ένα blog από μαθηματικούς, για τα Μαθηματικά και τους / τις μαθηματικούς χωρίς... ασκήσεις...

Στόχος μας είναι να ανακοινώνουμε όλες τις εκδηλώσεις των μαθηματικών οπότε και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις ανακοινώσεις σας (εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, βιβλία, περιοδικά, άλλα έντυπα ή άρθρα που δημοσιεύεται ‐με αναφορά τίτλου και ιστοσελίδας που τα φιλοξενεί)

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

29ο συνέδριο της ΕΜΕ (τρίτη συμβολή): Μήπως είναι καιρός όλοι μαζί να αναστρέψουμε την κατάσταση;...

Αγγελική Χ. Χρονοπούλου*


Περιεχόμενα
29ο συνέδριο της ΕΜΕ (τρίτη συμβολή[1]):
― προλεγόμενα
― έναρξη των διαδικασιών με μια πλασματική ομοφωνία
― ακολουθεί η «νομιμοποίηση» των προεπιλεγμένων μελών της Επιστημονικής Επιτροπής από το διορισμένο πρόεδρό της
― μια πρόταση για την αλλαγή των συνεδρίων της ΕΜΕ με αναβάθμιση και του ρόλου των Παραρτημάτων
― επιλεγόμενα



29ο συνέδριο της ΕΜΕ: προλεγόμενα

Στις 15-11-11 γράψαμε στα «Μαθηματικά Τετράδια» πως ήδη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το 29ο συνέδριο[2] με το που έκλεισε τις εργασίες του το 28ο συνέδριο της ΕΜΕ την Κυριακή (13-11-11), υποσημειώνοντας ότι το ρυθμό με τον οποίο θα κινηθούν οι διαδικασίες του θα τον διαπιστώσουμε εν καιρώ. Δεσμευτήκαμε μάλιστα να έχουμε το νου μας και να σας κρατήσουμε ενήμερους για τις εξελίξεις που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας. Ταυτόχρονα διατυπώσαμε την πρόβλεψη ότι ως συνήθως, γύρω στο Μάη θα ανακοινώσουν μια και έξω τίτλο και θεματικές συνεδρίου, αλλά και ΟΕ/ Επιστημονική Επιτροπή χωρίς να είναι ορατή η διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Η πρόβλεψη μας επιβεβαιώθηκε πλήρως με μια μικρή χρονική μετάθεση. Όσο αφορά, όμως, τη διαδικασία αυτή διατηρήθηκε εξίσου αδιαφανής...
  

29ο συνέδριο της ΕΜΕ: έναρξη των διαδικασιών με μια πλασματική ομοφωνία

Έσπευσε, λοιπόν, το ΔΣ στη συνεδρίασή του της 13-2-12 να αποφασίσει ομόφωνα(!!!), όπως ανακοινώθηκε[3], «το Θέμα του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας, το οποίο είναι:  «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Θεωρία – Πράξη – Προεκτάσεις»» αλλά και να διορίσει τους δύο πρόεδρους της Επιστημονικής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής του 29ου Συνεδρίου.
Αρχικά επισημαίνουμε τη σπουδή με την οποία έσπευσε να αποφασίσει το ΔΣ σε συνάρτηση με το γεγονός πως η εν λόγω εξ αναβολής (λόγω γενικής απεργίας -10/3/2012) συνεδρίαση του ΔΣ[4] πραγματοποιήθηκε την επόμενη Δευτέρα -13/2/2012 (αντί Παρασκευής) απροειδοποίητα και με «ατομικές» προσκλήσεις[5]
Όσο για το «ομόφωνα», μετά τη δημοσίευση της κριτικής μας (26-3-12) αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για «πλειοψηφική απόφαση» και όχι ομόφωνη… όταν η δημοσιοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση μέλους της μειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ που δήλωσε (στο ΔΣ της 30-3-12) πως «η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη», η απάντηση του προέδρου της ΕΜΕ ήταν «έ, καλά» και έτερον ουδέν… Και φυσικά στην αναρτημένη απόφαση του ΔΣ της 30-3-12 δεν αναφέρεται κάτι που να αναιρεί το «ομόφωνα»…

Επιπλέον στις 26-3-12[6] αναφερθήκαμε και στο γεγονός πως στους δύο διορισμένους προέδρους δεν τέθηκε καμιά δέσμευση από το ΔΣ (της 13-2-12) ούτε για το πως θα συγκροτηθούν η Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) και η Επιστημονική Επιτροπή ούτε και για άλλα ζητήματα στα οποία έχουμε αναφερθεί σε σχετικά πρόσφατο (15-11-11) κείμενό μας κριτικής για το 28ο συνέδριο[7]...

Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως και στην εκτίμηση μας αυτή, με βάση όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση της 30-3-12, στην οποία και ήμουνα παρούσα. Οι αναφορές μου, λοιπόν, στηρίζονται στο έντυπο (χειρόγραφο) υλικό που μοιράστηκε στα μέλη του ΔΣ και σε στενογραφημένες σημειώσεις που, ως συνήθως, κράτησα.
  

29ο συνέδριο της ΕΜΕ: ακολουθεί η «νομιμοποίηση» των προεπιλεγμένων μελών της Επιστημονικής Επιτροπής από το διορισμένο πρόεδρό της

Η ενημέρωση, λοιπόν, που παρέχεται στα μέλη της ΕΜΕ με την ανάρτηση των αποφάσεων του ΔΣ της 30-3-12 (http://www.hms.gr/node/566) απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα.
Μάλιστα, θα παραθέσουμε τα σχετικά στοιχεία και μόνον αυτά, και τα όποια συμπεράσματα ελπίζουμε να είναι και για σας αυταπόδεικτα.

Στην αναρτημένη απόφαση αναγράφεται:  «3. Ορίστηκε η Εκτελεστική Γραμματεία και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας: (…)».
Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα;
Τόσο η Εκτελεστική Γραμματεία και όσο και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας δεν ορίστηκαν από το ΔΣ της ΕΜΕ.
Επισημαίνουμε ότι η ενότητα 3. εισάγεται με το ρήμα «ορίστηκε» χωρίς να προσδιορίζεται από ποιον ορίστηκε και με ποια διαδικασία ορίστηκε...
Από το ΔΣ, λοιπόν, δεν ορίστηκε... Τελικά από ποιον ορίστηκε;
Ορίστηκε λοιπόν, τόσο η «Εκτελεστική Γραμματεία» όσο και «τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας», με βάση αδιαφανή και μη ανακοινωμένα κριτήρια, από το διορισμένο πρόεδρο (από την εν κρυπτώ συνεδρίαση της 13-2-12) της Επιστημονικής Επιτροπής, και «νομιμοποιήθηκε» με μια αντιδημοκρατική, κατά τα συνήθη, διαδικασία στη συνεδρίαση του ΔΣ της 30-3-12.
Για αυτό προείπαμε πως απέχει έτη φωτός η πραγματικότητα από την κατασκευασμένη πραγματικότητα του ΔΣ.
 Ο διορισμένος πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ενεχείρισε, έναν κατάλογο προεπιλεγμένων ονομάτων, στα 11 παρόντα μέλη του ΔΣ, το οποίο και, με μειωμένη συμμετοχή, νομιμοποίησε τον κατάλογο ασυζητητί και χωρίς να ζητήσει να ενημερωθεί για τα κριτήρια με βάση τα οποία ο διορισμένος πρόεδρος διόρισε τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

Μάλιστα ο διορισμένος πρόεδρος διακήρυξε προς όλες τις κατευθύνσεις πως είναι ανοιχτός σε προτάσεις και μάλιστα μπορούν τα μέλη του ΔΣ να προτείνουν συμμετοχές και να αυτοπροταθούν...
Τελικά από τη σύγκριση του χειρόγραφου καταλόγου που μοιράστηκε στα μέλη του ΔΣ στις 30-3-12 και του καταλόγου που ανακοινώθηκε σαν απόφαση του ΔΣ (της 30-3-12) καθίσταται προφανές πως κανένα(!!!) μέλος του ΔΣ δεν πρότεινε κανέναν!!! Αφού ο σχετικός κατάλογος ανακοινώθηκε όπως ακριβώς τέθηκε υπόψη του ΔΣ και χωρίς να προστεθεί κάτι, μόνο που κατά την πληκτρολόγηση παραλήφθηκε ένα όνομα. Από την πλευρά μας μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως μέλος της μειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ πρότεινε ένα μέλος ΔΕΠ ΑΕΙ για την Επιστημονική Επιτροπή (και μάλιστα χωρίς να είναι μέλος της παράταξης) αλλά το όνομά του δεν συμπεριλήφθηκε!!! Τόσο δοτός ήταν ο κατάλογος όσων ορίστηκαν από το  διορισμένο πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής(!!!) και «νομιμοποίησε» η απόφαση της 30-3-12 του ΔΣ.
Μάλιστα επειδή ο κατάλογος δημοσιοποιήθηκε σαν απόφαση του ΔΣ (της 30-3-12) και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται σας καλούμε να τον μελετήσετε και να διαπιστώσετε μήπως, και προφανώς από σύμπτωση, στην πλειονότητά του περιλαμβάνει, ονόματα «επιρροής» μιας μόνο τάσης της πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ και μάλιστα της τάσης που δεν έχει και την καλύτερη σχέση με τη διαφάνεια;
Όσοι μπορείτε να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο συγκρίνοντας την ανακοινωμένη Εκτελεστική Γραμματεία,  την Επιστημονική Επιτροπή του 29ου συνεδρίου (τους προσκεκλημένους κ.ά.π.) με αυτήν  του 28ου συνεδρίου εύκολα θα διαπιστώσετε πως είκοσι οκτώ (28) από τα πενήντα δύο (52)[8] μέλη της και μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ συμμετείχαν και στην Επιστημονική Επιτροπή του 28ου συνεδρίου (βλ. σελ. 7-8 του έντυπου προγράμματος) Επιπλέον τρία (03) ακόμη μέλη από τα 52 συμμετείχαν και στην Επιστημονική Επιτροπή του 28ου συνεδρίου αλλά και με δύο θέσεις στο 29ο. Ενώ δύο (02) ακόμη μέλη από τα 52 συμμετέχουν μόνο στο 29ο συνέδριο αλλά με δύο θέσεις.
Σε σύνολο, λοιπόν, 33 μελών της Επιστημονικής Επιτροπής (προσκεκλημένοι κ.ά)  από τα 52 που ανακοινώθηκαν παραμένουν οι ίδιοι άνθρωποι με στόχο να υλοποιήσουν δύο εν δυνάμει τουλάχιστον εκ διαμέτρου αντίθετα συνέδρια!!!
Έτσι, λοιπόν, και να «χωρέσουν» οι 33 επέλεξαν έναν ασαφή και ελάχιστα προσδιοριστικό τίτλο συνεδρίου, έναν τίτλο που με βάση την αδυναμία, για προφανείς λόγους, ορισμού θεματικών του αξόνων, καταλήγει ένα συμπίλημα περί παντός του επιστητού. Οπότε η κρίσιμη αυτή ομάδα «των 33» θα υλοποιήσει ένα συνέδριο που θα χωρά τους πάντες και εξίσου εύκολα θα απορρίπτονται όσοι δεν τηρούν τις... προδιαγραφές.
Το ότι το συνέδριο τόσο σε επίπεδο τίτλου όσο και στο επίπεδο των συμμετοχών στην Επιστημονική Επιτροπή εξαφανίζει, παραβλέπει και υποβαθμίζει τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα ζητήματα που απασχολούν την Εκπαίδευση δεν χρειάζεται να το τονίσουμε αφού είναι τόσο φανερή η επιδίωξη το συνέδριο να αποτελεί εφαλτήριο εξέλιξης μελών ΔΕΠ σε βαθμό που είναι απορίας άξιο πως ανάμεσα σε τόσους μαθηματικούς αφοσιωμένους στην επιστήμη έχουν εξαφανιστεί και όσοι βλέπουν ότι η ΕΜΕ το σωματείο – σφραγίδα και στο επίπεδο των συνεδρίων ακολουθεί την ίδια τακτική δηλαδή αυτή που αντί να παράγει ακαδημαϊκό ήθος και έθος παράγει ακριβώς το αντίθετό του.
Όσο για τη συνέχεια προοιωνίζεται να ακολουθηθεί ακριβώς η ίδια πρακτική καταλήγοντας στο προφανές  πως τα ονόματα όσων θα πλαισιώσουν στη συνέχεια τις επιτροπές θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, συμψηφισμών και άλλων παρόμοιων καταστάσεων... Άλλωστε έχουμε «δείγμα γραφής» από αυτό το ΔΣ όταν όπως έγκαιρα αναδείξαμε «στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΜΕ, στις 21-10-2011, ουσιαστικά στη λήξη των εργασιών της ΚΟΕ του 28ου συνεδρίου (που συνεδρίασε την ίδια μέρα), ζητήθηκε με απόφαση του ΔΣ να προστεθούν... αναδρομικά στις ΚΟΕ/ΕΕ δέκα (10) νέα ονόματα!!! Διερωτόμαστε αν αυτοί οι 10 εργάστηκαν στις ΚΟΕ/ΕΕ τότε γιατί επέλεξαν να τους νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων;»!!!


29ο συνέδριο της ΕΜΕ: μια πρόταση για την αλλαγή των συνεδρίων της ΕΜΕ με αναβάθμιση και του ρόλου των Παραρτημάτων

Απάντηση φυσικά και δεν λάβαμε, όμως, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή
1. να καλέσουμε τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ που ανακοινώθηκαν τα ονόματα τους και μπορούν ακόμη να προσβάλλονται από παρόμοιες διαδικασίες να παραιτηθούν αθρόα και να απαιτήσουν από το ΔΣ να γίνει ανοιχτή πρόσκληση από το ΔΣ σε όλα τα μέλη της μαθηματικής κοινότητας που θα είχαν το ενδιαφέρον να συμβάλλουν στις διαδικασίες του συνεδρίου και έπειτα με διαφανείς διαδικασίες να πλαισιωθούν οι επιτροπές... και στη συνέχεια να ανατραπεί το μοντέλο και να ορίσουν οι αντίστοιχες επιτροπές τον πρόεδρο τόσο της ΟΕ όσο και της Επιστημονικής Επιτροπής.
Στο βαθμό που μας αφορά σας ενημερώνουμε πως αρνηθήκαμε τις προτάσεις που μας έγιναν για συμμετοχή σε εκ των υστέρων ορισμένη σε 2ο χρόνο... ΟΕ ή και Επιστημονική Επιτροπή θεωρώντας ότι η πρακτική των επιτροπών δύο ταχυτήτων αυτών της α’  επιλογής και αυτών της β’ διαλογής  δεν βρίσκει σύμφωνη τη μαθηματική κοινότητα  γιατί ο μόνος ρόλος που τους επιφυλάσσεται είναι είτε η εκ των προτέρων είτε η εκ των υστέρων νομιμοποίηση προηλειμμένων αποφάσεων... Με δεδομένο μάλιστα πως εκτός των επιτροπών μένει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της μαθηματικής κοινότητας που δεν επιθυμούν να καταμετρηθούν στις φίλιες δυνάμεις μιας εκ των δύο παρατάξεων ώστε να εξασφαλίσουν στην 1η περίπτωση τη συμμετοχή τους σε επιτροπή α’  επιλογής και στη 2η περίπτωση σε επιτροπή β’ διαλογής... Θεωρώ, λοιπόν, πως για να έχουμε ίσες ευκαιρίες με όλους τους άλλους η καλύτερη λύση είναι να  διεκδικούμε την ουσιαστική και ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών της μαθηματικής κοινότητας, που θα κληθούν για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στις επιτροπές του 29ου συνεδρίου της ΕΜΕ και όχι μέσα από λίστες προτεινόμενων υποψηφιοτήτων...

2. Με την ευκαιρία δυο λόγια και για το ρόλο του Παραρτήματος που εθιμικά αναλαμβάνει τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου. Για εφέτος ο κλήρος έλαχε στην Καλαμάτα. Ως εκ τούτου και λόγω... εντοπιότητας έχουμε ένα λόγο παραπάνω να διεκδικήσουμε να καθιερωθεί από εφέτος μια ουσιαστική συμμετοχή των Παραρτημάτων που θα υπερβαίνει το ρόλο της φιλοξενούσας περιοχής με ξενάγηση στα αξιοθέατα και θα άπτεται της ουσιαστικής συμμετοχής σε όλες τις φάσεις προετοιμασίας και υλοποίησης του συνεδρίου με συνευθύνη και συναπόφαση.

3. Τόσο το ακαδημαϊκό ήθος όσο και το ακαδημαϊκό έθος που θα έπρεπε να υποδηλώνει η συμμετοχή (με εμμονή μάλιστα) μόνο πανεπιστημιακών στην «Εκτελεστική Γραμματεία και στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας» δεν υπηρετείται από την αδιαφανή πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ούτε και δικαιολογείται από το ότι οι συνάδελφοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αξιοποιήσουν άμεσα και αποτελεσματικά τη συμμετοχή τους σε ΟΕ/και Επιστημονικές Επιτροπές συνεδρίων που έχουν στόχο μόνο την «παραγωγή προσόντων» για εξέλιξη μελών ΔΕΠ...

4. Όπως προείπαμε, λοιπόν, οι διαδικασίες του 29ου συνεδρίου χρειάζεται να επαναδρομολογηθούν και να επαναπροσδιοριστούν από την αρχή με ευθύνη του ΔΣ και του Παραρτήματος Μεσσηνίας. Προτείνουμε, λοιπόν, με ευθύνη και του Παραρτήματος να γίνει πρόσκληση σε όλα τα μέλη της ΕΜΕ να καταθέσουν διαθεσιμότητες για ΟΕ και Επιστημονική Επιτροπή και στη συνέχεια με δημοκρατικές διαδικασίες να οριστούν από τους συμμετέχοντες στις επιτροπές οι αντίστοιχοι πρόεδροι.
Επιπλέον προτείνουμε να ανακοινώνονται οι συναντήσεις των επιτροπών (και η ημερήσια διάταξη) ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν και να παρέμβουν τα μέλη της ΕΜΕ.
Επιπλέον προτείνουμε να συμμετέχουν κεντρικά σε κάθε επιτροπή (και στις συνεδριάσεις του ΔΣ[9] όταν συζητούνται θέματα του 29ου συνεδρίου) με ένα τουλάχιστον μέλος τους (αντίστοιχα) το Παράρτημα Μεσσηνίας και το Παράρτημα που θα αναλάβει το 30ο συνέδριο ώστε να αποκτά την ανάλογη εμπειρία για μια ουσιαστική και υπεύθυνη συμμετοχή.


29ο συνέδριο της ΕΜΕ: επιλεγόμενα

Επισημαίνουμε πως ο πρόεδρος του Παραρτήματος αναφέρθηκε στις 13-11-11 στο 29ο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα (http://plataros.blogspot.com/2011/11/28-2012.html) σημειώνοντας «Μας το ανέθεσαν και το ενέκριναν και τα άλλα Παραρτήματα της Ελλάδος. (...)» και καταλήγοντας «Γι΄ αυτό θα είμαστε όλοι τον Νοέμβριο του 2012 στην Καλαμάτα, οικεία πρόσωπα του οικείου έρωτος...».
Επισημαίνουμε, όμως, πως δεν γίνεται αναφορά (αλλά ούτε και διαπιστώνεται από τις δημοσιευμένες αποφάσεις του ΔΣ) με ποια διαδικασία και με ποια απόφαση του ΔΣ ανατέθηκε από τις 13-11-2011 το συνέδριο στο εν λόγω Παράρτημα, επίσης στο κείμενο δεν γίνεται σχετική αναφορά στη διαδικασία με βάση την οποία το ενέκριναν τα άλλα Παραρτήματα.
Παραταύτα θεωρούμε πως είναι μια καλή ευκαιρία να επιδιωχθεί μια συμμετοχική συνοργάνωση του συνεδρίου με συνευθύνη και του Παραρτήματος ώστε το συνέδριο να μην ανατίθεται (με εξ αναβολής και περιορισμένης συμμετοχής συνεδριάσεις του ΔΣ, στις 13-2-12) μαζί με όλο το «πακέτο» των επαναλαμβανόμενων αδιαφανών πρακτικών ορισμού ΟΕ / Επιστημονικής Επιτροπής κ.ά.π. αλλά να συνιστά μια ευκαιρία να αναδειχθούν όλα τα μέλη της ΕΜΕ (και του Παραρτήματος βέβαια) που έχουν ανάλογο ενδιαφέρον[10].

Επειδή, λοιπόν, και εμείς θα είμαστε με μεγάλη χαρά στην Καλαμάτα ευχόμαστε η συνέχεια να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων όσων ενδιαφερόμαστε για τα ζητήματα της Παιδείας και μάλιστα το Παράρτημα Μεσσηνίας να καταστεί σημείο αναφοράς για τα επόμενα συνέδρια της ΕΜΕ.

*. Η Αγγελική Χ. Χρονοπούλου είναι μαθηματικός (μέλος της ΕΜΕ)


[1] Βλ. σχετικές αναφορές στο 29ο συνέδριο στα δύο κείμενά μας που προηγήθηκαν:
Συμβολή στο διάλογο για το ρόλο των επιστημονικών ενώσεων σε χαλεπούς μάλιστα καιρούς. Περιδιαβαίνοντας την πρόσφατη (11-3-2012) Γ.Σ. της ΕΜΕ http://mathematicatetradia.blogspot.com/2012/03/11-3-2012.html (26-3-12)
Απολογισμός του 28ου συνεδρίου της ΕΜΕ: Κριτική θεώρηση για τις χορηγίες, την υποβάθμιση του ρόλου των Παραρτημάτων της ΕΜΕ και άλλα... http://mathematicatetradia.blogspot.com/2011/11/28.html  (15-11-11)
[3] Βλ. απόφαση ΔΣ 13-2-12 http://www.hms.gr/node/543 
[4] Βλ. αναλυτικά στο: http://mathematicatetradia.blogspot.com/2012/03/11-3-2012.html (26-3-12) τις αναφορές μας στην ενότητα: «2.1. Αναφορές στο ζήτημα των συνεδρίων που στρατηγικά δεν συζητήθηκε στη Γ.Σ. ... ».
[5] Εκτιμάμε πως ειδοποιήθηκαν με «ατομικές» προσκλήσεις τα μέλη του ΔΣ επειδή αν και έχουμε εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του ΔΣ (κατορθώσαμε να πληροφορηθούμε πότε θα πραγματοποιηθούν και να παρακολουθήσαμε 9 από τις 14 συνεδριάσεις) ουδείς, λοιπόν, σκέφθηκε (από τους αρμόδιους σύμφωνα με το καταστατικό) να μας ενημερώσει.
[8] Τα σαράντα οκτώ (48) μέλη από αυτά συμμετέχουν στην Εκτελεστική Γραμματεία και στην Επιστημονική Επιτροπή ενώ ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής δεν καταμετρήθηκε στους πενήντα δύο (52).
[9] Όσον αφορά τη συμμετοχή εκπροσώπων των Παραρτημάτων στις συνεδριάσεις του ΔΣ δεν αναφερόμαστε μόνο στη φυσική παρουσία τους (γιατί το κόστος σε χρόνο και χρήματα στις μέρες μας είναι υπολογίσιμο) αλλά στη συμμετοχή τους μέσω τηλεδιάσκεψης, για παράδειγμα. Βέβαια στην περίπτωση αυτή η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ θα πρέπει να αντιμετωπίσει την... απέχθεια της για τη δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων του ΔΣ αλλά θα είναι ένα βήμα για να αποδεχθούν στη συνέχεια και τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων.
[10] Στο βαθμό που μας αφορά και επειδή δημοσίως προκληθήκαμε (http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=60835 29-3-12)) απαντάμε με την ευκαιρία που αναφερόμαστε σε κείμενο του προέδρου του Παραρτήματος πως δεν υπάρχει θέση που θα μπορούσε να μας ανατεθεί(!!!) με στόχο να μας φιμώσει… Αυτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.