορά στην ίδρυση της MASSEE Μάρτη του 2003! Οι υποψήφιοι της ΔΠΜ το ανακοινώνουν 10 χρόνια μετά και μάλιστα επιδοτώντας τη συμμετοχή τους (επισημαίνουμε πως στην «ιδρυτική συμμετοχή της ΕΜΕ» φυσικά δεν υπάρχει καμιά(!!!) αναφορά) στο επίσημο blog της MASSEE http://seemous2012.swu.bg/seemous/index.php/organizers/about-massee
Η MASSEE (2003) είναι δημιούργημα που προγράμματος "Academic Reconstruction of South Eastern Europe” για την ακρίβεια προέρχεται από το project "Center of Excellence for Applications of Mathematics" και είναι μετεξέλιξη της "Union of Balkan Mathematicians" που δραστηριοποιείται από το 1930. Στις συμμετέχουσες χώρες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα(!!!): «Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia[!!!] [FYROM], Moldova, Montenegro, Romania, Serbia» http://www.uni-due.de/mathematik/daad/index.html/coordinators_and_partners.html
[13] Η πληροφορία αντλήθηκε από το αναρτημένο βιογραφικό http://di.ionio.gr/images/stories/cv/vlamos_cv_gr_2011.pdf (ημερ. ανάκτησης 15-12-12)
[14] Βλ. απόφαση ΔΣ 10-4-12 http://www.hms.gr/node/578
[15] Βλ. όσο αφορά στις εκλογές του 2011 την αναλυτική αναφορά στο ζήτημα αυτό (στο κείμενό μας: Διαγραφή των χρεών των μελών της ΕΜΕ... Τώρα. Για να μπει τέρμα στην συρρίκνωση της ΕΜΕ, λόγω ενός χρέους που αυξάνεται από... μόνο του... http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2012/01/blog-post_22.html ημερ. ανάρτησης 22-1-12) όπου σημειώνουμε ότι «στο πρακτικό 20-3-2011 (σελ. 96) αναγράφεται πως «καταστράφηκαν ομόφωνα 183 ψηφοδέλτια» από την επιστολική ψήφο! Δηλαδή με αναγωγή στο σύνολο των 963 ψηφισάντων καταστράφηκε το 19%!! Καταστράφηκε, λοιπόν, το 1/5 της ενδυνάμει ψήφου συναδέλφων που ψήφισαν με επιστολική ψήφο. (...) Εδώ θα επισημάνουμε ότι η σπουδή της καταστροφής των φακέλων ουσιαστικά απαγορεύει τις ενστάσεις επί του αποτελέσματος των εκλογών για το ΔΣ της ΕΜΕ... Επιπλέον οι 183 των οποίων καταστράφηκαν οι φάκελοι και δεν μέτρησε η ψήφος τους δεν έχουν καν τη δυνατότητα να το πληροφορηθούν...».
[16] Βλ. Ενδεικτικά την αναφορά μας «στην «υπ’ αρ. 432/2011 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά την έγκριση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση Μαθηματικών Κατασκηνώσεων με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στο Σοφικό Κορινθίας». (Βλ. στην απόφαση (σελ. 7, νο. 38) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με αριθμ. Πρωτ. 5150/22-8-11 (ΑΔΑ: 4Α8ΥΟΡ1Φ-ΩΓΩ).)
Επισημαίνουμε μάλιστα ότι «από όσα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/node/471) για την «3η Μαθηματική Κατασκήνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας [24 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2011] Επιμέλεια:  (…)» δεν υπάρχει καμιά πληροφορία σχετική με συνδιοργάνωση ούτε και για το ποσόν της δαπάνης σύμφωνα με την απόφαση 432/2011 της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου». Βλ. Αναλυτικά στο κείμενό μας: Κριτική θεώρηση του οικονομικού απολογισμού του Παραρτήματος ΕΜΕ Μεσσηνίας για το 29ο συνέδριο της ΕΜΕ: Αναφορές σε ό,τι υπερεκτιμήθηκε ή αποσιωπήθηκε ή παραλήφθηκε από τον οικονομικό απολογισμό... http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/01/29_8.html ημερ. ανάρτησης 8-1-13.
[17] Βλ. αναλυτικά τα ζητήματα που θέσαμε στο κείμενό μας: Κριτική θεώρηση του οικονομικού απολογισμού του Παραρτήματος ΕΜΕ Μεσσηνίας για το 29ο συνέδριο της ΕΜΕ: Αναφορές σε ό,τι υπερεκτιμήθηκε ή αποσιωπήθηκε ή παραλήφθηκε από τον οικονομικό απολογισμό... http://mathematicatetradia.blogspot.gr/2013/01/29_8.html ημερ. ανάρτησης 8-1-13.
[18] Βλ. αποφάσεις συνεδρίασης ΔΣ 19-10-12 http://www.hms.gr/node/627

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.